سلام
موضوع در مورد اولن دستکتاپها در لینوکس هست؛ شاید قضیه در اوایل یکم گنگ باشه! چون در ویندوز (طبق معمول
) چنین امکانی نیست
اول با یه مثال از ویندوز شروع میکنم؛
شما بعد از اینکه ویندوز رو نصب کردید؛ فقط یک محیط کاربری دارید که یک منو در پایینه صفحصت که برنامههای باز شده توش قرار میگیره و شمت راستش ساعته و سمت چپ منو استارت که برنامههای نصب شده میره در all program ,......
جدیدا هم رابط کاربری ویندوز ۸ بانام مترو معرفی شده و .....
دیگه نهایتا گاهی اوغات برناهمهایی میامدند که یک سری تغییران جریی میدادند! و مثلا منو استارت از حالت بیزی میشد دایره
در لینوکس قضیه کمی پیچیدست!
قبلا گفته بودم هزاران توزیع متفاوت داریم؛ علاوه بر این چندین نوع مختلف رابط کاربری متفاوت هم داریم!
هرکی با به سلیقهی خودش و نیار کاریش از یک نوع دسکتاپ مختلف استفاده میکنه؛ مثلا اگه بخوام چندید نوع دستکتاپ رو نام ببریم (مشهور تریناشو):
KDE
Gnome
XFCE
GnomeShell
Cinnamon
و . . . .
هر نسخهای از لینوکس میتونه با هر نوع دسکتاپی که دلش میخواد عرضه بشه! در این بین بعضی توزیع ها با چندین دسکتاپ عرضه میشن:
اوبنتو خودش با دسکتاپ Gnome عرضع میشه (جدیدا با gnome shell)
علاوه بر این وقتی یک نسخه دیگه داره بنام کوبونتو که پایش همین اوبنتو هستش اما با دسکتاپ kde عرضه میشه
زوبونتو با XFC
و ...
مینت با چهار نسخهی:
MATE
Cinnamon
KDE
Xfce
عرضه میشه
حالا یه سوال پیش میاد! اینا چه فرقی دارن؟
هرکدوم یه خصوصیاتی دارن که بقیه ندارن! مثلا XFCe فوق الاده سریع میاد بالا!
KDE به شدت زیباست!
Gnome کار کردن باهاش راحته!
و ....
چند نکته دیگه هم لازم به ذکره:
۱ - اینکه هر دسکتاپ برنامههای مخصوص خودشو داره! یعنی اوبونتو وقتی نصب بشه فایل منیجیرش هست ناتیلیوس اما اکه کوبونتو نصب کنی فایل منجیر دلفین نصب میشه!
۲ - میتونید وقتی یه نسخهاز لینوکش رو دانلود کردید؛ روش یه دسکتاپ دیگه نصب کنید!
مثلا خود من الا کوبونتو دارم اما با XFCe کار میکنم! هروقت بخوام سوییچ میکنم به KDE !
۳ - میشه روی هرکدوم هم theme نصب کرد!
۴- بعضی از دسکتاپها روی یعضی از نسخههای لینوکس واقعا محشر میشه؛ مثلا KDE رو میگن روی OPENSuse ببینید! هر چند خودم قسمت نبوده تا الا
--------------------------------------------------------------------------
پس واسه دانلود یه نسخه از لینوکس به ۳ چیز باید دقت کنید!
اول چه نسخه ای رو میخوایین؟
مثلا اوبونتو
با کدوم دسکتاپ
مثلا KDE
سیتمتون چند بیتی هستش؟
مثلا ۳۲
پس باید نسخه ۳۲ بیتی کوبونتو دانلود بشه!
---------------------------------------------------------------------
منبع: خودم