امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمایی برای انتخاب پروگرامر
نویسنده پیام
Ambassador آفلاین
مدیر بخش موبایل

موضوع‌ها: 79

تشکرها : 30371
( 9873 تشکر در 3843 ارسال )
ارسال: #1
راهنمایی برای انتخاب پروگرامر
سلام به دوستان

به سفارش یکی از دوستان و با توجه به نیاز، یه تاپیک ایجاد می کنم تا همه دوستان و بزرگواران بیان و اطلاعاتشون رو در مورد پروگرامرایی که باهاشون کار کردن( نقاط ضعف و قوت) رو بزارن تا بتونیم به کسانی که قصد دارن پروگرامر تهیه کنن کمک کوچیکی کرده باشیم که مطمئن تر بتونن یه پروگرامر خریداری کنن و یا حتی بسازن.

این صحبتای کلی مرتضی جان رو از داخل یکی از تاپیک ها میارم و امیدواریم تا با اطلاعات همه دوستان تاپیک کامل و مفیدی رو داشته باشیم.

نقل قول: یه سری پروگرامر یونیورسال داریم که همه چی پروگرام می کنن میکرو ها و حافظه ها ، FPGA و ...
اما خیلی گرونن!
یه پروگرامر هاتل هست که قیمتش فکر کنم بالای 40 تومن باشه و برای AVR هست. پروگرامر خوبی هم هست ظاهرا.

پروگرامر ارزون هم پیدا می شه در حد 18 تومن که کار راه اندازهه و فقط برای AVR هست.
پروگرامر stk200/300 هست که نیازهه PC شما پورت lpt داشته باشه که در PC های جدید این پورت حذف شده ( ارزون ترین و ساده ترین و بهترین پروگرامر بود از نظر من ! )

usbasp پروگرامر خوبیه ، منتها برای ویندوزهای مختلف و نسخه های 32 و 64 بیتی نیاز به درایور دارهه که ممکنه سر این قضیه کمی اذیت کنه! ( هم می تونید بخرید هم می تونید بسازید ، توی سایت یه سرچ بزنید هست. )

avrdoper پروگرامر خوبیه ، از این جهت که روش های زیادی برای پروگرام کردن دارهه. ویژگیه اصلیه اون ساپورت پروتکل HID هست که نیاز به درایور جدا گونه ندارهه و فرق نمی کنه از چه ویندوزی استفاده می کنید و 32 بیت یا 64 بیت باشه ، با برنامه ی sinaprog راحت باهاش ارتباط برقرار می شه.

خود من قبلا ها از stk200 استفاده می کردم و الان از avrdoper که البته نسخه ی clone از پروگرامر STK500 هست.در ویندوز XP هم می شه به bascome و codevision و atmel studio v4 شناسوندش ، در 7 امتحان نکردم ، اما نباید مشکلی باشه ، منتها در این روش نیاز به درایور دارهه.
برای تازه کارها از این جهت که فیوزبیت ها رو اشتباه تنظیم نکنن ، sinaprog گزینه ی خوبیه و کلا سرعتش هم بالاترهه.

نکته ای که هست ، برای ساخت این پروگرامرها باید بتونی یه atmega8 ای که روی خود پروگرامر وجود دارهه رو پروگرام کنی.

اگر دنبال دردسر نیستی یا علاقه ای به ساختش نداری و می خوای روی پروژه ات زمان بذاری ، می تونی یه آماده اش رو تهیه کنی و به کارت برسی.

مدل های دیگه ای هم هنوز موجود هست ... .

موفق باشی.

خب من از خودم شروع میکنم، usbasp ، پروگرامری که من تقریباً 3 ساله دارم استفاده می کنم چه با لب تاپ و چه با PC ، نسبت به اینکه فقط از AVR‌ استفاده می کنم و زیاد اذیتش می کنم خب راضی هستم اما مشکلی که داره البته شاید فقط برا من مشکل بود اینه که نتونستم این پروگرامر رو داخل سون راه اندازی کنم ( همون طور که مرتضی جان گفتن)، درایور راه اندازی در سون همراهش بود اما من نتونستم راه بندازم.

http://iran-micro.com/product_info.php/products_id/7241

خب همونطور که مشخصاتش گفته USB هست، فقط برای AVR هست و ...
اون زمان 17 تومن بود و ...

ادامه تاپیک با شما دوستان Wink

با تشکر

START...

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-تير-۱۳۹۲, ۱۲:۰۱:۱۹، توسط Ambassador.)
۲۱-تير-۱۳۹۲, ۱۲:۰۰:۱۳
تشکر شده توسط : babyy, sharin, orange signal, behzady, omid_phoenix, koorosh.k
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 22

تشکرها : 4898
( 4576 تشکر در 1474 ارسال )
ارسال: #2
RE: راهنمایی برای انتخاب پروگرامر
سلام.
با مرتضی جان کاملاً موافقم.
USBasp در کل زیاد اذیت میکنه.
ولی من با ویندوز سون 64 هم باهاش کار کردم و مشکلی نداشتم ( آخه یه درایور توپ ازش دارم ).
ماله من هر موقع حال میکرد پروگرام میکرد ، هر موقع هم حال نمیکرد پروگرام نمی کرد . Biggrin
بعدشم من هم با AVR ، ARM ، PIC هر 3تاش کار میکنم و برام سخته 3تا پروگرامر متفاوت که هر کدوم یه برنامه واسه پروگرام کردن دارن و هر کدوم یه درایور برای راه اندازی کردن بخوان و از طرف دیگه ویندوز سون من 64 بیته و در کل اذیت میشدم ، به همین جهت دلو زدم به دریا یه TNM2000+ گرفتم ، ( فکر کنم قیمتش 445 بود ) .
در کل خیلی ازش راضیم ، سرعتش که محشره ، اکثر آی سی هارو هم ساپورت میکنه و ...
یه ویژگی دیگه هم داره اینه که هم آی سی هارو میشه موازی ، سریال و حتی با Jtag هم پروگرام کرد ، در صورتی که USBasp فقط با سریال پروگرام میکنه که اگه فیوز بیت سریال اون قفل بشه ، شما دیگه با USBasp قادر به پروگرام کردن آی سی نیستی.
تازه زبان فارسی هم داره با کلی امکانات دیگه ، در کل من پروگرامر های یونیورسال ( TNM ) ترجیح میدم.
موفق باشید.

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۲۱-تير-۱۳۹۲, ۱۲:۳۹:۳۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, sharin, Ambassador, orange signal, behzady, omid_phoenix, koorosh.k
jansfred آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 19

تشکرها : 95
( 47 تشکر در 23 ارسال )
ارسال: #3
با اجازه بزرگترها
من حدود يه سال از stk500 استفاده ميكنم
1-سرعت بالا
2-باز كردن فيوزبيتهاي اشتباه تنظيم شده
3-جمعو جور و كوچيك
4-سازگار با ويندوز xp و 7 و جديدا درايورش براي ويندوز 8 هم اومده
5-با بسكام و كدويژن بدون كوچكترين مشكلي كار ميكنه
6-باهاش هركار كردم به مشكلي نخورده كه مثلا بسوزه يا خراب بشه (آخه من زياد تو مدارهام اشتباه ميكنم و توي اين پروگرامر اتصال كوتاه زياد اتفاق افتاده ولي هيچكارش نشده)
7-من اين پروگرامر رو به ميكرو وصل ميكنم و فرتو فرت پروگرامش ميكنم (براي هربار پروگرام كردن قطو وصل نميكنم)
usbasp رو براي هر بار پروگرام كردن بايد قطو وصل كني تا ميكرو رو بشناسه - با بقيه پروگرامرها هم كار نكردم
به نشر من stk500 بهترينه
۲۱-تير-۱۳۹۲, ۲۲:۳۷:۵۶
تشکر شده توسط : sharin, babyy, behzady, Ambassador, aKaReZa75, alimogmov, gt2
lachini آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 0
( 42 تشکر در 16 ارسال )
ارسال: #4
به نظر من برای اینکه اینگونه بحث ها مفید واقع شود باید مواردی را مورد بررسی قرار داد و براساس آن امتیاز بندی کرد و در نهایت هر فردی با توجه به شرایط خود یکی از پروگرامرها انتخاب کند :
1- ابعاد انداره کوچک.
2- داشتن قاب.
3- قیمت.
4- پشتیبانی از زیف سوکت.
5-امکان درج تمامی قطعات از پین یک زیف سوکت.
6- تامین کلاک جهت پوشش تمامی حالات فیوز بیت CKSEL.
7- سرعت برنامه ریزی.
8- قابلیت استفاده مستقیم و بدون واسطه در نرم افزارهایی همچون بسکام و کدویژن و AVRDUDE.
9- دارا بودن پورت USB.
10- عدم استفاده از مبدل USB به سریال.
11- عدم اتصال پین های زیف سوکت به هم.
12- سایر قابلیت ها مثل تستر آی سی و ...

البته موارد بالا را بنده بصورت رندم نوشتم و اول و یا آخر بودن هریک از موارد فوق نشان دهنده اهمیت آن موضوع نسبت به سایرین نیست.
و شما نیز سایر فاکتورهایی را که میتوان جهت ارزیابی یک پروگرامر در نظر گرفت پیشنهاد کنید تا با هم بررسی کنیم.
۲۵-اسفند-۱۳۹۳, ۱۱:۵۲:۱۷
تشکر شده توسط : رسول, alimogmov
lachini آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 0
( 42 تشکر در 16 ارسال )
ارسال: #5
یک مقاله نسبتا مفصل درباره پارامترهای مهم ارزیابی و انتخاب پروگرامر :
http://www.elewiz.com/tutorial/programme...etter.html
امیدوارم که بتونه سئوالات دوستان را در زمینه انتخاب و خرید پروگرامر پاسخگو باشه. نکاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته شامل :

1-نوع پورت مورد استفاده در پروگرامر جهت ارتباط با کامپیوتر
2-زیف سوکت
3-تامین کلاک
4-نرم افرار پروگرامر
5-روش برنامه ریزی توسط پروگرامر
6-سرعت پروگرامر
7-امکانات جانبی
8-قاب و بدنه
9-قیمت
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۰:۱۸:۲۷، توسط lachini.)
۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۰:۱۶:۴۳
تشکر شده توسط : alimogmov
CONTOROLER آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 5
( 5 تشکر در 2 ارسال )
ارسال: #6
با اجازه دوستان 
من با چند نمونه پروگرامر کار کردم ولی پروگرامر سانا از لحاظ سرعت و کیفیت از همه بهتر بود.
۰۴-مرداد-۱۳۹۶, ۱۶:۰۳:۵۹
تشکر شده توسط : babyy

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درخواست راهنمایی برای یک دوست GOLDOST 1 0 ۱۵-بهمن-۱۴۰۲, ۰۰:۴۶:۵۱
آخرین ارسال: GOLDOST
  پروگرامر هاتل EBKA 105 112,508 ۲۴-اسفند-۱۳۹۹, ۰۹:۱۲:۴۵
آخرین ارسال: hadikh73
  راهنمایی در مورد کنترل دور موتور کولر sinastar 12 23,448 ۱۰-آبان-۱۳۹۷, ۱۰:۱۸:۵۹
آخرین ارسال: alimogmov
  [فوری] عدم شناسایی میکرو توسط پروگرامر منیره مرادی 1 2,525 ۲۹-مرداد-۱۳۹۷, ۲۰:۵۷:۳۰
آخرین ارسال: 1نفر
  درخواست راهنمایی منو سازی برای Atmega32 به زبان بیسیک برویglcd armin111 9 6,171 ۱۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۱:۳۹:۲۵
آخرین ارسال: sky_man847
  درخواست راهنمایی ولوم دیجیتالی sobhan6831 0 2,210 ۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۶, ۲۱:۱۷:۳۵
آخرین ارسال: sobhan6831
  پروگرامر هاتل و Fast Fuse مهدی ن 7 7,246 ۱۰-بهمن-۱۳۹۵, ۱۰:۱۳:۲۱
آخرین ارسال: aKaReZa75
  راهنمایی برای حل مشکل برنامه در بسکام fedagh 2 3,420 ۱۲-دى-۱۳۹۵, ۱۸:۳۰:۵۹
آخرین ارسال: fedagh
  درخواست راهنمایی درباره دماسنج و رطوبت سنج fedagh 2 3,195 ۰۳-دى-۱۳۹۵, ۰۱:۲۵:۰۷
آخرین ارسال: omid_phoenix
  درخواست راهنمایی از دوستان p.n 5 3,540 ۰۶-آذر-۱۳۹۵, ۲۳:۲۹:۱۹
آخرین ارسال: Ambassador

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS