امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال در مورد رگولاتور
نویسنده پیام
alasht آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 10

تشکرها : 31
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #1
سوال در مورد رگولاتور
با سلام خدمت دوستان
من یک سوال کاملا ابتدایی دارم
میخواستم بدونم آیا رگولاتور هیچ محدودیتی در input نداره ؟
مثلا اگر برق 220 ولت هم بهش بدم بازم در خروجی 5ولت میده یا آی سی میترکه Biggrin
آبا میتونم با استفاده از رگولاتور 7805 ورودی 9 ولت بهش بدم و خروجی 5 ولت به دست بیارم یااینکه باید کار دیگه ای بکنم ؟
در کل من با کارکردش آشنا نیستم ممنون میشم یکی از دوستان توضیح بده و همچین روش نصبش رو مدار هم توضیح بدید
با تشکر فراوان
۰۷-فروردین-۱۳۹۱, ۰۳:۱۴:۳۳
h0x00i آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 109

تشکرها : 2866
( 2450 تشکر در 949 ارسال )
ارسال: #2
RE: سوال در مورد رگولاتور
شما با نگاه کردن به دیتا شیت این IC رگولاتور می تونید کلیه اطلاعات مورد نظرتون بدست بیارید
نخیر شما با اعمال 220 ولت به ورودی این رگولاتو با عث سوخت این ic می شوید
[تصویر:  13327406581.png]

با مراجعه به این لینک می توانید دیتا شت این ic ببینید

دانلود

:)

دوستان الکترونیکی پیشنهاد می کنم حتما برن python یاد بگیرن ...
پروژه ، مقاله ،... 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-فروردین-۱۳۹۱, ۱۰:۱۲:۴۵، توسط h0x00i.)
۰۷-فروردین-۱۳۹۱, ۱۰:۱۰:۵۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : alasht, sharin, rdscience
mahaya آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #3
(۰۷-فروردین-۱۳۹۱, ۰۳:۱۴:۳۳)alasht نوشته است: با سلام خدمت دوستان
آبا میتونم با استفاده از رگولاتور 7805 ورودی 9 ولت بهش بدم و خروجی 5 ولت به دست بیارم یااینکه باید کار دیگه ای بکنم ؟
در کل من با کارکردش آشنا نیستم ممنون میشم یکی از دوستان توضیح بده و همچین روش نصبش رو مدار هم توضیح بدید
با تشکر فراوان
با سلام
رگولانورهای ولتاژ سری 78xx سه پایه هستند و اگر آنرا طوری بر دست بگیرید که بتوانید شماره آن را بخوانید پایه سمت چپ ورودی ولتاز است پایه وسطی مشترک یا همان گراند است و پایه سمت راست خروجی میباشد.
در سری 78xx دو رقم سمت راست معرف ولتاژ خروجی است مثلا آی سی رگولاتور 7805 میتواند در خروجی میزان 5 ولت تثبیت شده تحویل به بار دهد و ولتاژ ورودی بعنوان یک قانون کلی همواره میبایست حداقل به میزان 2 ولت از خروجی بیشتر باشد که در 7805 حداقل ولتاژ ورودی میبایست 7 ولت باشد و بطور نرمال ورودی میتواند تا 24 ولت اعمال گردد.
ولتاژ ورودی را به پایه سمت چپ و سمت وسط ( با رعایت پلاریته) اعمال میکنیم و ولتاژ خروجی را از سر وسط و پایه سمت راست تحویل میگیریم.
ولتاژ ورودی همواره میبایست یکسو شده و توسط خازن تصفیه شده باشد یعنی باید مثلا 12 ولت dc باشد و در خروجی به پایه سمت راست بهتر است یک خازن با کیفیت از جنس تانتالیوم به ظرفیت 1 میکروفاراد متصل کنید این کار باعث میشود مدار داخلی آی سی به صورت ناخواسته به نوسان نیفتد و آی سی همواره بطور صحیح عمل نماید.
میزان جریانی که میتوانید از خروجی دریافت کنید بسته به نوع بسته بندی آی سی میباشد که در نوع 78L05 مقدار یکصد میلی آمپر است و در نوع 7805 میزان 800 میلی آمپر است .
اگر در حین اتصال ولتاژ ورودی پلاریته را رعایت نکنید و مثبت و منفی را اشتباه متصل کنید حتما مدار داخلی این آی سی صدمه میبیند.
موفق باشید
Mahaya Occalyptou.
۱۲-شهریور-۱۳۹۱, ۱۲:۳۲:۴۱
تشکر شده توسط : aKaReZa75
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 4898
( 4575 تشکر در 1473 ارسال )
ارسال: #4
ممنون از همه ی شما دوستان عزیزم که توضیحای واقعا مفییدی ارائه دادین فقط من یک نکته رو هم بگم اگه برای استفاده از رگلاتور بهتره که مستقیما جریانو از رگراتور نکشی و بایک ترانزیشتور این کارو انجام بدی.چون وقتی از 7805 که تو دیتا شیتش نوشته 1 آمپر رو میده جریان 100میلی آمپر میکشی خیلی خیلی داغ میشکنه چه برسه به 1 آمپر و وقتی زیاد داغ میکنه سیم میشه و ولتاژ ورودی رو رو خروجی میندازه!

موفق باشید....

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۱۲-شهریور-۱۳۹۱, ۱۲:۴۴:۰۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
mahaya آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 0
( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #5
(۰۷-فروردین-۱۳۹۱, ۰۳:۱۴:۳۳)alasht نوشته است: با سلام خدمت دوستان
با تشکر فراوان
با سلام
رگولانورهای ولتاژ سری 78xx سه پایه هستند و اگر آنرا طوری بر دست بگیرید که بتوانید شماره آن را بخوانید پایه سمت چپ ورودی ولتاز است پایه وسطی مشترک یا همان گراند است و پایه سمت راست خروجی میباشد.
در سری 78xx دو رقم سمت راست معرف ولتاژ خروجی است مثلا آی سی رگولاتور 7805 میتواند در خروجی میزان 5 ولت تثبیت شده تحویل به بار دهد و ولتاژ ورودی بعنوان یک قانون کلی همواره میبایست حداقل به میزان 2 ولت از خروجی بیشتر باشد که در 7805 حداقل ولتاژ ورودی میبایست 7 ولت باشد و بطور نرمال ورودی میتواند تا 24 ولت اعمال گردد.
ولتاژ ورودی را به پایه سمت چپ و سمت وسط ( با رعایت پلاریته) اعمال میکنیم و ولتاژ خروجی را از سر وسط و پایه سمت راست تحویل میگیریم.
ولتاژ ورودی همواره میبایست یکسو شده و توسط خازن تصفیه شده باشد یعنی باید مثلا 12 ولت dc باشد و در خروجی به پایه سمت راست بهتر است یک خازن با کیفیت از جنس تانتالیوم به ظرفیت 1 میکروفاراد متصل کنید این کار باعث میشود مدار داخلی آی سی به صورت ناخواسته به نوسان نیفتد و آی سی همواره بطور صحیح عمل نماید.
میزان جریانی که میتوانید از خروجی دریافت کنید بسته به نوع بسته بندی آی سی میباشد که در نوع 78L05 مقدار یکصد میلی آمپر است و در نوع 7805 میزان 800 میلی آمپر است .
اگر در حین اتصال ولتاژ ورودی پلاریته را رعایت نکنید و مثبت و منفی را اشتباه متصل کنید حتما مدار داخلی این آی سی صدمه میبیند.
موفق باشید
Mahaya Occalyptou.
۱۲-شهریور-۱۳۹۱, ۱۳:۱۱:۵۶
hamidrezamaddah آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 1
( 14 تشکر در 8 ارسال )
ارسال: #6
ولتاژ ورودی که تو دیتا شیت نوشته، حداکثر ولتاژی هست که میتونی به آی سی بدی.
ولی شما باید توان رو هم حساب کنی.
برای مثال اگه به ورودی 25 ولت بدی و جریان شما 100mA باشه 2 وات تو آی سی توان تلف میشه که حتما باید از هیت سینک استفاده کنی. حالااگر ورودی رو 9ولت بدی ولی 500mA جریان بکشی باز هم همون مقدار توان تو آی سی تلف میشه.
پس اگه وروردی رو تا اونجا که میتونی پایین تر بدی میتونی جریان بیشتری از او بکشی.
۱۳-شهریور-۱۳۹۱, ۱۴:۰۵:۱۲
تشکر شده توسط : aKaReZa75, Pardazesh-Gar, رسول, a.mehran

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سوال در مورد altium Designer takdone 2 2,853 ۱۸-تير-۱۳۹۵, ۱۷:۴۱:۲۸
آخرین ارسال: a.mehran
  رگولاتور آمپر بالا HamidSay 9 10,882 ۲۷-اسفند-۱۳۹۳, ۱۳:۳۸:۵۲
آخرین ارسال: alimogmov
Exclamation [سوال] سوال در مورد تریستور HamidSay 0 1,579 ۱۵-بهمن-۱۳۹۳, ۱۴:۳۲:۴۴
آخرین ارسال: HamidSay
  سوال در مورد رله alasht 8 9,795 ۲۸-تير-۱۳۹۳, ۲۳:۰۳:۲۰
آخرین ارسال: omid_phoenix
  یه سوال در مورد تغذیه میکرو sniper-70 2 2,882 ۲۸-تير-۱۳۹۳, ۱۹:۴۳:۴۲
آخرین ارسال: a.mehran
Exclamation سوال در مورد تداخل سیگنال ها 0121takpa 11 8,178 ۱۳-شهریور-۱۳۹۲, ۱۰:۵۴:۳۶
آخرین ارسال: 0121takpa
  یه سوال در مورد یه تبدیل ساده در مورد واحد های گشتاور akbar8 2 3,313 ۲۷-خرداد-۱۳۹۲, ۱۹:۱۰:۵۶
آخرین ارسال: akbar8
  سوال در مورد اسم یه نوع ولوم فروم باز 2 2,806 ۱۲-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۱:۵۴:۰۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
Cool داغ کردن رگولاتور 0121takpa 7 4,615 ۰۳-بهمن-۱۳۹۱, ۰۵:۵۹:۰۶
آخرین ارسال: 0121takpa
  ساخت مدار هشدار دهنده نشت گاز---مشکل در قسمت رگولاتور secret_f 20 12,817 ۰۵-مهر-۱۳۹۱, ۲۳:۲۰:۱۹
آخرین ارسال: binbin85216

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS