امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولتمتر با AVR و بسکام
نویسنده پیام
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #56
RE: ولتمتر
من اپ امپارو گذاشتم تا زمین آمپرمتر، ولتمتر، و تغذیه های مدار رو یکی بگیریم. و مطمئن هستم که اگه مدار پیشنهادی منو پیاده کنیم این مشکل حل میشه مگر اینکه شما یه چیزای دیگه ای تو فکر داشته باشید و نخواهید این کار رو انجام بدید.

من از اون عکس تفاضلی چیزی سر در نیاوردم.

نقش بافرها این هستش که ولتاژ نقاطی از مدار رو که لازم داری می تونی ازش استفاده کنی بدون اینکه از اون نقطه جریان بکشی.
۲۹-آذر-۱۳۸۷, ۱۳:۳۱:۲۲
تشکر شده توسط : bozonghare, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 110
( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #57
خوب هر وقت وقت داشتی مدار پروتئوسی که با اون آپ امپها گفتی درست کردی رو برام بفرست یا تو همون savefile.com بزار تا دانلود کنم
ممنون

هنوز وقت برای پیشرفت باقیست

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۲۹-آذر-۱۳۸۷, ۱۹:۱۰:۱۷
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #58
طرز کار آپ امپهاي ولتمتر:
هر کدوم از بافرها ولتاژ يک طرف بار رو اندازه مي گيرند. (بافرها از مدار بار جريان نمي کشند ولي ولتاژ اونو درک ميکنند). هر چند درگاههاي A/D خودشون امپدانس بالا هستند، و از مدار جريان نميکشند ولي بافرها براي مساله تقسيم ولتاژ لازمند.با توجه به اينکه احتمال وجود ولتاژ 20 در خروجي آپ امپها وجود داره، لذا يک تقسيم ولتاژ (مثلاً به 4) انجام ميديم تا مدار رو براي بدترين حالت ممکن يعني افتادن 20 ولت روي ميکرو آماده کنيم.در اين حالت بهتر است تقسيم ولتاژ حداکثر ولتاژ 5 را روي ميکرو بدازه(همون تقسيم ولتاژ 20 به4). تو نرم افزار هم هر مقدار که ولتاژ رو بدست آورديم ضرب در 4 ميکنيم تا عدد واقعي بدست بياد.
حالا برنامه ميکرو چطور بايد باشه؟ هر کدوم از خروجي هاي بافر به يک پين از مبدلهاي A/D وصل ميشه. برنامه ميکرو تک تک ولتاژهاي آنالوگ روي پايه هاي A/D رو خونده و به معادل ديجيتال تبديل ميکنه. بعد اگه دو مقدار بدست اومده رو ازهم کم کنيم، ولتاژ دو سر با بدست مياد.
۰۳-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۳۵:۳۳
تشکر شده توسط : bozonghare, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #59
خیلی ممنون ولی من برنامه نویسی.....
مداریکه گفته بودی با پروتئوس رو نزاشتی مگه مشکل آپلودت حل نشد؟

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۰۳-دى-۱۳۸۷, ۱۶:۵۲:۳۹
blueboy آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 4 تشکر در 2 ارسال )
ارسال: #60
احساس میکنم خیلی دارید میپیچونید
و متاسفانه همش با کلام حرف میزنید نه خیلی عکس میزارید ..نه برنامه و....
نمیدونم شاید برا من ابهام داشت

من اون طوری ک تصور کردم...با توجه به دقتی ک میخواستید...مسافت و...با جدا کردن منابع تغذیه و ی آپ امپ برا حذف بارکشی و همینطور حفاظت...کمترین هزینه و ساده ترین طراحی میتونه باشه..
در ضمن چه اصراریه این قسمت مقسم ولتاژ ورودی دیجیتالی صورت بگیره؟...چرا کلید کنداکتور نمیزارید؟..و به صورت مکانیکی وارد مدار نمیکنید؟
در مورد اضافه کردن سیم قرمز...درسته یکی از روشهای حذف مقاومته و کارامد...اما آپ امپ میتونه خیلی کمک باشه...درعین حال اینکه تعجب میکنم چون میکرو تفاوتش با یه ولتمتر بازاری همینه که میتونه پرتابل باشه وشما اونو میبرید میزارید بیخ دل نقطه مورد نظر...وبعد بصورت دیجیتال اطلاعاتتون رو منتقل کنید به محلی ک مورد نظرتونه...بهرحال با هر ترفندی هم ک بکار ببرید....نویز و تلفات مقاومتی اذیت میکنه
ی 700 تومن پول میکرو دادن اگر مسئله صنعتی باشه...بعید میدونم مشکلی پیش بیاره

اگر این بحث به وات متر کشیده بشه...با احتساب فی سنج ....بخصوص اگر نگاهی عملی باشه و همزمان مشکلات عملیش دیده بشه و....ی خروجی بتونیم ازش بگیریم....مطمئنا پرفایده و لااقل برا من پر استفاده خواهد بود
بهرحال استفاده کردیم...ممنون
۰۵-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۱۷:۲۰
تشکر شده توسط : t3r!p3000
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #61
bozonghare عزیز:
اگه به پست52دقت کرده باشید ، اونجا اشاره شد که به مقایسه کننده یا مد تفاضلی کاری نداشته باشید. ما دو تا تبدیل از آنالوگ به دیجیتال داریم و یه جمع و تفریق ساده .برنامش هم سعی میکنم آماده کنم.

و آقای blueboy :
با سلام . ورود شما رو به بحثمون به فال نیک میگیرم. در نظر داشته باشید که ما (حداقل من) اینجا هدف ساختن مدار رو دنبال نمی کنیم و فقط در ذهنیت دادن به همدیگه کمک میکنیم.
اگه به پست 58 دقت کرده باشید، علت استفاده از تقسیم ولتاژ علیرغم امپدانس بالا بودن پایه های A/D کاملاً مشخصه.
و با وجود یک آپ امپ و چندتا مقاومت که حداکثر 150 تومان هزینه داره و سرعت و کیفیت کارش هم بالاتره، چه لزومی داره از رله یا کنتاکتور و مدار های محافظ و راه انداز اونا استفاده کنیم؟!
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۵-دى-۱۳۸۷, ۱۶:۳۱:۳۳، توسط ilgar.)
۰۵-دى-۱۳۸۷, ۱۶:۲۰:۵۲
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #62
خوب ilgar جان طبق گفته شما مد تفاضلی رو فرا موش میکنیم و میریم سراغ آپ امپهای شما و منتظر مدار پیشنهادی شما هستیم همچنان!

۰۷-دى-۱۳۸۷, ۰۰:۰۸:۰۰
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #63
اینم یه ولتمتر توپ!

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   Voltmeter.zip (اندازه: 52.92 KB / تعداد دفعات دریافت: 173)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-دى-۱۳۸۷, ۰۲:۰۹:۰۶، توسط ilgar.)
۰۷-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۵۲:۴۶
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #64
سلام و متشکر
یکی دو تا خطا دیدم:
ابتدا یک پتانسیومتر 1K با باطری 20 ولت سری کنید برای تغییر ولتاژ
حالا مدار رو ران کنید ، وقتی ولتاژ از 2.44 کمتر میشود خروجی هردو آپ امپ 0.37 میشود و در نتیجه از این مقدار به پایین میکرو دیگر هیچ ولتاژی را نشان نمیدهد و حتی در همان 2.44 ولت هم خطا نشان میدهد!
http://tinypic.info/files/1p3u7pakg4z7vciyh0nb.jpg

دوم اینکه ولتاژ مجاز ADC ورودی به میکرو تا چه اندازه ای هست ؟ 5 یا 2.56 ؟
چون وقتی ولتاژ بیشتر از 2.56 میشود نمایشگر پایه ADC میکرو از آبی قرمز میشود!
http://tinypic.info/files/ic1m8heq22j1s3a6bnj2.jpg

ممنون میشم توضیح بدین

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-دى-۱۳۸۷, ۱۳:۵۴:۳۸، توسط bozonghare.)
۰۷-دى-۱۳۸۷, ۱۳:۴۷:۲۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #65
خوب طبیعیه!
تو عکس اول بار 50 اهم و مجموع دو سیم 10 اهم هستش. شما مجموع اینا رو با پتانسیومتر مثلاً 900 اهم سری کردین. خوب مشخصه که پبشتر ولتاژ رو پتانسیومتر افت میکنه نه بار!
اون مسئله هم که میگید LCD صفر نشون میده مربوط به اضافه کردن پتانسیومتر میشه.
اصلاً شما تغذیه های میکرو و مدار بار رو با روشی که تو فایل PDF گفتم جدا کنید. در این حالت هم فرقی نمیکنه که گراندها مشترک باشه یا نه. اون موقع بدون نیاز به پتانسیومتر به روش پاور سوپلای های آزمایشگاهی هر ولتاژی که دلتون میخاد میتونید به بارتون بدید.

چیزی که از پستهای قبلی شما میشد فهمید این بود که شما بارهای متفاوتی را به منبع 20 ولتی وصل می کنید و احتمال کشیده شدن جریانهای متفاوتی وجود خواهد داشت(حتی بالاتر از 20 آمپر). پس این وسط پتانسیومتر چه نقشی داره؟! اگه قرار باشه برای هر بار یک تنظیم ولتاژ داشته باشید که موضوع کلاً عوض میشه. در ضمن برای تنظیم ولتاژ هم راه خوبی انتخاب نکردین. پتانسیومتر مفتی توان هدر میده و امپدانس داخلی مدار(میتوان به عنوان امپدانس داخلی منبع در نظر گرفت) رو افزایش میده که معمولاً این کار رو نمیکنن و سعی میکنن امپدانس منبع حد اقل باشه تا وقتی جریان میکشه روش حداقل ولتاژ افت کنه.

در مورد عکس دوم هم شما به قرمز یا آبی شدن پایه ها کاری نداشنته باشید. چون با آنکه ولتمتر مدار 3.13 ولت رو نشون میده ، اون پایه قرمز شده. ما که تو مبدل A/D با 0 و 1 کار نمیکنیم. چیزی که برای ما مهمه اینه که تو LCD (تقریباً) همون عددی رو میبینیم که ولتمتر دو سر بار نشون میده. در باره دقت ولتمتر هم بگم که دقتش حداکثر 5 میلی ولت هستش. برای بالا بردن دقت مثل ولتمترهای موجود در بازار باید رنجهای مختلفی در نظر بگیرید و هر ولتاژی را با محدوده رنج خودش اندازه بگیرید که دیگه اینها چیزای پیشو پا افتاده ای هستند و شما باید خودتون روش کارکنید.

A/D حداکثر ولتاژ 5 ولت رو تشخیص میده. اگه به مدار و برنامه نرمافزاری دقت کنید این مسئله رو میشه فهمید(Vref و Avcc ).
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-دى-۱۳۸۷, ۰۰:۱۲:۵۷، توسط ilgar.)
۰۷-دى-۱۳۸۷, ۱۶:۵۳:۲۴
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #66
سلام و ممنون
خوب اضافه کردن پتانسیومتر فقط در این شبیه ساز پروتئوس هست و در عمل این نیست اینجا برای اینکه در حالت ران شبیه ساز بتونم ولتاژو تغییر بدم پتانسیومتر گزاشتم فقط اگه ولتاژ متغیر داشتم ، اونوقت پتانسیومتر لازم نبود...

ولتاژ و جریان اندازه گیری من هم همون حداکثر 20 تاست ، از 1 تا 20 آمپر و ولت

در مورد آخر میخوام بدونم حداکثر ولتاژ ADC میکرو برای دادن همون 1024 چقدره و حداکثر ولتاژ قابل تحمل ADC میکرو که نسوزه چقدره؟( اگر به Vref و Avcc ولتاژ وصل نباشه)

و درباره صفر نشان دان من هنوز قانع نشدم ، نباید صفر نشون بده خوب پتانسیومتر رو ور داشتم ، ولتاژ منبعو مستقیم بکن 2.5 و ببین بازم دستگاه داره خطا نشون میده و حتی زیر 1 ولت میگه در صورتیکه ولتمتر بسته شده رو بار میگه 2.08 ولت (من تست کردم)

۱۰-دى-۱۳۸۷, ۱۵:۵۷:۱۷

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] خواندن داده های یک فایل روی هارد در برنامه بسکام Ambassador 1 739 ۲۸-تير-۱۳۹۹, ۱۶:۱۴:۱۴
آخرین ارسال: Ambassador
  مشکل با eeprom بسکام کمک sky_man847 2 4,380 ۱۲-مهر-۱۳۹۷, ۰۰:۴۷:۰۸
آخرین ارسال: lrn1380
  [سوال] کانتر در بسکام questnet 7 3,486 ۱۲-مرداد-۱۳۹۷, ۰۱:۵۵:۵۴
آخرین ارسال: questnet
  مشکل در کار با تایمر 1 در بسکام klick 3 4,535 ۳۰-بهمن-۱۳۹۵, ۰۴:۰۴:۴۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی با بسکام؟ رسول21 19 18,305 ۲۱-بهمن-۱۳۹۵, ۱۴:۲۹:۴۲
آخرین ارسال: hadikh73
  راهنمایی برای حل مشکل برنامه در بسکام fedagh 2 3,420 ۱۲-دى-۱۳۹۵, ۱۸:۳۰:۵۹
آخرین ارسال: fedagh
Question [فوری] اتصال lcd گرافیکی به پایه های دلخواه میکرو در بسکام behzadsen 4 4,337 ۰۵-دى-۱۳۹۵, ۱۵:۲۵:۳۰
آخرین ارسال: behzadsen
  [سوال] کتابخانه بسکام برای ks0108 mmolah 1 2,736 ۰۳-خرداد-۱۳۹۵, ۰۷:۵۵:۲۵
آخرین ارسال: mmolah
  [سوال] سوالی راجع به بسکام mohamadgmail 1 2,117 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۲:۴۷:۰۴
آخرین ارسال: omid_phoenix
Exclamation فونت فارسی برای LCD های گرافیکی در بسکام MN-123 0 3,520 ۰۲-آذر-۱۳۹۴, ۲۳:۴۰:۴۵
آخرین ارسال: MN-123

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 8 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS