امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوختن فیوز شیشه ای پاور کامپیوتر
نویسنده پیام
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 11
( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #45
RE: سوختن فیوز شیشه ای پاور کامپیوتر
با سلام
قبل از استارت پایه اول (از سمت ترانس بزرگ)27 ولت،پایه های دوم و سوم 250 ولت،وپایه های چهار و پنج 27 ولت AC دارن.
در ضمن یک سوال وقتی برد داخل قاب پاور قرار میگیره از زیر برد قسمتی که به قاب پیچ میشه از طریق بدنه فلزی قاب سیمهای مشکی به قسمت اولیه مدار که دوتا خازن عدسی هست متصل میشه که در نهایت به ارت وصل میشه.وقتی این دو قسمت رو با سیم به هم ارتباط میدم.اون ولتاژهایی که گفتم میشن 21 و 110 ولت.ایا این اتصال زیر برد در عملکرد مدار نقشی داره؟
۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۱۹:۵۹:۰۵
تشکر شده توسط : alimogmov
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 1729
( 501 تشکر در 199 ارسال )
ارسال: #46
سلام
 اینونگفتین:ولتاژ پایه های اولیه این ترانس وسط (درحالتAC)قبل از استارت صفر هستن؟ (باید صفر باشن)
الان ولتاژ پایه های خروجی این ترانس اگه درست اندازه گیری کرده باشید مقدار درستی نیستن چون به محض قطع فرمان استارت باید هر5پایه مقداری صفر داشته باشن(AC)
اون خازنها هم تاثیری در کار کرد مدار ندارن و فقط در مواقع خاص واسه شوک الکتریکی و اینا بکار میان و بود و نبود اونا در حالت عادی تاثیر چندانی نداره ،اونا رو اتصال کوتاه نکنید!!

ORG 00H
:LOOP
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۲۰:۲۰:۱۷
تشکر شده توسط : babyy
alimogmov آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 36

تشکرها : 867
( 940 تشکر در 393 ارسال )
ارسال: #47
درود و سلام

پرسش اساسی ام این است فطعات همان مقادیر  کارخانه ای را دارد؟  و آیا پیش از این زیر تعمیر رفته است؟  

(۰۳-اسفند-۱۳۹۷, ۲۰:۵۴:۴۴)hooman_rock نوشته است: ضمن تشکر یه سوال از خدمتتون.  :
زمانی که پراپهای مولتی متر روی حالت بازر به سیم قرمز و مشکی میزنم بوق میزنه( در حالتی که پاور خاموشه و به برق وصل نیست) ایا این حالت طبیعیه؟در ضمن دیود شاتکی S16C40C موقع تست خارج از مدار سالمه ولی داخل مدار در حالت بازر همه پایه ها به هم راه میدن.این دیود در امتداد سیم قرمز واقع شده و از طرف دیگر به ترانس چاپر بزرگه وصله.

دیودهای یکسوساز خروجی به ترانس متصلند و در درون مدار اتصال کوتاه نشان میدهند.

1.  باید مسیر و راه مسی Diode به Transformer قطع شود یا
  2. از مدار بیرون آورده شود.  

و آنگاه بررسی شود.

چند راه کار :

1. قلع های پشت برد را با روغن لحیم یا روش مشابه دوباره قلع بگیرید تا اگر قلع مردگی یا چیز وابسته ای مشکل داشت برطرف شود.
  2. مسیرهای مسی پشت برد باید سالم باشد. اگر امکان دارد یک عکس از پشت برد مرحمت فرمایید بفرستید.
  3. یکی دیگر از موارد میتواند بریدگی یا خوردگی یا اکسید شدن مسیر های مسی باشد. در مواردی دیده ام که مس برد نزدیک قلع بریده شده و از دید پنهان است. بدتر هم این است که موارد زیر روکش برد باشد.
  4. از سالم بودن دو ترانزیستور قدرت کلیدزنی اطمینان پیدا کنیم.
  5. دیودهای زنر را نیز بررسی بفرمایید.
  6. در مورد ترانسها هم همانند نقشه ها باید باشد و بررسی و آزمایش همانند سیم است.

در TL494 نوع 16 پایه , پایه 14 مرجع ولتاژ است و ولتاژ پنج ولت را دارد (4/75 تا 5/25 ولت). که تا 10 میلی آمپر را به آسانی جریان دهی می کند.

در آغاز باید ببینیم ولتاژ لازم به پایه های تغذیه تراشه میرسد . پایه 12 مثبت و پایه 7 زمین است و معمولا  10 تا 30  ولت را دارد ولی دره و نوک 7 تا 40 ولت را می پذیرد. بیش از 40 ولت تراشه خراب میشود. و کمتر از 7 ولت تراشه کارکرد عادی را نخواهد داشت .
پس از خاطر جمع شدن ولتاز بین پایه 14 و 7 را میگیریم که باید بین 4/75 تا 5/25 باشد. همان 5 ولت مرجع است.
برای ولتاز گیری در مدار بهتر است دو سیم پوششدار(عایقدار) را به دو سر پایه ها قلع بزنید و سر دیگرشان را به MultiMeter بزنید.

این از بررسی پایه های تغذیه و ولتاژ مرجع این تراشه.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۰۱:۳۹:۲۳، توسط alimogmov.)
۰۹-اسفند-۱۳۹۷, ۲۱:۵۳:۲۳
تشکر شده توسط : 1نفر
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #48
با سلام و تشکر فراوان.قطعاتی رو که تعویض کردم دقیقا همون شماره رو جایگزین کردم.فقط به جای 4 تا دیود RL205 دیود RL207  گذاشتم.اولین باره که تعمیر میشه.عکس پشت برد رو هم ارسال کردم در لینک زیر.همه قسمتهای پشت برد رو با همیه دوباره لحیم کردم.روی تغذیه ای سی ها 5 ولت و 12 ولت رو دارم.ای سی ها هم تعویض شدن.خیلی واسم عجیبه

http://s9.picofile.com/file/8353704384/I...022240.jpg

اینم روی برد

http://s9.picofile.com/file/8353705026/I...022259.jpg
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۰۳:۴۵:۵۵، توسط hooman_rock. دلیل ویرایش: تکمیل متن )
۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۰۳:۲۸:۲۶
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #49
سپاس سپاس از همه اساتید
پاور درست شد یه چیز عجیب اینکه خازن سرامیکی 1 میکرو 250 ولت روی قسمت اولیه مدار نبود.منم جایگزین کردم و پاور راه افتاد .با سپاس از همه مخصوصا از مدیر بخش الکترونیک که با ارسال نقشه پاور خیلی کمک بزرگی نمودند.3 هفته است درگیر این پاور هستم.این پاور رو یکی از اشناها واسم اورد و گفت چند ساسال پیش خراب شد و گذاشتیمش کنار اگه میتونی درستش کن.و نکته عجیب اینجاست که چطور این خازن روی مدار نبود.
خواستن توانستن است.
۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۲۰:۰۷:۰۱
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 1729
( 501 تشکر در 199 ارسال )
ارسال: #50
سلام
 خواهش میکنم خوشحالم که بلاخره جواب گرفتین واسه منم خیلی عجیب بود یه پاور، این همه ماجراش پیچیده شد توی پست اولم زیر این تاپیک به این خازن اشاره کرده بودم

نقل قول:  خازن توی مسیر سیم پیچ اولیه

شاید قبلا اونو خواستن تعمیر کنن و این خازنو هم بیرون اوردن !
یه مزیت که داشت این بود که یه تاپیک واسه تعمیر پاور داریم با یه سری توضیح و یه مقدار اشنایی با اون ^_^
موفق باشید

ORG 00H
:LOOP
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۲۱:۱۸:۱۵
تشکر شده توسط : alimogmov
hooman_rock آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 6 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #51
قبلا کسی بهش دست نزده بود.اره واقعا دوستان کلی اطلاعات ارزشمند رو قرار دادن که از همه کمال تشکر رو دارم.
۱۰-اسفند-۱۳۹۷, ۲۱:۴۰:۳۳
تشکر شده توسط : alimogmov, alimogmov, saeedsmk
jmasoud آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 1
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #52
(۰۷-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۳۶:۰۸)saeedsmk نوشته است: سلام خوب هستید 
اگر همه نیمه هادی ها را تست کردید و درست هست, احتمالا یک یا چند مقاومت خراب در برد دارید . برای تست اینکه مشکل از کدوم طبقه است . پایه شماره 4 ای سی tl494 با یک مقاومت بین 10 تا 50 کیلو زمین شده و از طرف دیگر از سمت مدار نمونه گیری به آن دستور داده میشه . این مسیر رو قطع کنید همانطور گه تو شکل زیر می بینید. تست کنید ایا پاور روشن میشه یا نه ؟ اگر روشن شد یعنی مدار نمونه گیر و یا خروجی ها مشکل دارن . اگر روشن نشد . مدار سوئیچ اینگ و یا خازن و یا مقاومت زیر پایه 5 و 6 ای سی ذکر شده مشکل دارد.
با تشکر از شما من هم با این مشکل مواجه بودم که 
من پایه۴ آی سی رو قطع کردم از قسمت ورودی lm339 پاور روشن شد شد ولی دوتا مقاومت وات بالا در قسمت خروجی ۱۲و ۳.۳  ولت موازی بود که بسیار داغ میشد مقادریش ۴.۷ اهم و ۱۰۰ اهم بود اونا رو از مدار خارج کردم و دوباره اتصال پایه ۴ رو بر قرار که در نهایت پاور به صورت عادی راه اندازی شد دیگه این مقاومت هارو به مدار اضافه نکردم حالا یه سوال دارم آیا ممکن وات یک مقاومت کم بشه در حالی که اهمش کاملا درسته؟
وطبق گفته شما این دو مقاومت در خروجی خراب شده بود در حالی که من (آیسی ها و خازنهاو ترانزیستور های قدرت رو عوض کردم پل دیود و خازن های بزرگ رو عوض کرم و هنوز مشکل وجود داشت البته تمام اینا سوختع بود   )
۱۲-مهر-۱۳۹۹, ۱۴:۵۸:۳۱
saeedsmk آفلاین
مدیر بخش کرک و کامپیوتر

موضوع‌ها: 74

تشکرها : 677
( 1179 تشکر در 348 ارسال )
ارسال: #53
با سلام 
معمولا تو این موارد یذره اهم مقاوت رو بالا می برن و دوباره جایگذاری میکنن مثلا 4.7 رو 10 اهم میذارن و 100 اهم رو 150 اهم 
به اینا دامی بار میگن و باید توی مدار باشن 
یه تست کتید

در دنياي كه مرگ شكارچي ان است بايد شكارچي بود - تعليمات دون خوان نوشته كارلوس كاستاندار
۲۴-مهر-۱۳۹۹, ۱۳:۴۶:۴۳
تشکر شده توسط : hadikh73, 1نفر

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] روشن شدن ناخواسته کامپیوتر salehjg 8 6,154 ۲۳-دى-۱۳۹۵, ۰۱:۵۳:۱۳
آخرین ارسال: babyy
  برای کنفرانس درس «معماری کامپیوتر» چی پیشنهاد میکنید؟ omid_phoenix 5 3,565 ۰۶-آبان-۱۳۹۳, ۱۲:۳۷:۰۵
آخرین ارسال: sharin
  چگونه از طیق اینترنت به درایو کامپیوتر راه دور دست پیدا کنیم؟ koroshbozorg 7 15,122 ۱۱-دى-۱۳۸۷, ۱۳:۱۸:۵۸
آخرین ارسال: Di Di

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS