امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولتمتر با AVR و بسکام
نویسنده پیام
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 110
( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #34
RE: ولتمتر
سلام
نه دوست عزیز اگر به تصویری که فرستادم دقت کنید دو تا پراب برا جریان داریم میره که میاد به مقاومت و باطری و میره برا میکرو و ازین پروبها جریان بالا میگذره و دوتا پراب داریم برا ولتمتر که میخواهیم فقط وفقط ولتاژ دو سر بار رو داشته باشیم چون نمیخواهیم مقاومت سیمهای رابط تو اندازه گیری خطا ایجاد کنند و بعد با اون فرمول مقدار مقاومت رو حساب کنیم
از طرفی اگر زمینهای ورودی adc میکرو و زمین میکرو یکی نباشد میکرو اندازه گیری نمیکند پس زمین میکرو و منبع تغذیه بار باید یکی باشد حالا مشکل اینجاس که اگر ما دوسر پرابهای ولتمتر رو به دو سر بار وصل کنیم سر بالا و مثبت که مشکلی ندارد ولی سر منفی باعث میشود جریان بار مسیرشو از این سر ببندد و جریان دو مسیره میشود و آمپرمتر خطا نشان میدهد و ما مجبوریم برای جلوگیری از این کار سیم قرمز رنگ رو که زمین ولتمتر است وصل نکنیم و اونو مستقیم به پشت باطری وصل کنیم
برا همین میگم باید adc هارا کاملا جدا کرد یا زمین میکرو از زمین بار جدا باشد؟؟؟؟

در مورد کم کردن مقاومت سیمهای رابط متاسفانه مشکلی وجود دارد که سیمهای رابط همیشه ثابت نیستند و ممکنه از چندین سیم استفاده شود بنابراین مقاومتشان ثابت نیست تا ما اونو کم کنیم!

من با دو دستگاه جدا تست کرده ام و مشکلی نداشته یعنی یک دو مولتی متر که یکی روی ولته و یکی رو آمپر چون تغذیه هاشون جدا بود مشکلی نداشتند.

هنوز وقت برای پیشرفت باقیست

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۸-آذر-۱۳۸۷, ۱۰:۵۷:۴۷، توسط bozonghare.)
۱۸-آذر-۱۳۸۷, ۰۱:۴۰:۱۲
تشکر شده توسط : t3r!p3000
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #35
بينيد چند جاي اين مسئله مبهمه. بلأخره شما يک اهم متر مي خواهيد يا ولتمتر و يا آمپرمتر ؟حتي چيزي که شما در نظر داريد به يک وات متر هم شباهت داره.
تو شکلي که کشيده بوديد نيازي به اندازه گيري ولتاژ نيست.چرا؟ چونکه با توجه به جريان 20 آمپري که اشاره کرديد مطمئناً بار به برق شهر يا همون 220 ولت وصله. پس ولتاژ مشخصه.
باز هم اگه به 20 آمپري که شما اشاره کرده ايد دقت کنيم ميشه فهميد که مي خواهيد مقدار اهم بار را تحت جريان محاسبه کنيد. با توجه به اين مقدار جريان بالا به احتمال زياد بارتون موتور باشه يا يه جورايي سيم پيچي داشته باشه. به خاطر اينکه احتمالاً جريان مولفه راکتيو هم داشته باشه، نميشه مقدار مقاومت بار رو تحت جريان اندازه گرفت و اساس پرداختن به اين موضوع يه جورايي اشکال داره.پس اگه هدفتون اهم متره مي تونيد پيشنهاد قبلي منو در نظر داشته باشيد. در ضمن تو همه موتورها و يا بار هاي بزرگ از روي مشخصات نامي از قبيل توان، ولتاژ يا جريان مي تونيد مقاومت مسير داخل دستگاه رو حدس بزنيد.
ولي اگه شما اصرار داريد که ولتمتر و آمپرمتر رو هم همزمان داشته با شيد، همچين دستگاهي به نام واتمتر تو بازار هست که اساس کارشو براحتي ميتونيد بدست بياريد(کتابهاي اصول و دستگاههاي اندازه گيري) و اين مداري هم که تو شکل کشيده بوديد ميشه گفت همون وات متره.
اين واتمتر ها يه امکانات ديگه هم دارن که باهاش ميشه cos Q رو اندازه گرفت . با داشتن cos Q ، ولتاژ و آمپراژ شما مي تونيد اون مقاومتي که مد نظرتون هست رو اندازه بگيريد.
اگه با این صحبتها به نتیجه نرسید خواهشن منظورتون رو بطور واضح و کامل بیان کنید
۱۸-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۴۱:۴۷
تشکر شده توسط : bozonghare, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #36
بله فکر کنم چون شما پستهای گزشته رو کامل نخوندین منظور منو خوب متوجه نشدین!
خوب دوباره اصل موضوع رو میگم:
ما یک منبع تغذیه 20 ولت DC داریم که میتونه 20 آمپر هم جریان بده و ما معمولا از بیشتر قدرت یا تمام قدرت این منبع استفاده میکنیم. (اون عکس باطری همینه)

حالا میخواهیم تو این منبعمون یک آمپرمتر و یک ولتمتر بزاریم که میشه مثل پاور ساپلای آزمایشگاهها .

خوب حالا منظور ما اینه که یک بار که از این منبع فاصله هم داره و سیمهای رابطش مقاومت دارند ، مقاومت این بار رو حساب کنیم.

برا این کار جریان رو اندازه میگیریم و جریان در تمام مدار یکی هست و حالا ولتاژ دو سر بار رو میخواهیم تا از قانون اهم مقاومت بار رو بدست بیاریم همین مسئله خیلی سادس..!
فقط اینجا چون ما ولتاژ دو سر بار رو میخواهیم بای دو سر ولتمتر به دو سر بار وصل بشه تا مقاومتهای سیمهای رابط تو مدارش نباشند و فقط افت ولتاژ بار رو داشته باشیم . و پرابها هم متغیرند یعنی فواصل بار تا منبع تغییر میکنه.

مداریکه تشریح شد به هیچ وجه نمیتونه تغییر کنه یعنی دقیقا همین و با پرابهای متفاوت با اهمهای متفاوت.

مشکل الان اینجاست که اگر زمین میکرو با زمین آمپرمتر و ولتمتر یکی باشه اون تقسیم جریان به دو راه و خطای آمپرمتر پیش میاد که در پست قبل گفتم.

حالا راه حل شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۱۸-آذر-۱۳۸۷, ۱۷:۰۰:۰۱
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #37
[/align]دوست عزیز، من پستهای قبلی رو مرور کردم اما بحث زیاد طول کشیده و وسعت پیدا کرده. اولین سوال از یک ولتمتر شروع شده تا ساعت و تاریخ ادامه پیدا کرده تا اینکه آخرسر رسیده به اهم متر. اگه دقت کنید من از جایی وارد بحث شدم که احساس می کردم شما مایلید ولتاژ و جریان رو توسط یک میکرو اندازه بگیرید اما سر راه مشکل احساس می کردید و من سعی کردم این مشکلو حلش کنیم.یعنی اگه بشه یه جورایی با یک میکرو حلش کنیم شما قید ارتباط با دو میکرو رو میزنید.و بحث من هم در این مورد بود.

در باره مقاومت سیمها چاره ای نیست. همه آمپر مترها غیر ایده آل بوده و یک مقاومت داخلی دارند.شما میتونید برای فواصل بلند از سیمهای ضخیم تر که مقاومت کمتری دارند استفاده کنید.و یا میشه مقاومت چندین سیم که احتمال کاربردشون هست رو یک بار محاسبه کرده و در EEPROM میکرو برای محاسبات بعدی ذخیره کنیم.یا نرم افزار طوری نوشته شود که ابتدا انتهای سیمها رو اتصال کوتاه کرده و فقط مقاومت سیمهارو اندازه بگیریم و بعد آمپرمتر را در مدار قرار بدیم.

در باره خطای آمپرمتر میتونید از یک بافر استفاده کنید . مقاومت ورودی اپ امپ در حد مگا اهم بوده و مشکل شما رو حل میکنه.در این حالت گراندها رو هم میتونید بهم وصلش کنید.در این حالت نیازی به استفاده از سیم قرمز نیست.

البته لازمه اشاره کنم در روشی که ارائه شد میشه از یک میکرو استفاده کرد و همچنین از مقاومت سیمها یا صرفنظر میشه و یا مقادیر اونارو مشخص میکنیم.تو این روش نیازی به سیم قرمز نیست

و اما شما که اصرار دارید از مدار خودتون بدون تغییر استفاده کنید،نظر شما راجع به استفاده از بافر بجای مقاومتهای ولتمتر (مطابق شکل)چیه؟

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۹-آذر-۱۳۸۷, ۰۱:۵۰:۲۳، توسط ilgar.)
۱۸-آذر-۱۳۸۷, ۲۲:۲۷:۴۱
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #38
**در باره خطای آمپرمتر میتونید از یک بافر استفاده کنید . مقاومت ورودی اپ امپ در حد مگا اهم بوده و مشکل شما رو حل میکنه.در این حالت گراندها رو هم میتونید بهم وصلش کنید.در این حالت نیازی به استفاده از سیم قرمز نیست.

البته لازمه اشاره کنم در روشی که ارائه شد میشه از یک میکرو استفاده کرد و همچنین از مقاومت سیمها یا صرفنظر میشه و یا مقادیر اونارو مشخص میکنیم.تو این روش نیازی به سیم قرمز نیست

و اما شما که اصرار دارید از مدار خودتون بدون تغییر استفاده کنید،نظر شما راجع به استفاده از بافر بجای مقاومتهای ولتمتر (مطابق شکل)چیه؟

سلام دوست من ،اول تشکر به خاطر جوابها
از این قسمت نوشته های شما (** )تا آخرش مورد استفاده من قرار میگیره

اگر ممکنه بیشتر توضیح بدین که چرا به سیم قرمز نیازی نیست؟ و اون آپ امپه؟ چجوری باید ازش استفاده کرد؟(شکل)
چجوری وقتی زمین میکرو با زمین منبع تغذیه بار یکی نیست ، ADC میکرو درست کار میکنه؟؟؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-آذر-۱۳۸۷, ۰۰:۴۳:۲۵، توسط bozonghare.)
۲۰-آذر-۱۳۸۷, ۰۰:۳۶:۰۸
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #39
اپ امپی که به قسمت آمپرمتر عکس ارسالی شما وصل کردم، به خاطر اینه که اپ امپ از ولتاژ سر مقاومت نمونه گیری میکنه و چون مقاومت ورودی اپ امپ خیلی زیاده از اون قسمت جریانی نمیکشه.اماولتاژی که نمونه گیری شده توسط خروجی بافر به ADC میکرو وصل میشه و میکرو جریانشو از اپ امپ میکشه نه از مدار آمپرمتر به این ترتیب ولتاژ روی مقاومت خیلی دقیق بدست میاد.
شما تو وصل کردن گراند ها نگران نباشید چون با استفاده از بافر دیگه جریان اضافی از مدارتون کشیده نمیشه و گراند های مشترک فقط نقش تعیین سطوح ولتاژ رو پیدا میکنند.
سیم قرمز مربوط میشه به قسمت ولتمتر و چون با چیزی که من در ذهن داشتم یه خورده این جمله رو زودتر نوشتم و احتمالاً شما به خاطر اون دچار شبهه شدید!
در باره نحوه استفاده از اپ امپ شما می تونید از آیسی های مشهور 741 یا LM324 استفاده کنید. البته LM324 رو میشه گفت چهار تایی 741 هستش. شما اگه دیتاشیت این دو آی سی رو بدست بیارید متوجه شکل های مثلثی که من کشیده بودم، میشید و بارعایت پایه های - و + و خروجی میتونید مدارتون رو طراحی کنید.
با توضیحات بالا میتونید به نقش بافرها د رقسمت ولتمتر هم پی ببرید .اگه هم در قسمت آمپرمتر و هم در قسمت ولتمتر از بافر استفاده کنید، میتونید تمام گراندهای مدار حتی تغذیه رو به هم وصلش کنید.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۴۹:۰۷، توسط ilgar.)
۲۰-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۴۷:۰۷
تشکر شده توسط : bozonghare, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #40
خوب دوست عزیز من تقریبا منظور شما از اضافه کردن این تقویت کننده ها یا همون آپ امپارو فهمیدم "ایزوله کردن میکرو از قسمت سخت افزار اندازه گیری"

ولی الن چجوری اضافه کردن به مدار میکرو رو نمیدونم یعنی با LM324 کار کردم قبلا ولی الان نمیدونم پایه هارو به میکرو چجوری وصل کنم چون یک سری مقاومت و خازن هم برا محافظت و راه اندازی آپ امپ لازمه البته هم دیود زنر نمیدونم شما با پروتئوس کار میکنین یا نه اگر کار میکنین لطفا طرحتونو تو پروتئوس اجرا کنین اینجوری با پروتئوس خیلی راحت میشه تحلیل کرد و روش بحث کرد اضاغه کردن یک قطعه مثل آپ امپ برا کسیکه بدونه کجا باید باشه مثل شما 5 دقیقه بیشتر طول نمیکشه پس بهتره ازین به بعد با زبان پروتئوس صحبت کنیم!
من مدار نمونه ولتمتر و آمپرمترمو میزارم اینجا شما فقط قسمت پیشنهادیتونو بهش اضافه کنین:
فایل با پروتئوس 7.4 باز میشه اگه نداری آدرس بدم دانلود کنی اگرم نمیخایی با پینت میتونی تغییر رو به مدار بدی بعد من درستش کنم ولی بهتره پروتئوس 7.4 رو داشته باشی:
http://www.savefile.com/files/1924702

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۰۱:۰۴:۳۹، توسط bozonghare.)
۲۰-آذر-۱۳۸۷, ۲۱:۴۰:۰۷
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #41
در رابطه با پروتئوس مشکلی نیست. برای بافر هم همون مداری که تو عکس کشیده بودم کافیه(پایه منفی وصل بشه به خروجی و پایه مثبت نمونه گیری کنه). اون مقاومت و خازنی که میگید مربوط به عملکردهای دیگر اپ امپ مثل تقویت کننده، انتیگرال گیر ، مشتق گیر و ... میشه. البته میشه یه خازنهایی رو برای نویزگیری و مقاومتهایی رو برای عملکرد بهتر مدار وصل کرد ولی فعلاً زیاد مهم نیستن و در اساس عملکرد مدار نقشی ندارند.
۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۰۰:۵۷:۰۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #42
پس اگه با پروتئوس مشکلی نداری حداقل مدار پیشنهادیتو اضافه کن تا ببینم منظورت دقیقا چیه؟
منتظرم!

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۱۰:۵۳:۳۵، توسط bozonghare.)
۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۱۰:۱۲:۵۶
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #43
من پروتئوسم 6.9 هستش. سرعت اینترنتم هم انقدر نیست که بتونم به راحتی دانلودش کنم.
۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۱۲:۱۰:۱۱
تشکر شده توسط : bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #44
حالا چکار کنیم!
این لینکه پروتئوس 7.4 مقدارشم 50 مگه(اگه خاستی):

http://kavirelectronic.ir/fa/modules.php...4&start=30

اگر دانلود نکردی پس .... روی عکسها کار کنیم باپینت چجوریه؟
اینم آپ امپ LM324 آماده برای اتصال:
http://www.savefile.com/files/1925482

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۴۰:۱۵، توسط bozonghare.)
۲۱-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۳۲:۱۲

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] خواندن داده های یک فایل روی هارد در برنامه بسکام Ambassador 1 739 ۲۸-تير-۱۳۹۹, ۱۶:۱۴:۱۴
آخرین ارسال: Ambassador
  مشکل با eeprom بسکام کمک sky_man847 2 4,380 ۱۲-مهر-۱۳۹۷, ۰۰:۴۷:۰۸
آخرین ارسال: lrn1380
  [سوال] کانتر در بسکام questnet 7 3,486 ۱۲-مرداد-۱۳۹۷, ۰۱:۵۵:۵۴
آخرین ارسال: questnet
  مشکل در کار با تایمر 1 در بسکام klick 3 4,535 ۳۰-بهمن-۱۳۹۵, ۰۴:۰۴:۴۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی با بسکام؟ رسول21 19 18,305 ۲۱-بهمن-۱۳۹۵, ۱۴:۲۹:۴۲
آخرین ارسال: hadikh73
  راهنمایی برای حل مشکل برنامه در بسکام fedagh 2 3,420 ۱۲-دى-۱۳۹۵, ۱۸:۳۰:۵۹
آخرین ارسال: fedagh
Question [فوری] اتصال lcd گرافیکی به پایه های دلخواه میکرو در بسکام behzadsen 4 4,337 ۰۵-دى-۱۳۹۵, ۱۵:۲۵:۳۰
آخرین ارسال: behzadsen
  [سوال] کتابخانه بسکام برای ks0108 mmolah 1 2,736 ۰۳-خرداد-۱۳۹۵, ۰۷:۵۵:۲۵
آخرین ارسال: mmolah
  [سوال] سوالی راجع به بسکام mohamadgmail 1 2,117 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۲:۴۷:۰۴
آخرین ارسال: omid_phoenix
Exclamation فونت فارسی برای LCD های گرافیکی در بسکام MN-123 0 3,520 ۰۲-آذر-۱۳۹۴, ۲۳:۴۰:۴۵
آخرین ارسال: MN-123

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 18 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS