امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکل در راه اندازی استپ موتور با درایور شرکت جمشاد
نویسنده پیام
myhomeco آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 4

تشکرها : 9
( 13 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #1
مشکل در راه اندازی استپ موتور با درایور شرکت جمشاد
سلام
حدود 1سال پیش یک CNC چهار محوره ساختم ولی از اونجایی که رشتنم مکانیک هست و آشنایی کمی با الکترونیک داشتم، تصمیم گرفتم و درایورش رو آماده تهیه کردم. حدود 1ماه پیش بر اثر حادثه ای دوتا از درایورهام نابود شدن. از اونجایی که دیگه دسترسی به فروشنده درایورم نداشتم محبور بودم که از یک جای دیگه درایورهام رو تامین کنم. درایور 4آمپر جمشاد رو انتخاب کردم که توی این لینک میبینید.
حالا نمیدونم چرا نمیتونم درایور جمشادم رو راه بندازم. من برای کنترل دستگاهم از برنامه Mach3 استفاده میکنم. مشکل خاصی پیدا نکردم تنها تفاوتی که من رو به شک انداخته این هست که در تنظیمات پورتهای Mach3 (و راهنمای درایور قدیمیم) از واژه های Step و Dir استفاده شده ولی در درایور جمشاد از واژه های Step و Ck استفاده شده. شخصاً فکر میکنم تفاوتی بین مفاهیم این دو واژه نباشه ولی از اونحایی که نمیتونم موتورهام رو راه بندازم تنها چیزی که به فکرم رسید این بود که شاید من دارم اشتباه میکنم و این دو واژه کاملاً متفاوت هستند.
از دوستان میخوام که اگه تفاوتی بین Dir و Ck وجود داره بهم توضیح بدن و یا اگه کسی خودش با درایورهای جمشاد کار میکنه، اسم برنامه ای رو که باهاش کار میکنه به من بده تا من هم تست کنم.
منتظر جوابهای راه گشای شما دوستان هستم.
۰۱-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۸:۵۲:۰۰
تشکر شده توسط : abbasalifix
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #2
RE: مشکل در راه اندازی استپ موتور با درایور شرکت جمشاد
نه من توی همون لینک نگاه کردم از dir استفاده کرده
ck می تونه معادل step باشه ولی بعید معادل dir باشه
خودش هم زده که می شه به پورت پرینتر وصل کرد پس نباید مشکلی باشه نقشه هم گزاشته

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۰:۳۵:۱۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
myhomeco آفلاین
تازه وارد

( 13 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #3
از بس توی فکر بودم، توی پست قبلی اشتباه نوشته بودم. اصلاح میکنم :
"... این هست که در تنظیمات پورتهای Mach3 (و راهنمای درایور قدیمیم) از واژه های Step و Dir استفاده شده ولی در درایور جمشاد از واژه های Dir و Ck استفاده شده."
ممنون بخاطر تذکرتون. ولی هنوز مشکل پا برجاست.
از بس توی فکر بودم، توی پست قبلی اشتباه نوشته بودم. اصلاح میکنم :
"... این هست که در تنظیمات پورتهای Mach3 (و راهنمای درایور قدیمیم) از واژه های Step و Dir استفاده شده ولی در درایور جمشاد از واژه های Dir و Ck استفاده شده."
ممنون بخاطر تذکرتون. ولی هنوز مشکل پا برجاست.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۳:۳۷:۲۵، توسط myhomeco.)
۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۳:۳۵:۴۷
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #4
step و ck فرقی با هم ندارن
شما موتور رو که می بندی شافت قفل می شه یا نه؟
می خوام ببینم اصلا درایور سالمه
نقشه ای که داشتن رو دیدی؟
اگه بازم کار نکرد خودشون باید پشتیبانی کنن فروختن دیگه مفتی که ندادن Biggrin

هادی امین زاده
۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۵:۲۸:۴۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : myhomeco
myhomeco آفلاین
تازه وارد

( 13 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #5
شافت قفل میشه ولی یک نکته ای نظرم رو جلب کرد. ledی پاور روشن هست ولی ledی دوم که نشانگر پالس step هست هیچ سیگنالی رو دریافت نمیکنه (وقتی که مثلاً میگم 10 دور راستگرد یا چپ گرد بچرخه). دوتا تست کردم که توضیح میدم.
اولین تست برای صحت عملکرد Enb بود که درست بود و شافت رو قفل و آزاد میکرد.
دومین تستم هم این بود که به قسمت step درایورم، پورت dir رو وصل کردم که در این صورت با زدن دکمه حرکت به راست ledی step روشن (موتور صدای خفیفی میده)و با زدن دکمه حرکت به چپ، ledیی خاموش میشه(و باز موتور صدای خفیفی میده)که من فکر مکنم نشان دهنده سالم بودن خود درایور هست.
اتصالات کابل parallel رو هم تست کردم که سالم بودن کابل رو نشون میده. پورت step رو هم عوض کردم ولی باز جواب نداد.
از اونجایی که دارم از یک کارت parallel استفاده میکنم، توهم زدم که شاید مشکل از این باشه (که واقعاً توهم هست). دیگه دارم به هر در و دیواری میزنم تا راهش بدازم.
در ضمن آقا هادی واقعاً جای بسیار خوشحالی که کسی مثل شما توی این انجمن هست. من کمتر پستی رو دیدم که شما پیگیرش نشید و سعی در حل مشکل نکنید. واقعا مرحبا به این پشتکار و معرفت.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۸:۲۴:۱۲، توسط myhomeco.)
۰۲-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۸:۱۶:۲۵
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #6
اولا خواهش
دوما احتمال اینکه مشکل به خاطر استفاده از کارت پارالل باشه هست
پورت پارالل کلی مقاومت و اینا توی خروجی داره که در برابر اتصال کوتاه و ... محافظت بشه به همین خاطر جریان زیادی نمی تونه بده و ممکنه بین کارت و اون پارالل اصلی تفاوت هایی هم باشه
شما یه LED بین بایه ۲۵ و ۲ وصل کن ببین کار می کنه
پورت step و dir رو باهم عوض کن ببین کارت رو راه می ندازه توی mach3 هم تعریف ها رو جابجا کن
ولی راه درست استفاده از ای سی ۴۰۱۰۶ به عنوان بافر بین پرت پارالل و درایور
CNC رو یه نفر می گفت دیگه تهدیگشم کشیدن شما یکم دیر داری می ری سراغش Biggrin
توی کدوم شهری؟

هادی امین زاده
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۳-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۰۹:۲۹:۱۴، توسط ha_60.)
۰۳-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۰۹:۲۸:۰۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
myhomeco آفلاین
تازه وارد

( 13 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #7
ببخشید که دیر جواب میدم، این دو هفته حتی جمعه درست حسابی هم نداشتم.
من تست دیود رو انجام دادم و دیود روشن میشد ولی نورش نسبت به نوری که dir تولید میکنه، کم هست. شاید نسبت 1 به 20 برای توضیحش خوب باشه. با عوض کردن پورتهای step و dir هم مسئله به قوت خودتش باقی هست. فکر کنم باید طبق راهنمایی شما از آی سی 40106 استفاده کنم. اگر لطف کنید و مدارش رو بزارید، ممنون میشم چون همونطور که قبلاً گفتم از الکترونیک چیزی نمیفهمم.
______________________________________________________________________________________________________________
به قول خودم من توی آخرین نقطه جهان قبل از آبشار پایان زمین یعنی "آبادان" زندگی میکنم جایی که وقتی به بزرگترین و مشهورترین فروشگاه الکترونیکیش میگی که "استپ موتور داری؟" بهت جواب میده " باید بری لوازم یدکی، خوب ماشینت چی هست؟" و وقتی بهش توضیح میدی، انگار داری بهش توهین میکنی و دیگه باهات یه جور دیگه ای رفتار میکنه و آخر سر بهت توصیه میکنه که "بیا از همین آرمیچرها ببر، قدرتشون بهتر هستا".
من خودم اولین CNCم رو حدود 3سال پیش با هزینه 210هزار تومنی برای کارهای کوچیک درست کردم ولی بعد از چند وقت و بدست اوردن یه مقدار تجربیات تصمیم گرفتم یه حرفه ای درست کنم که با هزینه 1میلیون و 700هزارتومن دقیقاً CNC رو ساختم که توی سایت http://www.bornaabzar.com به قیمت 12میلیون تومن میفروشند. به هرحال هر وقت که با این ماشین کار میکنم، هنوز چلنجای باحالی باهاش پیدا میکنم و برای منی که عشق تحقیق و دردسر هستم، این ماشین تبدیل به بزرگترین سرگرمیم شده. الان دیگه کم کم دارم به این فکر میکنم که تنبلی رو کنار بزارم و یه ذره الکترونیک یاد بگیرم. چندتا PDF در مورد روباتیک برداشتم ولی همه اول کلی توضیح میدند و بعدش یک دفعه حرفه ای حرف میزنند. به نظر شما با چی و از کجا شروع کنم؟ از نظر زبان مشکلی ندارم و اگه منبعی که معرفی میکنید انگلیسی باشه، بهتر هم هست چون به هرحال اگه بخوام توی فرومهای انگلیسی فعالیت کنم، نمیخوام مثل رشته خودم (مکانیک) مجبور باشم همیشه یه دیکشنری تخصصی کنارم باشه.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۵-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۰:۳۰:۵۸، توسط myhomeco.)
۱۵-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۰:۱۵:۴۵
جلالی آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 6
( 78 تشکر در 45 ارسال )
ارسال: #8
دوست عزیز از بس توضیحات خوب وکامل بود که دیگر حرفی برای گفتن نمانده است
من با اینگونه مدارات خیلی کار کردم بدینگونه که اگر ولتاژ کار موتور ها از 10 ولت کمتر باشد مثلا 3 ولت
از این مدار استفاده می کنم
خاصیت این مدار در این است که از 12 ولت تولیدی ای مدار برای راه اندازی موس فت ها استفاده می کنم وبا مدار اصلی کاملا ایزوله است

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

۱۶-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۰۷:۴۸:۲۷
تشکر شده توسط : myhomeco, myhomeco
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #9
اینکه چرا پایه ها باهم فرق می کنن خودش جالبه ممکنه به خاطر خراب بودن پورت یا خراب کردن پرت توسط دستگاه شما باشه
پایه های ۲ تا ۷ یه پورت هستن و یه رفتار باید داشته باشن
و یاد گرفتن الکترونیک بهترین منبع کتاب های الکترونیک هستن که بستگی داره برای چه کاری بخوای مثلا این خوبه فارسی و اینگلیسی هم داره
http://www.amazon.com/Electronic-Devices...0131189050
برای شروع فارسی بهتر ولی سنگین هم هست
برای مدار هم کتاب های جبه دار خوبه ولی باز سنگینه
برای اون IC هم شمارش رو با PDF شرچ کن کاتالوگ داره ۲ تا پایه داره که باید ولتاژ مثلا ۵ ولت رو بدی (۵ ولت رو باید با ۷۸۰۵ بسازی) یه ورودی داره که ولتاژ بهش بدی خروجی خاموش روشن می شه
برای تست روی یه بردبرد ببندش یه چند تا LED بخر یکی از پایه هاشو کوتاه کن به مقاومت 1K اهم بهش لحیم کن (اینجوری با ولتاژ ۵ ولت کار می کنه و مشکلی براش پیش نمی یاد) می تونی روردی و خروجی های IC رو تست کنی با ولت متر هم می تونی امتحان کنی ورودی و حروجی ها رو

هادی امین زاده
۱۶-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۱:۳۲:۵۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : myhomeco, moham.nasra
moham.nasra آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 1
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #10
سلام بفرمایید مشکل راه اندازی استپ موتور با درایو جمشاد برطرف شد یاخیر
۰۴-تير-۱۳۹۱, ۲۱:۰۶:۰۹
asgar110 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 1
( 11 تشکر در 6 ارسال )
ارسال: #11
سلام

اول باید بهش Enable یا En وصل کنی و بعدش هم CK یا Step یا Clock و بعد سیم سوم هم به نام Dir یا ccw/cw وصل کنی و باید باید باید هم جامپ ها یا کلید های جامپ موجود بر روی برد رو روی کلاک و دایرکشن خارجی بذاری و منفی مشترک پورت پرینتر یا کابل مورد نظرت رو بدی به مدار و بعدش هم توی نرم افزار مورد نظرت همه رو تعریف کنی و به این ترتیب آماده به کار می شود

یک نکته: کلیدی به نام auto/handle هم باید داشته باشه که اون رو باید درصورت کار نکردن برعکسش کنی چون دقیقا یادم نبود ولی موقعیت اون رو درصورت کارنکردن عوض کن
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۸-تير-۱۳۹۱, ۱۹:۲۹:۲۹، توسط asgar110.)
۲۸-تير-۱۳۹۱, ۱۹:۲۸:۰۰
تشکر شده توسط : afish_rosh

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کمک جهت انتخاب موتور مناسب Mohsen_ n 3 1,201 ۰۹-تير-۱۳۹۹, ۱۰:۴۴:۳۹
آخرین ارسال: Mohsen_ n
Sad [فوری] راه اندازی استپر موتور ماشین hmdv 5 1,737 ۲۹-تير-۱۳۹۸, ۰۱:۳۰:۵۴
آخرین ارسال: 1نفر
  [سوال] درایور کردن موتور 180ولت DC با جریان 10 آمپر salehjg 1 3,236 ۰۳-آبان-۱۳۹۵, ۰۶:۳۴:۲۶
آخرین ارسال: alimogmov
  انتخاب موتور برای نوار نقاله آزمایشگاهی hamidreza001371 0 2,168 ۰۷-شهریور-۱۳۹۵, ۲۲:۲۵:۲۶
آخرین ارسال: hamidreza001371
  موتور براشلس در پروتئوس gray 5 4,361 ۲۳-مرداد-۱۳۹۵, ۱۲:۵۵:۰۰
آخرین ارسال: gray
Rolleyes کار نکردن موتور براشلس gray 11 8,129 ۱۷-مرداد-۱۳۹۵, ۰۸:۴۷:۰۲
آخرین ارسال: alimogmov
  [سوال] حداکثر کلاک استپر موتور؟ sorena01 1 2,499 ۰۵-مرداد-۱۳۹۵, ۰۲:۰۴:۲۲
آخرین ارسال: salehjg
Question [فوری] انتخاب میکرو برای کنترل موتور براشلس gray 7 5,648 ۲۷-تير-۱۳۹۵, ۲۳:۵۷:۱۰
آخرین ارسال: gray
Rolleyes [فوری] موتور ساده و ارزان برای گهواره کودک rostamiani 1 3,377 ۲۶-خرداد-۱۳۹۵, ۱۷:۲۸:۲۴
آخرین ارسال: rostamiani
  سوال در باره سرعت ماکسیمم استپ موتور hata6417 0 2,276 ۰۹-خرداد-۱۳۹۵, ۱۷:۵۱:۰۹
آخرین ارسال: hata6417

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS