امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولتمتر با AVR و بسکام
نویسنده پیام
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #67
RE: ولتمتر
برای تغییر ولتاژ تو نرم افزار چرا از پتانسیومتر استفاده می کنید، مقدار منبع رو تغییر بدین!

با پیکره بندی که تو برنامه بری A/D صورت گرفته، حداکثر ولتاژ قابل استفاده 5 ولت هستش اما با توجه به امپدانس بالا بودن مبدلA/D مقدار دقیقشو نمیدونم ولی فکر نمیکنم به این راحتیا میکرو بسوزه .

بله از آپ امپا تو ناحیه نزدیک به اشباع مثبت یا اشباع منفی نباید زیاد انتظار محاسبات دقیقو داشته باشید. وقتی 2.5 ولت به مدار میدید بهترین حالت اینه که کلش بیفته رو بار، حتی با وجود این با تقسیم ولتاژ مقاومتهای 1 مگا رو یک آپ امپ میفته 0.8 و تو اونیکی 1.6 که هر دو تقریباً میشه گفت از نظر آپ امپ ناحیه اشباع منفی هستند(یه چیزی تومایه های افت ولتاژ رو دیود که ناچاراً باید تحملش کنیم).
شما بالأخره تکلیف مدارو روشن کنید که یا از ولتمترهای موجود در بازار میخواهید یا چیزی که همیشه به 20 ولت وصله و بیشتر افت ولتاژ رو بار هستش.
۱۰-دى-۱۳۸۷, ۱۷:۵۹:۳۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 110
( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #68
نه به ولتمترهای بازار کار ندارم ، و این وسیله بالا برای اندازه گیری ولتاژ و آمپر و بالاخره تقسیم به هم اهم به طور کوتاه مدت است یعنی هر دفعه انازه گیری ممکنه 1 دقیقه طول بکشه

شما اینجا از همون روش تفاضلی یا دیفرانسیلی که من میگفتم استفاده کرده اید و مقدار رسیده به ADC های میکرو را از هم کم کرده اید

این طوریکه من دیدم اشر آپ امپها برای این کار دقت لازم رو نداره یعنی زیر 3 ولت خطا داره و احتمالا در ولتاژ بالا هم خطا داره یعنی کلاس دقت بالا داره در نتیجه درصد خطا زیاد ولی خود میکرو adc یش اینطوری نیست

ی سوال؟ میشه به جای آپ امپها از آی سیهای A TO D استفاده کرد ؟؟ یا تقویت کننده دقیقتری غیر از آپ امپ وجود داره؟

هنوز وقت برای پیشرفت باقیست

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۱۱-دى-۱۳۸۷, ۱۹:۵۰:۲۶
تشکر شده توسط : t3r!p3000
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #69
اگه همیشه افت ولتاژ رو بار از 2 ولت بیشتر باشه، این مدار میتونه مفید و دقیق باشه.

مد تفاضلی مبحثی توالکترونیک هست که بیشتر تو تقویت کننده های تفاضلی مطرح میشه. بله درسته من تفاضل دو سر بار رو حساب کردم، اما این کار به صورت نرم افزاری بوده و بکار بردن اصطلاح مد تفاضلی (که ماهیت سخت افزاری داره) یه جورایی میشه گفت صحیح نیست.

بله اگه از اپ امپ با تغذیه 20 ولت استفاده بشه در محدوده 0-2 و 18-20 ولت جواب نمیده و باید طوری عمل کنیم که ولتاژ مورد آزمایش ما تو این محدوده ها نباشه.

درگاههای A/D میکرو همون کار آیسی های A/D رو انجام میده. فکر نمیکنم این کار نتیجه بهتری داشته باشه و در مورد تقویت کننده های دیگه هم هم چنین مشکلاتی پیش میاد و همیشه افت روی دیودها و ترانزیستورها مشکل ساز خواهد بود. مثلا اگه از تقویت کننده های تفاضلی استفاده کنیم ، (که تو ورودی آپ امپ هم از این تکنیک استفاده شده) دو باره افت ولتاژ رو پیوندهای بیس و امیتر پیش میاد و ....

نهایتاً پیشنهاد میکنم اگه قرار باشه تو مدار شما ولتاژ روی بار در محدوده ای که اشاره شد، نباشه حتماً از روش آپمپا استفاده کنید ولی اگه این امکان وجود داشته باشه که محدوده ولتاژ بین 0و2 ولت هم باشه، این کارها رو انجام بدید:
1) تغذیه ولتمتر رو به جای 20 ولت 15 ولت قرار بدید
2) مدارو از نقاط $ و # به هم وصل کنید و آپمپارو حذف کنید(مطابق فایل PDF)
3) تو برنامه میکرو مقدار نهایی رو ضرب در 4 کنید( چون تقسیم ولتاژ از بین رفت)
۱۱-دى-۱۳۸۷, ۲۱:۲۷:۰۹
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #70
خوب خیلی ممنون خیلی مطلب یاد گرفتم امیدوارم غیر از آقا تریپ بقیه دوستان هم که سر میزنن اینجا مطالب مفید بدردشون بخوره با تشکر

حالا روش دیگری به فکرم رسید برای اینکه این مشکلات یکی بودن زمین و استفاده از آپ امپ و.............................
حل میشه و نیازی به هیچکدوم نیست اگر موافقید مطرح میکنم ، شما نظر بدید البته اگر آقا تریپ هنوز هم میخان فقط بیننده باشند فایده نداره!

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۱۱-دى-۱۳۸۷, ۲۲:۵۳:۴۰
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #71
تقويت كننده تفاضلي
الان من موندم بحث تو چيه ؟

اگه به خاطر مقاوت تست جريانه كه مدار زير رو استفاده كنيد . ( نكته : عملي ببنيد نه تو پروتئوس )

يه تقويت كننده تفاضلي مي خواد ديگه !!!

مقدار مقاومت هاي آپ امپ ( اون چهار تا ) كافيه فقط مثل هم باشند . ( مقاري بين 1 تا 100 كيلو )

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

۱۲-دى-۱۳۸۷, ۰۴:۰۰:۲۶
تشکر شده توسط : bozonghare, ilgar
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #72
خوب بالاخره آقا تریپ هم تشریف فرما شدند متشکر از لطف شما مدارتونو بعدا بررسی میکنم

ولی حالا طرح من:

برای این طرح ما نیاز به یک ولتمتر و آمپرمتر ساده مثل اونیکه تریپ در اوایل بحث گزاشتید داریم البته به اون آی سی 74hct4052 نیازی نیست و مدار ساده تره مثل این (میدونم اگه پروتئوسشو بزارم نمیتونین ببینین چون ورژن 7.4 ندارین):
http://tinypic.info/files/9m99dklskmqhyjg12323.jpg

خوب تو این دستگاهی که میبینین ولت و آمپر اندازه گیری میشه وبا تقسیم به هم اهم بدست میاد ، نکته ولتاژیکه =V نشون میده ولتاژ دو سر بار هست پس باید افت ولتاژ مقاومت 0.1125 حساب بشه(R*i) و از ولتاژیکه به ADC میکرو آمده کم بشه که اینا تو برنامش تاثیر داده شده.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۹-فروردین-۱۳۸۸, ۱۰:۱۸:۲۶، توسط bozonghare.)
۱۲-دى-۱۳۸۷, ۱۱:۳۴:۱۶
تشکر شده توسط : ilgar, t3r!p3000
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #73
bozonghare عزیز، اینکه شما تو قسمت آمپرمتر و ولتمتر یکی از پروبها رو همیشه زمین کردید ، باعث میشه قسمتی از مدار اتصال کوتاه شده و از مدار خارج بشه.
دیود زنر و هم نباید با مقاومت سری کنید، چون به ازای جریانهای مختلف ولتاژهای متفاوتی روی مقاومت میفته و عملاً تثبیت ولتاژ مفهوم خودشو از دست میده. و برای ولتاژهای بالایی که مد نظر دارید دیود فقط جریان میکشه و ولتاژ رو برش نمیده.
در ضمن شما اصلا نباید از زنر استفاده کنید.چرا؟ برای اینکه اگه زنر به ازای ولتاژ خاصی شکل موجو برش بده، دیگه از اون ولتاژ به بالاتر اطلاعات مربوط به جریان از بین میره. تأکید من برای تقسیم ولتاژ مقاومتی در پستهای قبلی به خاطر این بود.
در کل احساس میکنم شما دوباره برگشتید به نقطه اول و بحثهای این چند مدت رو نادیده گرفتید.

و اما جناب تیریپ حالا دیگه فکر کنم 2009 عزیز:
شما تو قسمت ولتمتر بارو با مقاومتهای حتی 90K سری کرین. معمولا امپدانس ورودی بارها پایین تر از یک کیلو اهم هستش و اگه بار موتور باشه میتونه کمتر از 50 یا حتی 10 اهم باشه. و با این سری کردن شما عملاً بارو از مدار خارج کرده و ولتاژ اصلی رو روی مقاومت انداختین(اگه یادتون باشه ولتمتر رو بصورت موازی با بار و آمپر متر و بصورت سری با بار قرار میدن).
مدار مربوط به آپ امپ هم فکر نمیکنم صحیح باشه چون ولتاژی که به پایه + آپمپ میرسه (با تقسیم ولتاژ روی مقاومتها)، نصف ولتاژ یک سر مقاومت 0.125 هستش و شما این مقدارو با تمام ولتاژ سر دیگه مقاومت واکنش میدین.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-دى-۱۳۸۷, ۱۶:۰۴:۴۴، توسط ilgar.)
۱۲-دى-۱۳۸۷, ۱۳:۲۸:۵۸
t3r!p3000 آفلاین

ارسال: #74
bozonghare نوشته است:میدونم اگه پروتئوسشو بزارم نمیتونین ببینین چون ورژن 7.4 ندارین
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
۱۲-دى-۱۳۸۷, ۲۲:۰۴:۱۹
t3r!p3000 آفلاین

ارسال: #75
چي مي گي مهندس !!!

كجا بار رو با مقاومت 90 كيلو سري كردم !! اون موازيه و اون چند تا مقاومت هم به خاطر اندازه گيري ولتاژ هاي بالا مي باشد كه با 4052 و يه برنامه ساده يه ولت متر با تنظيم اتومات تبديل شده است .

البته مي شه ورودي ولت متر ( پايه 12 آي سي 4052 ) رو به دو سر بار وصل كرد تا اينطوري ولتاژ دقيق دو سر بار رو داشته باشيم .

در مورد مدار آپ امپ هم يه تقويت كننده تفاضلي هستش . ( يه چند تا كتاب رو نگاه كنيد اين قضيه رو توضيح داده ) كه خروجي اختلاف ولتاژ دو سر ورودي مي باشد . ( البته اگر مقاومت ها يكسان باشند ) و همچنين مي توان با تغيير مقاوت ها اختلاف ولتاژ را نيز تقويت كند .

تو عمل امتحان كنيد ...!
۱۳-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۴۳:۴۶
تشکر شده توسط : ilgar, bozonghare
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #76
بله حق با شماست. من قبلاً زیاد به جای پروبها و آمپرمتر دقت نکرده بودم و در باره آپمپ هم نیازی به کتاب نیست با چندتا عدد دادن میشه متوجه شد!(با تشکر)

در مورد آپ امپ خوب ما هم قبلاً همین کارو کردیم. منتها ما بصورت نرم افزاری و شما بصورت سخت افزاری. ولتاژ یه سر مقاومت 0.125 که مشخصه ولتاژ اون یکی سرشو با بافر بردیم تومیکرو.
در ضمن با این روش جریان رو نمیشه اندازه گرفت. چون رو مقاومت 0.125 ولتاژهای خیلی کمی میفته مشکل پستهای 64 الی 67 پیش میاد.
در مورد ولتمتر هم من درست متوجه نشدم. میشه توضیح بدین محل پروب ولتاژ دو سر بار (با لحاظ کردن افت ولتاژ سیمها که بحث مارو از ولتمتر های حاضر در بازار متمایز میکنه) کجاست؟ و اینکه شما چه ولتاژی را به میکرو برده اید؟
۱۳-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۲۷:۴۴
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #77
خوب خیلی متشکر از دوستان و اینکه آقا ILGAR اون مداریکه من عکسشو در آخر گزاشتم هیچ موردی نداره و خیلی خوب تو پروتئس داره جواب میده و چند نفر هم تایید کردند اگه بحثت رو زنر هست اون برای اینکه یک وقت ولتاژ ورودی میکرو از حد مجاز که ما اینجا 2.56 قرار دادیم بالاتر نره برا همینه که از شما میپرسیدم ولتاژ قابل تحمل ADC میکرو چنده؟ مقاومت برا این سریه باهاش چون اگر ولتاژ بالاتر از دیو زنر بره دیو اتصال کوتاه میشه تقریبا و جریان زیادی ازش میگزره و ممکنه بسوزه و ما یک مقاومت تا جریانیکه دیود تحمل کنه محاسبه میکنیم ومیزاریم..............

آقا تریپ 2009 اگر ممکنه پروتئوس مدار شکلتونو بزارین برا دان تا نحوه استفاده از آپ امپ شمارو هم ببینیم؟

آقا ILGAR و آقا تریپ عزیز :
مشکل الان اینا نیست قرار شد شما نظرتونو درباره طرح من بگین و بعد شروع کنیم به برنامه نویسی!
حالا ما منتظریم بفرمایید:

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۵۹:۵۳، توسط bozonghare.)
۱۳-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۵۵:۲۲

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] خواندن داده های یک فایل روی هارد در برنامه بسکام Ambassador 1 739 ۲۸-تير-۱۳۹۹, ۱۶:۱۴:۱۴
آخرین ارسال: Ambassador
  مشکل با eeprom بسکام کمک sky_man847 2 4,380 ۱۲-مهر-۱۳۹۷, ۰۰:۴۷:۰۸
آخرین ارسال: lrn1380
  [سوال] کانتر در بسکام questnet 7 3,486 ۱۲-مرداد-۱۳۹۷, ۰۱:۵۵:۵۴
آخرین ارسال: questnet
  مشکل در کار با تایمر 1 در بسکام klick 3 4,535 ۳۰-بهمن-۱۳۹۵, ۰۴:۰۴:۴۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  افکت کم نور و پر نور شدن تدریجی با بسکام؟ رسول21 19 18,305 ۲۱-بهمن-۱۳۹۵, ۱۴:۲۹:۴۲
آخرین ارسال: hadikh73
  راهنمایی برای حل مشکل برنامه در بسکام fedagh 2 3,420 ۱۲-دى-۱۳۹۵, ۱۸:۳۰:۵۹
آخرین ارسال: fedagh
Question [فوری] اتصال lcd گرافیکی به پایه های دلخواه میکرو در بسکام behzadsen 4 4,337 ۰۵-دى-۱۳۹۵, ۱۵:۲۵:۳۰
آخرین ارسال: behzadsen
  [سوال] کتابخانه بسکام برای ks0108 mmolah 1 2,736 ۰۳-خرداد-۱۳۹۵, ۰۷:۵۵:۲۵
آخرین ارسال: mmolah
  [سوال] سوالی راجع به بسکام mohamadgmail 1 2,117 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۲:۴۷:۰۴
آخرین ارسال: omid_phoenix
Exclamation فونت فارسی برای LCD های گرافیکی در بسکام MN-123 0 3,520 ۰۲-آذر-۱۳۹۴, ۲۳:۴۰:۴۵
آخرین ارسال: MN-123

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 4 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS