امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کمک در مورد تایمر /کانتر
نویسنده پیام
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 22

تشکرها : 4898
( 4577 تشکر در 1474 ارسال )
ارسال: #1
کمک در مورد تایمر /کانتر
سلام دوستان.
اگه همیشه در مورد اینکه چگونه با تایمر کانتر تعداد دفعاتی رو که یک پایه 1 میشه رو بشمارم کمکم کنید ممنونتون میشم؟
من هر کاری کردم موفق نشدم  ):SadSadSad

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مهر-۱۳۹۷, ۲۳:۱۵:۲۶، توسط aKaReZa75.)
۰۸-مرداد-۱۳۹۱, ۱۵:۱۹:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #2
RE: کمـــــــــــــــــــــــــــــک در مورد تایمر /کانتر
سلام.
شمارش با تايمر ، درسته ؟
اگر از بسكام استفاده مي كنيد كه همون اول طبق كانفيگي كه در Help اومدهه ، تايمر رو اول برنامه به صورت counter پيكربندي مي كنيد.
و نكته ي مهم اينه كه پايه كه قراره به واحد شمارنده برسه رو بايد ورودي كانفيگ كنيد ( مثلا پايه ي B.0 و يا B.1 در MEGA32 )

اگر با كدويژن كار مي كنيد ، بايد كلاك واحد شمارنده رو به صورت كلاك خارجي تنظيم كنيد.

موفق باشيد.

۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۳۲:۰۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : aKaReZa75, nazan1n
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #3
(۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۳۲:۰۶)sharin نوشته است: سلام.
شمارش با تايمر ، درسته ؟
اگر از بسكام استفاده مي كنيد كه همون اول طبق كانفيگي كه در Help اومدهه ، تايمر رو اول برنامه به صورت counter پيكربندي مي كنيد.
و نكته ي مهم اينه كه پايه كه قراره به واحد شمارنده برسه رو بايد ورودي كانفيگ كنيد ( مثلا پايه ي B.0 و يا B.1 در MEGA32 )

اگر با كدويژن كار مي كنيد ، بايد كلاك واحد شمارنده رو به صورت كلاك خارجي تنظيم كنيد.

موفق باشيد.

سلام دستت درد نکنه.
ای وایه من من میگفتم این چرا جواب نمیده نگو که باید اون پایه رو خروجی تعریف کنی.
امتحان میکنم و خبر میدم.
ممنون

توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۱۵:۴۷:۱۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #4
آقا شارین میشه یه برنامه با بیسکام واسم بنویسی که تعداد دفعاتی که یک پایه 1 میشه رو واسم بشماره و روی lcd نشون بده؟
ممنون

۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۲۰:۱۹:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #5
نقل قول: ای وایه من من میگفتم این چرا جواب نمیده نگو که باید اون پایه رو خروجی تعریف کنی.

خروجي نه ، ورودي درسته !! ( با دقت پست اولم رو بخونيد. )

نقل قول: آقا شارین میشه یه برنامه با بیسکام واسم بنویسی که تعداد دفعاتی که یک پایه 1 میشه رو واسم بشماره و روی lcd نشون بده؟
ممنون
شما كدهايي رو كه نوشتي براي اين قسمت ، همراه با سخت افزاري كه استفاده مي كني بذار تا بررسي بشه ...
شايد مشكل جاي ديگه باشه ...

موفق باشي.

۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۲۰:۴۱:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : nazan1n
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #6
سلام.
ممنون که وقت میزاری.
این برنامه:
کد:
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 8000000

Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Rs = Portc.0 , E = Portc.1 , Db4 = Portc.2 , Db5 = Portc.3 , Db6 = Portc.4 , Db7 = Portc.5
Config Timer1 = Counter , Edge = Rising , Capture Edge = Rising , Noise Cancel = 1 , Prescale = 1
Config Pinb.5 = Input

Dim W As Word

W = Capture1

Cursor Off

Do

Cls
Lcd "Counter1:" ; W
Wait 1

Loop

End
[تصویر:  2012_07_30_223323.jpg]

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۲۲:۳۹:۴۲، توسط aKaReZa75.)
۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۲۲:۳۸:۳۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #7
برنامه چندتا مشكل داشت.

ببين و با مال خودت مقايسه كن.

کد php:
$regfile "m8def.dat"
$crystal 8000000

Config Lcd 
16 2
Config Lcdpin 
Pin Rs Portc.0 Portc.1 Db4 Portc.2 Db5 Portc.3 Db6 Portc.4 Db7 Portc.5
Config Timer1 
Counter Edge Falling
Config Pind.5 
Input
Dim W 
As Byte

Do

Cls
Counter1
Lcd 
"Counter1:" W
Wait 1

Loop

End 

۰۹-مرداد-۱۳۹۱, ۲۳:۵۵:۱۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : aKaReZa75, nazan1n, omid_phoenix
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #8
ایوالله .
دمت گرم مشکلم حل شد.
ولی 2تا دیگه سوال دارم.
1:مگه شما نگفتین باید پایه t1 رو ورودی تعریف کرد؟اما من اصلا اونو تعریف نکردم و جواب داد.
2:فرق تایمر با کانتر چیه؟
ممنون میشم اگه اینارو جواب بدین.
راستی برنامه رو که خلاصه کردم اینطور شد و جواب داد.
کد:
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 8000000

Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Rs = Portc.0 , E = Portc.1 , Db4 = Portc.2 , Db5 = Portc.3 , Db6 = Portc.4 , Db7 = Portc.5
Config Timer1 = Counter , Edge = Rising

Cursor Off

Do

Cls : Lcd "Counter1:" ; Counter1 : Waitms 500

Loop

End

۱۰-مرداد-۱۳۹۱, ۱۳:۱۵:۱۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : nazan1n
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #9
نقل قول: ایوالله .
دمت گرم مشکلم حل شد.
ولی 2تا دیگه سوال دارم.
1:مگه شما نگفتین باید پایه t1 رو ورودی تعریف کرد؟اما من اصلا اونو تعریف نکردم و جواب داد.
2:فرق تایمر با کانتر چیه؟
ممنون میشم اگه اینارو جواب بدین.
راستی برنامه رو که خلاصه کردم اینطور شد و جواب داد.

تا اونجايي كه يادمه حتما بايد ورودي نعريف مي كرديم ، ( شما عملي چك كرديد يا شبيه سازي؟ )
معمولا وقتي پايه اي رو كانفيگ نمي كنيد ، اون پايه High-Impedance هست و براي AVR كه 2 حالت ورودي و خروجي رو بيشتر ندارهه ، به صورت ديفالت ورودي هستن.
------------
تايمر و كانتر فرقي ندارن ، فقط يه ريجستر 8 يا 16 بيتي اون تو هست كه مي شمارهه ...
اگر كلاك شمارشش منظم باشه و از مقسم هاي فركانس اصلي سيستم باشه ، يه طبع منظم مي شمارهه و مي تونيد به عنوان تايمر ازش استفاده كنيد چون فركانس شمارش ثابت هست.
وقتي كه كلاك شمارشش رو خارجي تعريف كنيد و توسط يك سيگنال از خارج شمارشش صورت بگيرهه ( اين شمارش مي تونه منظم يا نا منظم باشه ، بسته به سيگنالي كه از خارج وارد مي شه دارهه ، در واقع مي تونه فركانسش ثابت يا متغيير باشه ... )
اينه كه به اين مي گيم كانتر.
اما در كل اسم ريجستراشون يكي هست و واحد تايمر و يا كانتر جدا از هم نيستن.

موفق باشيد.

۱۰-مرداد-۱۳۹۱, ۱۸:۳۸:۱۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : aKaReZa75, nazan1n
wle1036 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 1
( 2 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #10
سلام چطوری میتونم زمانشو محدود کنم ؟ یعنی فقط تا ده ثانیه تعداد رو بشوره و بعدش متوقف بشه ؟
۱۷-مهر-۱۳۹۲, ۲۰:۰۰:۲۶

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه کار با تایمر خارجی HENAS 1 2,852 ۱۲-مرداد-۱۳۹۰, ۱۷:۳۱:۳۰
آخرین ارسال: HENAS

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 8 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS