امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوختن فیوز شیشه ای پاور کامپیوتر
نویسنده پیام
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 1729
( 501 تشکر در 199 ارسال )
ارسال: #34
RE: سوختن فیوز شیشه ای پاور کامپیوتر
سلام

ترانس کنار اپتوکوپلر که توسط ترانزیستور C3150 راه اندازی میشه دو ولتاژ رو تولید میکنه که یکیش نغذیه قسمت سوئیچینگ و همونطور که گفتن حدودا بین 12تا 25 ولت هست (روی چند پاور که اندازه گرفتم حدود 15 الی 18 بود) و یکی دیگه 5ولت Standby هست 
ترانزیستور C945 تکی ، اپتوکوپلر و TL431 (نزدیک به اونا) و.. در سوئیچ شدن "ترانزیستور C3150 "نقش دارن و فکر کنم نقش یه فیدبک رو ایفا میکنن و از ولتاژ خروجی 5ولت نمونه گیری میکنن
اگه این دو ولتاژ درست هستن پس عیب این قسمت نیست اگه نه توی همین محدوده دنبال عیب باشید
دو ترانزیستور C945 دیگه هم ترانس وسطی رو درایو میکنن که در نتیجه این ترانس ،ترانزیستورهای D4242 را درایو میکنن و بعد این دو ترانزیستور ترانس بزرگه رو درایو میکنن  که در صورت درست بودن مدار ولتاژی حدودا 400 ولت (با ولتمتر AC ) دو سر اولیه اون هست
در مورد ولتاژ ترانزیستورهای C945 اون که تو قسمت Standby هست که تکلیفش مشخصه ولی این دوتا که بصورت Push Pull هستن باید سیگنال بیسشون رو با اسیلسکوپی،چیزی اندازه گیری کنید یه بار روی یه پاور که قسمت Standby اون مشکل داشت با ولتمتر AC  اینا رو اندازه گیری کردم و فکر کنم از صفر به حدودا نیم الی 1 ولتی تغییر داشتن (و خب البته قطعات معیوبش الحمدلله زیاد بود^_^ : اپتوکوپلر ،یدونه مقاومت متصل به اون C945 و یه خازن پلی استر روی بیسش ،دوتا دیود ،ترانزیستور  C3150 سیم پیچ اولیه ترانس قطع شده بود)موقع راه اندازی پاور هم ولتاژ کلکتور این دو ترانزیستور به حدود 2.5ولت میرسه (ولتمتر DC )
* یدونه عکس هم پیوست کردم واسه تکمیل این توضیحات

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

ORG 00H
:LOOP
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۵-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۳۶:۴۷، توسط 1نفر. دلیل ویرایش: پیوست عکس )
۰۵-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۲۳:۳۲
تشکر شده توسط : hooman_rock, alimogmov
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 11
( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #35
با سپاس فراوان از شما عزیز بزرگوار که بسیار کاملعالی توضیح دادید.ولتاژ خروجی ترانس اول رو گرفتم هم قبل از استارت و هم بعد از استارت پاور ، هیچ ولتاژی روی هیچ کدام از پایه ها وجود نداره، ولی پایه های ورودی سیم پیچ از سمت اتوکوپلر،پایه اول و چهارم و نیز پایه دوم و چهارم هر کدوم 305 ولت دارند و پایه سه و چهار یه ولتاژ متغیری داره.ظاهر ترانس هم سالمه به نظرتون مشکل کجاست؟در ادامه ولتاژ روی ورودی ترانس بزرگ رو هم گرفتم ولی حدود 3 ولت Ac بود.حالا ایا سیم پیچ اولیه مشکل داره یا جایی دیگه؟  با سپاس فراوان
۰۵-اسفند-۱۳۹۷, ۲۱:۰۵:۱۴
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #36
البته روی پایه های خروجی ترانس اول ولتاژهای  10 ولت و 18 ولت  AC موجود میباشد .ولی Dc نداره
۰۵-اسفند-۱۳۹۷, ۲۲:۱۳:۳۳
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

ارسال: #37
سلام خواهش میکنم
  منظورتون از ترانس اول ،همون ترانس قسمت Standby هست؟ اگه اونه که بعد دیودهای خروجیش باید ولت بگیرید که توی نقشه مشخصه که یکیش 5ولت Standby یا همون 5ولت سیم بنفش و یکیش تغذیه IC هست و این دو ولتاژ قبل و بعد از استارت تغییر خاصی ندارن

*ولتاژ اعمالی به اولیه ترانس بزرگ رو حین استارت پاور گرفتین؟ اگه این موقع اون مقدار بوده خب یعنی راه نمیفته و باید قسمتهای قبل از اون رو چک کنید و حتی ممکنه وجود عیب توی قسمتهای بعدِ اون ، باعث بشه این ولتاژ ایجاد نشه یا بصورت لحظه ای باشه و تمام و خب فکر کنم در این صورت  ولتاژ 5 ولت PG (سیم خاکستری)رو هم نداریم
سیم پیچ ها هم اگه مشکل داشته باشن که با اهم متر مشخصه

ORG 00H
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۰۵-اسفند-۱۳۹۷, ۲۳:۵۴:۱۲
تشکر شده توسط : alimogmov
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #38
بله همون ترانس استندبای منظورمه.الان چک کردم رروی سیم بنفش 5 ولت و روی خروجی دیگه ترانس 12 ولت رو دارم.دقیقا بنا به گفته جنابعالی رو سیم سفید هم ولتاژی ندارم .و روی سسیم سبز 4 ولت دارم .پس ترانس استندبای سالمه؟اما روی ورودی ترانس بزرگ ولتاژی ندارم.به نظرتون مشکل از کجاست؟
با سپاس
۰۶-اسفند-۱۳۹۷, ۰۲:۴۲:۵۵
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

ارسال: #39
خب الان هنگام  روشن کردن  پاور ،ولتاژ پایه های  اولیه ترانس وسطی که توسط ترانزیستورهای C945 به اون اعمال میشه با ولت متر AC نسبت به زمین چک کنید که در صورت درست بودن کار پاور تا مراحل قبل ،اگه صفر باشه عیب مدار محدود میشه به قسمت سوئیچ و یا عواملی که توی سوئیچینگ دخیل هستن
و اگه غیر از اینه (مثلا ولتاژی حدودا 1.5 الی 2.5 ولت داشته باشن ) پس تا این قسمت هم میشه گفت سالم هست و میریم بعد اون رو چک میکنیم
و یه سوال ولتاژهای Standby موقع استارت افت ندارن؟

ORG 00H
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-اسفند-۱۳۹۷, ۰۴:۰۷:۵۲، توسط 1نفر.)
۰۶-اسفند-۱۳۹۷, ۰۳:۴۴:۲۹
تشکر شده توسط : babyy, hooman_rock
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #40
با سلام و سپاس
ولتاژ AC  سه پایه ترانس وسط رو در حالت استارت پاور گرفتم که پایه وسط 4.5 ولت.پایه سمت ترانس بزرگ 3.7 ولت و پایه دیگه 6.9 ولت رو نشون داد.و هر سه پایه 4.7 ولت DC دارن.
ولتاژ استندبای هم موقع استارت افت نداره و 5.1 ولته. در ضمن امروز همه خازنهای عدسی و سرامیکی رو عوض کردم ولی همچنان مشکل پابرجاست و پاور استارت نمیکنه.
۰۷-اسفند-۱۳۹۷, ۰۱:۵۲:۰۱
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

ارسال: #41
سلام
 خب پس اگه این ولتاژها رو بعد از فرمان استارت دارید میریم سمت خروجی ،که بعد از فرمان استارت پاور سه پایه از خروجی ترانس ولتاژی حدودا 300 الی 400 ولت(با ولتمتر AC نسبت به پایه خازنهای الکترولیتی بزرگ) باید داشته باشن و اگه با وجود ولتاژ در ورودی ترانس وسط و صحت مدار تا اینجا،خروجی اون ولتاژی نداره پس احتمالا عیب یا از این ترانس هست یا بعد از اون و باید دنبال یه قطعه معیوب توی این طبقه باشید

منظورم از ولتاژ هایStandby هردو ولتاژ ( 5 و 12 بود) و نکته دیگه این که نیازی به تعویض همه قطعات نیست اونا رو با تستر قطعات (سورسش واسه ساختن هست) و یا مولتی متر تست کنید

ORG 00H
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۰۷-اسفند-۱۳۹۷, ۱۲:۱۱:۵۶
تشکر شده توسط : lord_viper, babyy
saeedsmk آفلاین
مدیر بخش کرک و کامپیوتر

موضوع‌ها: 74

تشکرها : 677
( 1179 تشکر در 348 ارسال )
ارسال: #42
سلام خوب هستید 
اگر همه نیمه هادی ها را تست کردید و درست هست, احتمالا یک یا چند مقاومت خراب در برد دارید . برای تست اینکه مشکل از کدوم طبقه است . پایه شماره 4 ای سی tl494 با یک مقاومت بین 10 تا 50 کیلو زمین شده و از طرف دیگر از سمت مدار نمونه گیری به آن دستور داده میشه . این مسیر رو قطع کنید همانطور گه تو شکل زیر می بینید. تست کنید ایا پاور روشن میشه یا نه ؟ اگر روشن شد یعنی مدار نمونه گیر و یا خروجی ها مشکل دارن . اگر روشن نشد . مدار سوئیچ اینگ و یا خازن و یا مقاومت زیر پایه 5 و 6 ای سی ذکر شده مشکل دارد.

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

در دنياي كه مرگ شكارچي ان است بايد شكارچي بود - تعليمات دون خوان نوشته كارلوس كاستاندار
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۳۷:۲۲، توسط saeedsmk.)
۰۷-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۳۶:۰۸
تشکر شده توسط : lord_viper, 1نفر, jmasoud
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #43
سلام و درود
ولتا( پایه های ترانس رو گرفتم .هم قبا از استارت و هم بعد از استارت حدود 250 ولت AC هستند.ایا این ولتاژ درسته؟در ضمن فرمودید که از مقاومت روی پایه چهار ای سی به سمت چپ رو قطع کنم،وقتی مدار رو چک کردم دیدم نقشه برد با نقشه که شما زحمت کشیدید و ارسال فرمودین کمی فرق داره.مثلا سمت چپ قسمتی کهکه گفتین قطع کنم به دیودی که میره به ترانزیستور C945 وصل نیست.( در نقشه ارسالی این دیود D24 میباشد.روی مدار بنده پایه 4 ای سی به مقاومت 47 کیلوو5.1 کیلو و خازن 4.7 میکرو 50 ولت وصله و به دیودی وصل نیست.در عین حال اینکار رو کردم و اون قسمت رو قطع کردم ولی استارت نخورد
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۰۱:۱۱:۴۴، توسط hooman_rock. دلیل ویرایش: تکمیل متن )
۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۰۰:۳۱:۴۶
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

ارسال: #44
سلام
 در حالت عادی سه پایه از خروجی ترانس وسط فقط وقتی ولتاژ دارن که سوئیچ انجام بشه و در زمان Standby همه صفر هستن!!ولتاژ پایه های اولیه این ترانس (درحالتAC)قبل از استارت صفر هستن؟

ORG 00H
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۰۱:۴۸:۳۴
تشکر شده توسط : babyy

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] روشن شدن ناخواسته کامپیوتر salehjg 8 6,154 ۲۳-دى-۱۳۹۵, ۰۱:۵۳:۱۳
آخرین ارسال: babyy
  برای کنفرانس درس «معماری کامپیوتر» چی پیشنهاد میکنید؟ omid_phoenix 5 3,565 ۰۶-آبان-۱۳۹۳, ۱۲:۳۷:۰۵
آخرین ارسال: sharin
  چگونه از طیق اینترنت به درایو کامپیوتر راه دور دست پیدا کنیم؟ koroshbozorg 7 15,122 ۱۱-دى-۱۳۸۷, ۱۳:۱۸:۵۸
آخرین ارسال: Di Di

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 6 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS