امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RFID
نویسنده پیام
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #1
Smile  RFID
RFID‎


Radio Frequency Identification


اصولاً به هر سيستمي که قادر به خواندن و تشخيص اطلاعات افراد يا کالاها باشد سيستم شناسايي يا ‏Identification‏ ‏System‏ گفته ميشود.

بطور کلي شناسايي خودکار و نگهداري داده ها (‏AIDC‏) روشي است که طي آن تجهيزات خواه سخت افزاي ‏يا نرم افزاري قادر به خواندن و تشخيص داده ها بدون کمک گرفتن از يک فرد هستند.

بارکدها، کدهاي دو بعدي، سيستم هاي انگشت نگاري ، سيستم شناسايي با استفاده از فرکانس راديويي، ‏سيستم شناسايي با استفاده از قرنيه چشم و صدا و ... از جمله اين راهکارها در اين مقال ميباشند.

يکي از ‏جديد ترين مباحث مورد توجه دانشمندان جهت شناسايي افراد يا کالاها استفاده از سيستم شناسايي با ‏استفاده از فرکانس راديويي يا ‏RFID‏ ميباشد.

RFID‏ که مخفف سه واژه ‏Radio Frequency Identification‏ است؛ امروزه توسط فروشگاه هاي زنجيره اي ‏بزرگي چون "وال مارت" و "مک دونالد" و نيز سازمآنهاي مهمي چون "وزارت دفاع ايالت متحده آمريکا" ‏استفاده شده و امتحان خود را به خوبي پس داده است.‏



RFID‏ چيست ؟

تصور کنيد که وارد يک فروشگاه زنجيره اي شده ايد و اقلام مورد نياز خود را داخل چرخ دستي (‏trolley‏) ‏قرارداده ايد. صندوق دار با استفاده از بار کد ميبايستي که تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات ‏آن را توسط بارکد خوان (‏Barcode‏ ‏Reader‏) يکي يکي به داخل رايانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابي شما ‏صادر گردد.

بسياري از اوقات بدليل آنکه تعداد کالاهاي خريداري شده بسيار زياد ميباشند؛ صفهاي طولاني ‏اي در فروشگاه هاي زنجيره اي تشکيل ميشود.تازه ، گاهي اوقات نيز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن ‏اطلاعات جلوگيري ميکند ، که اين خود موجب مشکلات بيشتري ميشود.

با اين فن آوري جديد يعني ‏RFID‏ شما سبد کالاي خود را برميداريد و بدون اينکه مجبور به ايستادن در ‏صفهاي طولاني شويد و يا حتي بدون اينکه مجبور باشيد اقلام خريداري شده را به صندوقدار يا نگهبان ‏نشان دهيد، از در خارج ميشويد.

چرا؟ چون برچسب روي کالا ديگر بارکد (‏Barcode‏) نيست بلکه از نوع ‏RFID‏ ميباشد و خودش با فرستان ‏علائم راديويي کليه اطلاعات جاري خود از قبيل تعداد، قيمت، وزن، ... را به کامپيوترهاي موجود در درهاي ‏خروجي مخابره ميکند.

اين برچسبها داراي دو بخش تراشه و آنتن هستند و داراي عملکرد بسيار ساده اي مي باشند؛ تراشه ‏اطلاعات را از طريق آنتن منتشر ميکند و حسگرهايي در اطراف قرار دارند ،اين اطلاعات را دريافت ميکنند.

از جمله مهمترين محاسن آن کاهش سرقت يا دزدي و محاسبه سريعتر تعداد کالاهاي موجود در انبار بدون ‏نياز و کمک به نيروهاي انساني است.

اما تنها اشکال اين فن آوري گران بودن آن است، اگر چه روزگاري ميرسد که تمامي اشياء و کالاها اين ‏برچسب ها را مثل بارکد خواهند داشت.

بطور کلي ‏RFID‏ يا سيستم شناسايي با استفاده از فرکانس راديويي سامانه ي شناسايي بي سيمي است که ‏قادر به تبادل داده ها بوسيله برقراري اطلاعات بين يک ‏Tag‏ که به يک کالا ، شئ يا .. متصل شده است و ‏يک بازخوان (‏Reader‏) مي باشد.

اصولاً سامانه هاي ‏RFID‏ از سيگنالهاي الکترونيکي و الکترو مغاطيسي براي خواندن و نوشتن داده ها بدون ‏تماس بهره گيري مي کنند.

Tag‏ ها وسيله شناسايي متصل شده به کالايي است که ما ميخواهيم آن را رد يابي کنيم وبازخوان ها ‏‏(‏Reader‏) ها وسايلي هستند که حضور برچسب ها را در محيط تشخيص داده و اطلاعات ذخيره شده در ‏آنها را بازيابي ميکنند.

با توجه به اينکه اين سيستمها بر مبناي تغييرات امواج مغناطيسي و يا فرکانس هاي راديويي کار ميکنند، ‏جهت تقويت سيگنالهاي موجود در محيط گاهي اوقات از آنتن (تقويت کننده سيگنال) نيز استفاده ميشود.‏



تجهيزات مورد نياز

بطور کلي فن آوري ‏RFID‏ از تجهيزات ذيل جهت پياده سازي بهيه خود کمک ميگيرد:

‏1. انواع برچسب ‏Tag‏
‏2. انواع خواننده بر چسب ‏Reader‏
‏3. انواع نويسنده اطلاعات ‏Printer‏
‏4. آنتن- تقويت کننده سيگنال
‏5. نرم افزار مديريت اطلاعات
‏6. بانک اطلاعاتي، ساختار شبکه اطلاعاتي



TAG‏ چيست؟

همانطور که گفته شد ‏Tag‏ ها وسيله شناسايي متصل شده به کالا، شئ يا فردي هستند که ما ميخواهيم آنرا ‏رد يابي کنيم.

اما اينکه هر يک از کالاها داراي اشکال و ظواهر گوناگون و نيز داراي محيطهاي فيزيکي گوناگوني است، اين ‏ضرورت را ايجاب ميکند تا ‏Tag‏ ها را با توجه به ويژگيهاي فيزيکي (ظاهريشان) دسته بندي کنيم.

بطور کلي بعضي از ويژگيهاي ظاهري ‏Tagها بصورت زير ميباشد:

الف- ‏Tag‏ هايي که داراي کفه پلاستيکي از جنس ‏PVC‏ ميباشند و معمولاً در وسط آنها يک سوراخ ديده ‏ميشود که بسيار با دوام بوده و ميتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد.

ب- ‏Tag‏ هايي که شبيه کارتهاي اعتباري هستند ومعمولاً به آنها کارتهاي هوشمند بدون تمـاس (‏Contact ‎less Smart‏ ‏Cards‏) گفته ميشود.(کارت غذا ، در اکثر دانشکده هاي کشور)

ج- ‏Tag‏ هايي که بصورت لايه هاي کاغذي بر روي برچسب ساخته ميشوند که به آنها برچسب هاي ‏هوشمند (‏Smart‏ ‏Labels‏) گفته ميشود.
د- ‏Tag‏ هايي که در محيطهاي قابل فرسايش (مثلاً آب يا مايع) به خوبي کار ميکنند. اينگونه ‏Tag‏ ها در ‏کپسولهاي شيشه اي قرار دارند.

ه- ‏Tag‏ هاي کوچک که در داخل اشياء عمومي مثل لباس، ساعت، دستبند و .... کارگذاشته ميشود. اغلب ‏ممکن است به شکل يک کليه يا دسته کليد بنظر برسند.

در صورتيکه بخواهيم ‏Tag‏ ها را با در نظر گرفتن منبع انرژي تامين کننده شان دسته بندي کنيم به 4 ‏دسته اصلي تقسيم بندي مي شوند:

‏1.‏Tag‏ هاي غير فعال ‏Passive‏ ‏Tags‏
که انرژي و برق مورد نياز خود را از ‏Reader‏ ها بوسيله يکسري از روش هاي تراگسيل بدست مي آورند.

‏2.‏Tag‏ هاي فعال ‏Active‏ ‏Tags‏
که انرژي مورد نيازشان توسط يک باطري داخلي و جهت برقراري ارتباط داراي يک پردازنده، يک حافظه و ‏حسگر مي باشند.

‏3.‏Tag‏ هايي نيمه غير فعال ‏Semi-Passive Tags‏
که علاوه بر استفاده از باطري داخلي شان، ميتوانند از انرژي منتقل شده توسط ‏Readerها نيزبهره مند ‏شوند.

‏4.‏Tag‏ هاي دو طرفه ‏Two‏ ‏way‏ ‏Tags‏
که علاوه براستفاده از باطري داخلي شان ميتوانند بدون کمک گرفتن از ‏Readerها ديگر اقسام هم شکل ‏خود را نيز شناسايي کرده و با آنها به گفتگو بپردازند.



‏ Reader چيست؟

قبلاً اشاره شد که ‏Reader‏ ها وسايل الکترونيکي هستند که حضور ‏Tag‏ ها را در محيط تشخيص داده و ‏اطلاعات ذخيره شده در آنها را بازيابي ميکنند.

سه دسته عمده ‏Reader‏ ها بصورت:

‏1.مدل ثابت ‏Fixed‏ ‏Type‏

‏2.مدل دستي ‏Hand held Type‏

‏3.مدل کارت ‏PC Card Type‏



مزاياي استفاده از فن آوري ‏RFID‏

مزايا استفاده از اين تکنولوژي به شرح ذيل ميباشد:

‏1.کاهش هزينه ها (کاهش فعاليت هاي دستي و افزايش سرعت)

‏2.اتوماسيون (بدون توقف)

‏3.کاهش خطا

‏4.کنترل فرايندهاي غير قابل رويت

‏5.امکان به روز رساني بر چسب ها بدون دخالت دست

‏6.امنيت

‏7.يکپارچگي کاربري در RFID
‏- مديريت بار مسافران ‏
‏- مديريت دام و گوشت
‏- کنترل ورود و خروج وسايط نقليه
‏- مديريت کتابخانه ها و کتاب ها
‏- کاربرد در مباحث پزشکي
‏-....‏

منبع نامشخص
۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۶:۰۵:۲۴
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, joker, mahdi20, ha_60, ssat, mostafa_naderi, رسول, محمد حسینی, salehjg, godvb, hamed_Arfaee, ECM-tank, reza555, alime, h0x00i, sharin, amir2868, satpack, behzady
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #2
RE: ماژول
مطالب بالا به چه دليل گفته شد ؟

شما با استفاده از ‏avr‏ و چند قطعه ديگر به سادگي ميتوانيد يک سيستم ‏rfid‏ بسازيد ، پس اجازه دهيد ‏اين سيستم را از ديد سخت افزاري بررسي کنيم :‏

همون طور که در قسمت قبل اشاره شد سيستم ‏rfid‏ از سه بخش اصلي زير تشکيل ميشود:‏

‏1-‏ برچسب ‏rfid‏ يا ‏tag‏ که بر روي کالاي مورد نظر نسب ميشود و حاوي يک شماره سريال است ‏، اين شماره سريال توسط کارخانه سازنده يا عوامل فروش يا... در حافظه ي ‏tag‏ ريخته ‏ميشود ( در ادامه راجع به ‏tag ‎بيشتر توضيح داده ميشود).‏

‏2-‏ خواننده اطلاعات يا ‏hitag‏ يا ‏Reader‏ که وظيفه ي تغذيه ‏tag‏ و گرفتن شماره سريال و دادن ‏آن به پردازنده را دارد.‏

‏3-‏ دستگاه هاي مديريت اطلاعات يا پردازنده. اين دستگاه ها اطلاعات گرفته شده از ريدر را ‏پردازش ميکنند و...‏

فرض کنيد شما ميخواهيد يک سيستم ‏rfid‏ را راهاندازي کنيد ، شما بايد موارد بالا را تهيه کنيد ‏،فروشنده لوازم ، تعدادي ‏tag‏ ، يک دستگاه ريدر ، و يک نرم افزرا در اختيار شما ميگذارد ، همچنين ‏گاتالوگي به شما ميدهد که در آن خروجي ريدر به ازاي خواندن هر ‏tag‏ آورده شده است ، فرضا به ‏ازاي ‏tag1‎‏ شماره سريال 01110111110110101 در اختيار شما گذاشته ميشود ( هنگامي که ‏tag‏ ‏شماره يک را نزديک دستگاه ريدر ميبريد ، دستگاه شماره سريال فوق را از آن ميخواند)

شما بايد در ‏نرم افزار ، مشخصات کالاي را که ميخواهيد ‏tag‏ شماره يک را روي آن بچسبانيد ،وارد کنيد ( براي ‏کالا هاي از يک جنس شماره سريال ها يکي است).‏

[تصویر:  89owe8sfu8j47znv95n.jpg]


ساخت ‏tag ‎‏: ‏

يکي از تراشه هاي پر کاربرد در صنعت ‏rfid‏ تراشه هاي سري ‏em40xx‏ ميباشد ، اين تراشه ها در ‏اشکال يکسان با اندازه بسيار کوچک ساخته ميشوند ، حافظه ي اين ايسي ها قابل برنامه ريزي است ( ‏شما ايسي برنامه ريزي شده را خريداري ميکنيد )در زير به بررسي ‏em4102‎‏ که يک تراشه پرکاربرد از ‏اين خانواده است ، مي پردازيم: ‏

Em4102‎‏ يک ايسي با تکنولوژي ‏cmos‏ ( بسيار کم مصرف) است که تنها براي خواندن ديتاي ‏rf‏ مورد ‏استفاده قرار ميگيرد. اين ايسي هنگامي که در يک ميدان مغناطيسي قرار ميگيرد ، بويسله سيم پيچ ‏خارجي که بين پايه هاي ‏coil1‎‏ و ‏coil2‎‏ متصل است ، تغذيه و روشن مي شود و به وسيله ترمينال اول ‏خود که به سر اول سيم پيچ متصل است ، از فرستنده ، کلاک (پالس هم زماني ، اين پالس از گيرنده ‏به فرستنده ارسال ميشود و به آن ميفهماند که چه موقع اطلاعات را بفرستد )ميگيرد و در صورت ‏درست بودن آن ، 64 بيت اطلاعاتي که متصدي روي حافظه ي آرايه اي آن پروگرام کرده را به شکل ‏مدولاسيون جريان براي ريدرميفرستد.‏

برنامه ريزي چيپ بوسيله ي ليزر و با ذوب کردن اتصالات پلي سليکوني ( ‏polysilicon links‏)‏‎ ‎‏ انجام ‏ميشود ، بنابراين هر چيپ داراي اطلاعات منحصر بفرد و مخصوص خود است.‏

اين ايسي داراي چندين مد اختياري براي مشخص کردن نوع کد و نرخ ارسال آن است . نرخ ارسال ‏ديتا 64 ،32 يا 16 بيتي است.

به علت کم مصرف بودن هسته اصلي مدار نيازي به خازن براي جدا ‏کردن تغذيه مدار نيست و تنها قطعه خارجي مورد نياز سلف ميباشد .‏

در زير شکل پايه ها و کار هريک آورده شده است:‏

[تصویر:  ddje11r6vx6yfkjf5qf4.jpg]

‎ ‎‏ پايه 1 : ترمينال متصل به سر دوم سيم پيچ (انتن) ، خروجي داده‏
‏ پايه 2: ترمينال متصل به سر اول سيم پيچ (انتن) ، ورودي کلاک‏
‏ پايه 3 :پايه مثبت تغذيه داخلي (براي دستگاه هاي ديگر)‏
‏ پايه 4 : پايه منفي تغذيه داخلي ( براي دستگاه هاي ديگر)‏

در زير همچنين مشخصات قطعه و طريقه اتصال سيم پيچ به آن آورده شده است:‏

[تصویر:  oilanwjz5raevluyjqu3.jpg]

[تصویر:  7zv96q9lti9d2xi4ayga.jpg]

بلوک داخلي قطعه و سيگنال موجود بر روي سيم پيچ در هنگام ارسال داده :‏

[تصویر:  4cagr39l7duwro2ak8o8.jpg]

اطلاعات بيشتر را ميتوتنيد در ديتاشيت قطعه پيدا کنيد
۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۶:۳۲:۰۹
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, mahdi20, ssat, mostafa_naderi, alaska, رسول, محمد حسینی, salehjg, godvb, mamaliy, abbasalifix, satpack, behzady
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #3
RFID
ساخت خواننده اطلاعات يا ‏hitag‏:‏

Hitag‏ يا ريدر از سه قسمت زير تشکيل شده است:‏

‏1-‏ ‏ آنتن ، اين قسمت وظيفه انتشار امواج براي تغذيه ‏tag‏ و گرفتن اطلاعات از آن و تحويل به ‏ريدر را به عهده ارد ‏

‏2-‏ يک ماژول الکترونيک ‏RF‏ که مسئول برقراري ارتباط بين انتن و دستگاه پردازش است. ‏

‏3-‏ يک ماژول کنترل کننده الکترونيکي که اطلاعات را از ماژول ‏rf‏ گرفته و آن را به داده قابل ‏فهم براي کامپيوتر يا ... ميکند . ‏

[تصویر:  7jt5aipkspuyu1ho6nmj.jpg]



ماژول هاي الکترونيک ‏RF‏:‏

در اين رابطه تراشه هاي زيادي از شرکت هاي مختلف ارائه شده است . که ميکروکنترلر ‏AVR‏ و ‏نرمافزار بسکام از تراشه ي ‏EM4095‎‏ ساخت شرکت ‏SWATCH GROUP ‎‏ و تراشه ‏HTRC110‎‏ ساخت شرکت ‏Philips‏ ، حمايت ‏ميکند در زير به بررسي اين دو تراشه ميپردازيم:‏



EM4095‎‏ :

راه اندازي اين تراشه بسيار اسان است ، چون کليه امکانات داخل آن تعبيه شده اند .

کافي است شما ‏چند قطعه اوليه را به آن متصل کنيد و سپس آن را به ميکرو اتصال دهيد . در زير شکل و نام پايه ها و ‏کار هر يک را مشاهده ميکنيد : ‏

[تصویر:  z5fhas4xxzuvr479ahgs.jpg]

[تصویر:  wrkbgvjeok6jxc62x62.jpg]

[تصویر:  j6ko1aqgx373krmdtya.jpg]

با توجه به مطالب بالا مداري که قطعه براي کار نياز دارد به شکل زير خواهد بود :‏

مقادير خازن هاي و ‏CDV1 ‎و ‏‎ CDV2 ‎با توجه به نوع انتن به کار رفته در مدار تعيين خواهد شد .‏

La‏ همان سيم پيچ انتن است . ‏

اين تراشه از طريق دو پايه ‏SHD‏ و ‏DEMOD_OUT‏ با ميکرو ارتباط بر قرار ميکند .‏
پايه ‏DEMOD_OUT‏ براي ارسال اطلاعات به ميکرو و پايه ‏SHD‏ براي بيدار کردن ميکرو ميباشد .‏

[تصویر:  jkns9cmjefgqvz4eej16.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۷:۱۰:۱۵، توسط t3r!p3000.)
۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۶:۳۷:۴۸
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, mahdi20, ssat, mostafa_naderi, رسول, محمد حسینی, salehjg, godvb, satpack, hamed_458, behzady
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #4
RE: RFID
نحوه عمل کرد مدار :‏

با اعمال تغذيه به مدار ، ولتاژ توسط سيم پيچ انتن در فضاي اطراف منشر ميشود .

با قرار گرفتن اولين ‏تگ در محدوده مدار ، ولتاژ در آن القا شده و تگ با کشيدن جريان و اطلاعات را به مدار ميفرستد ، ‏درهمين هنگام ، چيپ پايه ‏shd‏ را يک ميکند و به ميکرو ميفهماند که ارسال اطلاعات تا چند سيکل ‏ديگر اغاز خواهد شد و در ادامه ميکرو شروع به دريافت اطلاعات از طريق پايه ‏DEMOD_OUT‏ خواهد ‏کرد .‏

[تصویر:  kw0c7we77qd760u6yj2.jpg]



راه اندازي چيپ ‏EM4095‎‏ در محيط بسکام :‏


اين چيپ با دستور زير پيکربندي ميشود :‏

کد php:
CONFIG HITAG prescaleTYPE=tpDEMODdemodINT=@int 

Prescale‏ : مقدار دقت اندازه گيري تايمر 0 را مشخص ميکند ، ميکرو ‏avr‏ براي شمارش و ايجاد کلاک ‏به تايمر 0 نياز دارد . مقدار ‏prescale‏ ميتواند 0 تا 256 باشد .‏

TYPE=tp‏ :مشخص کننده نوع چيپ ميباشد که در اين مورد چيپ مرد استفاده ‏EM4095‎‏ است .‏

DEMOD= demod‏: به جاي ‏demod‏ نام پايه اي که خروجي داده چيپ به آن متصل ميشود ، نوشته ‏ميشود .‏

INT=@int‏ : ‏@int‏ نام وقفه مورد استفاده است ، ‏@int‏ ميتواند ‏int1‎‏ يا ‏in2‎‏ يا ‏int0‎‏ باشد . پايه ‏SHD ‎‏ ‏چيپ به ورودي وقفه ‏مورد استفاده متصل مي گردد.
مثال :‏

کد php:
Config Hitag 64 Type Em4095 Demod Pind.3 Int = @int1‎ 

در مثال بالا پايه ‏DEMOD_OUT‏ چيپ به پايه ‏d.3 ‎‏ ميکرو و پايه ‏SHD‏ به ورودي وقفه شماره 1 ‏متصل ميگردد .‏


دستور ‏READHITAG‏ :‏

اين دستور به فرم زير است و توسط آن ميتوان شماره سريال تگ را خواند و از وجود يا عدم وجود آن ‏اگاهي يافت :‏

کد php:
READHITAG(var)
result 
READHITAG(var)‎ 

result‏ : يک متغيير عددي (از جنس بيت ، بايت يا ...) ميباشد که در صورت عدم وجود تگ و شماره ‏سريال مقدار آن صفر ميباشد . در صورتي که شماره سريال وجود داشته باشد ، مقدار اين متغيير 1 ‏است و شماره سريال در متغيير ‏var‏ ذخيره ميشود .‏


دستور ‏‎_checkhitag‏ :‏

با اين دستور ، تگ چک ميشود و در صورتي که اطلاعات و بيت هاي خطا و کلاک و ... صحيح باشند ، ‏اجازه خروج داده صادر ميگردد ، اين دستور به فرم زير است :‏

کد php:
Call _checkhitag ‎ 


متغير هاي رزرو شده براي ‏EM4095‎‏ :‏

در بسکام تعدادي متغيير براي ‏EM4095‎‏ تعيين شده است که با پيکربندي چيپ مقادير داده به صورت ‏خود کار در آنها قرار داده ميشود و شما ميتوانيد از آنها استفاده نماييد :‏

[تصویر:  xfi4m0gzrktceanz33q.jpg]


متغيير هاي که در بالا معرفي شدند ، صرفا براي يافتن خطا ها و دادن گزارش استفاده ميشوند ، مثلا ‏شما ميتوانيد با استفاده از متغيير ‏‎_tag_par‏ نوع بيت توازن را تعيين کنيد (زوج يا فرد ) ، يا با استفاده ‏از بيت ‏‎_tag_timeout‏ سرعت دستگاه را اندازه گيري کنيد .‏
مثال :‏

کد php:
‎$regfile "M88def.dat"
‎$baud 
19200‎
‎$crystal 
8000000‎
Dim Tags
(5) As Byte      'make sure the array is at least 5 byte
Dim J As Byte
Config Hitag = 64 , Type = Em4095 , Demod = Pind.3 , Int = @int1‎
Print "Test EM4095" ‎
‎'
you could use the PCINT option toobut you must mask all pins out so it will only respond‎ to our pin
' Pcmsk2 = &B0000_0100‎
‎' 
On Pcint2 Checkints
' Enable Pcint2‎
On Int1 Checkints Nosave                                    '
we use the INT1 pin all regs are saved in the lib
Config Int1 
Change                                        'we have to config so that on each pin change the routine will be called
Enable Interrupts                                           '
as last we have to enable all interrupts
Do
‎   Print "Check..."
‎ ‎
‎   
If Readhitag(tags(1)) = 1 Then                           'this will enable INT1‎
‎      For J = 1 To 5‎
‎         Print Hex(tags(j)) ; ",";‎
‎      Next
‎      Print
‎  Else
‎     Print "Nothing"‎
‎  End If
‎  Waitms 500‎
Loop
Checkints:‎
‎ Call _checkhitag                                           '
in case you have used a PCINTyou could have other code here as well
Return 

در مثال بالا ، چون هنوز تگي از مقابل سيستم عبور نکرده است مقدار ‏Readhitag(tags(1)) ‎‏ برابر صفر ‏ميباشد ، پايه وقفه پيکربندي شده است و مدام چک ميشود .

با عبور اولين تگ پايه ‏SHD‏ تغيير ‏وضعيت ميدهد و ميکرو به برچسب ‏Checkints‏ پرش ميکند ، با دستور ‏‎ Call _checkhitagتگ چک ‏ميشود .

در صورتي که اطلاعات آن درست باشد (اطلاعات ، کلاک و ...) ‏cpu‏ به حلقه اصلي برميگردد ، ‏اکنون مقدار ‏Readhitag(tags(1)) ‎‏ برابر يک شده و شرط اجرا ميشود .

شماره سريال ‏tag‏ در متغيير ‏tag0‎‏ قرار ميگيرد و به پورت سريال ارسال ميشود .در صورتي که تگ از محدوده سيستم خارج شود ‏مثدار ‏Readhitag(tags(1)) ‎‏ برابر صفر شده و سيستم تا امدن تگ بعدي منتظر ميماند ‏.
۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۶:۴۹:۲۵
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, mahdi20, ssat, mostafa_naderi, alaska, رسول, محمد حسینی, salehjg, godvb, satpack, behzady
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #5
RE: RFID
HTRC110‎‏ :‏

راه اندازي اين تراشه نيز مانند ‏EM4095‎‏ بسيار ساده است ، اين تراشه نيز مانند ‏EM4095‎‏ به قطعات ‏اندکي براي کار نياز دارد . ‏

در زير شکل ظاهري ، نام پايه ها و بلوک دياگرام قطعه را مشاهده ميکنيد :‏

[تصویر:  qm0gm75mrtfdlnabzup.jpg]

[تصویر:  5sk2uia9yz2y7j4nph5p.jpg]

مقدار کريستال مورد استفاده 8 مگاهرتز ميباشد ،ميکرو نيز با فرکانس 8 مگا هرتز کار ميکند .‏

در صورتي پايه شماره 5 به ‏vcc‏ متصل شود ، چيپ از کار ميافتد .‏

با توجه به نمونه اي که توسط پايه 14 از سيگنال انتن گرفته ميشود ، داده خروجي اي چيپ از چيپ ‏قبلي معتبر تر است .‏

با توجه به موارد بالا شما براي راه اندازي يک سيستم ‏rfid‏ با اين چيپ به مدار زير نياز داريد :‏

[تصویر:  y5gop5eajmggory97u7z.jpg]

La ‎‏ : مقدار ضريب خود القايي سيم پيچ انتن ميباشد که توسط سازنده انتن مشخص خواهد شد ‏ca‏ : ‏مقدار اين خازن از رابطه زير بدست مي ايد . اين خازن و سلف بايد يک تشکيل يک فيلتر بدهند :‏
کد:
125/(2Pi*‏√‏(LC))

عدد 125 کيلو مقدار فرکانس ورودي يا همان فرکانس تشديد ميباشد . مقدار ‏L‏ نيز ضريب خود القايي ‏سيم پيچ انتن است .‏

Rv‏ :مقاومت محدود کننده ولتاژ ورودي دمودلاتور ميباشد و مقادر آن برابر مقاومت پايه ‏rx‏ و زمين ‏است (بايد با اهم متر مقاومت پايه ‏rx ‎و زمين اندازه گرفته شود )‏

مقدار کريستال نوسان ساز نيز معمولا 8 مگا هرتز است ( در هنام استفاده از ميکرو ‏avr‏ به عنوان ‏پردازنده ) و دو خازن متصل به نيز وظيفه حذف نويز را برعهده دارند و معمولا مقدار آنها 30 پيکو فاراد ‏ميباشد .‏

توضيحات بيشتر در ديتا شيت قطعه موجود است ‏.
۰۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۶:۵۸:۴۶
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, joker, mahdi20, ssat, mostafa_naderi, alaska, رسول, محمد حسینی, salehjg, godvb, satpack, behzady
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه
****

ارسال‌ها: 830
موضوع‌ها: 58
تاریخ عضویت: مرداد ۱۳۸۷

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #6
RE: RFID
سلام

اطلاعات بیشتر تو این مورد نداری ؟
هر چی که باشه از تعریف گرفته تا نرم افزار ( کشته مرده این rfid شدم )

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
۱۹-مرداد-۱۳۸۹, ۱۸:۵۸:۵۰
ارسال‌ها
پاسخ
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #7
RE: RFID
اینم یه مقاله معروف در مورد RFID

اسم کتاب :
RFID-A GUIDE TO RADIO FREQUENC IDENTIFICATION

نویسنده ها :
V. DANIEL HUN
ALBERT PUGLIA
MIKE PUGLIA


به زبان انگلیسی بوده و 241 صفحه میباشد !!

[تصویر:  rfid.JPG]



فایل‌(های) پیوست شده
.rar   rfid-a-guide-to-radio-frequency-identification.9780470107645.27550.rar (اندازه: 1.01 MB / تعداد دفعات دریافت: 743)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-آبان-۱۳۸۹, ۱۶:۵۶:۱۷، توسط t3r!p3000.)
۰۷-آبان-۱۳۸۹, ۱۶:۵۳:۳۱
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, reza555, h0x00i, satpack, sara_1367
reza555 غایب
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 1,073
موضوع‌ها: 17
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۸

تشکرها : 3779
( 3261 تشکر در 1342 ارسال )
ارسال: #8
RE: RFID
Radio Frequency Identification (RFID) Technology Guide


کد:
Table of Contents

13.56MHZ RFID-SYSTEMS............................................................3
1) INTRODUCTION..................................................................3
2) OPERATING PRINCIPLE ..........................................................3
3) TYPICAL TAGS..................................................................4
4) TYPICAL READER/WRITER SETUP...................................................5
5) REGULATIONS...................................................................6
6) PERFORMANCE ..................................................................7
7) SUMMARY.......................................................................7

400-1000 MHZ UHF RFID-SYSTEMS ...................................................8
1) INTRODUCTION..................................................................8
2) OPERATING PRINCIPLE ..........................................................8
3) TYPICAL TAGS..................................................................10
4) TYPICAL READER/WRITER SETUP...................................................10
5) REGULATIONS...................................................................10
6) PERFORMANCE ..................................................................12
· Absorption....................................................................12
· Reflection, Refraction And Diffraction .......................................12
· Reflection ...................................................................12
· Refraction....................................................................13
· Diffraction...................................................................13
· Penetration Into Liquids .....................................................14
· Read Range....................................................................14
· Interference..................................................................14
· Directional Reading Capability ...............................................14
· Tag Orientation ..............................................................14
· Benefits Of Longer Read Range ................................................14
7) SUMMARY.......................................................................15

2450 MHZ RFID SYSTEMS............................................................16
1) INTRODUCTION..................................................................16
2) OPERATING PRINCIPLE ..........................................................16
3) TYPICAL TAGS..................................................................17
4) TYPICAL READER/WRITER SETUP...................................................18
5) REGULATIONS...................................................................18
6) PERFORMANCE ..................................................................20
7) SUMMARY.......................................................................21

ABBREVIATIONS: ..................................................................22

زندگی مدیریت فرصت هاست.
۰۷-آبان-۱۳۸۹, ۱۷:۴۰:۱۱
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, t3r!p3000, علي برقي, satpack
morvarid آفلاین
تازه وارد

ارسال‌ها: 18
موضوع‌ها: 7
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 44
( 31 تشکر در 12 ارسال )
ارسال: #9
RE: RFID
سلام درمورد مدار اصلی دستگاهش کسی اطلاعات داره ومدارشو داره؟
۲۳-آبان-۱۳۸۹, ۱۴:۴۶:۳۳
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : satpack
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #10
RE: RFID
مهندس مدارش که تو HELP بسکام هستش !
یه RFID تو هلپش سرچ کن !


ولی وقتی مازول آماده اش هست به نظر من وقت گذاشتن رو مدارش کار بی خودیه !
ماژولش رو پاساژ مهتاب الکترونیک پاژ 21 می ده !
با یه کارت رایگان !
خروجی ماژول هم سریال هستش و خیلی راحت می تونی به میکرو وصلش کنی !!


چی شده یادی از ایرانویج کردین !؟
۲۳-آبان-۱۳۸۹, ۱۶:۴۹:۲۲
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Xaniaaar, satpack
morvarid آفلاین
تازه وارد

ارسال‌ها: 18
موضوع‌ها: 7
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 44
( 31 تشکر در 12 ارسال )
ارسال: #11
RE: RFID
سلام ممنونم از كمكتون
اما مدار اصليشو به عنوان پروژه ميخوام
اطلاعات از ماژول اون دارم اما مدارش براي ساخت به عنوان پروژه هست.
ما هميشه به ياد ايران ويچ هستيم يه خورده سرمون شلوغه ودسترسي به اينترنت سختConfusedSadSad
۲۴-آبان-۱۳۸۹, ۱۲:۵۰:۵۴
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, satpack


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [فوری] کمک قفل rfid 2Alborz 1 2,035 ۱۰-خرداد-۱۳۹۵, ۲۰:۱۶:۴۲
آخرین ارسال: 2Alborz
  ارتباط میکرو با ماژول RLM100 UHF RFID ebramloder 0 2,598 ۰۱-تير-۱۳۹۴, ۰۱:۰۳:۳۰
آخرین ارسال: ebramloder
  Uhf long rang rfid reader hrmware 1 1,921 ۲۶-بهمن-۱۳۹۳, ۲۳:۵۸:۳۳
آخرین ارسال: hosseinarmand
  [آموزشی] راه اندازی CR038 ماژول RFID: hamid reza_64 0 2,279 ۰۱-دى-۱۳۹۲, ۱۳:۵۳:۱۱
آخرین ارسال: hamid reza_64
Smile کار با ماژول های RFID و خواندن و نوشتن روی کارت k1_elo0 5 12,260 ۲۶-دى-۱۳۹۱, ۱۳:۰۳:۴۵
آخرین ارسال: omid_phoenix
  [سوال] کارت هوشمند با RFID , Wireless abasfar 5 5,238 ۲۶-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۲۲:۳۷:۵۹
آخرین ارسال: abasfar
  افزایش برد RFID amir2868 0 3,625 ۰۷-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۲۵:۴۶
آخرین ارسال: amir2868
Question سیستم خوش آمد گویی بر پایه ی RFID saeed -esr 2 3,389 ۰۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۰:۰۶:۱۰
آخرین ارسال: v.nassiri

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 4 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS