امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طراحی درایور قدرت آمپر بالا
نویسنده پیام
sha2w2012 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 7

تشکرها : 8
( 3 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #23
RE: طراحی درایور قدرت آمپر بالا
ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم
من چون دوتا موتورم ولتاژ هاشون فرق میکنه {12-24 V} و من دارم با یه باتری 12 اونا رو تغذیه میرسونم
بخاطر همین یکی سرعتش بیشتر از اون یکی هست
میخواستم ببینم چجوری اینارو سرعتشون رو برابر بکنم{در کل اگه ولتاز ها برابر بشه سرعت ها هم برابر میشه } میخواستم از اپ امپ استفاده کنم اما نمیدونم چجوری {فقط طرز کارشو شنیدم}
اگه کسی میدونه چجوری میتونم ازش استفاده کنم به صورت مداری یا یه نقشه ای چیزی به ما کمک بکنید ممنونتون میشم
ببخشید تاپیک شده فقط جای مشکلاتمShy
۱۶-آبان-۱۳۹۰, ۱۹:۰۱:۳۵
علي برقي آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 25

تشکرها : 477
( 406 تشکر در 166 ارسال )
ارسال: #24
سرعت نامي اون موتر 24 ولتيه ممكنه با سرعت نامي 12 ولتيه فرق داشته باشه ، به خاطر همين حتي اگه دوتا باتري داشتين به ظرفيت 24 و 12 ، ممكن بود بازم سرعت دو تا موتور متفاوت باشه . اگر ميتونستين با ميكرو كار كنين ، ميشد با PWM هاي مختلف سرعتشون رو برابر كنيم . ولي حالا كه ميكرو نيست ميتوني با 555 ، pwm درست كني . بعدش بدي به يه l298 و ديگه كار تمومه .
ديتا شيت lm555 براتون ميزارم . تهش چنتا مدل مختلف براي بستن وجود داره كه با چهارميه كارت راه ميفته .

ديتاشيت LM555

من تو را دوست دارم.. دیگری تو را دوست دارد.. دیگری دیگری را دوست دارد.. و این چنین است که ما تنهاییم..
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۰۳:۵۹، توسط علي برقي.)
۱۶-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۰۰:۰۸
تشکر شده توسط : sha2w2012, rdscience, Majid_Ebru
Quark آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 1
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #25
با سلام و تشكر فراوان جهت مطالب ،
من به مدار آمپر بالا براي ويلچر برقي احتياج دارم ، موتور ها 100 وات هستند و هر موتور در حالت قفل حداكثر 40 آمپر جريان مي كشد ولتاژ 12 است . آيا مي توانم از مدار هاي فوق استفاده كنم و اگر مي توانم از كدام
با تشكر فراوان از توجه شما

در ادامه سوال قبل
من براي كنترل ويلچر از جوسيك استفاده مي كنم كه داراي دو پتانسيومتر 10 كيلويي در دو محور است ، كه در حالت وسط جوستيك هر دو پت در 5 كيلو قرار دارند ، كه با جلو عقب كردن جوستيك يكي از پت ها از 0 تا 10 تغير مقاومت مي دهد و باعت كنترل حركت جلو و عقب شده و با مايل كردن جواستيك مقاومت پت ديگر تغيير مي كند و با عث اختلاف دور موتور ها و در نتيجه چرخش ويلچر مي شود .
سوال : آيا براي اتصال جواستيك به مدار درايو به مدار ميكرو احتياج دارم ؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-آذر-۱۳۹۰, ۲۰:۱۵:۲۹، توسط Quark.)
۱۰-آذر-۱۳۹۰, ۱۹:۴۶:۵۱
Quark آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 1
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #26
من به مدار آمپر بالا براي ويلچر برقي احتياج دارم ، موتور ها 100 وات هستند و هر موتور در حالت قفل حداكثر 40 آمپر جريان مي كشد ولتاژ 12 است . آيا مي توانم از مدار هاي كه مغرفي كردين استفاده كنم و اگر مي توانم از كدام ؟

--------------------------------------------------------------------------------
من براي كنترل ويلچر از جوسيك استفاده مي كنم كه داراي دو پتانسيومتر 10 كيلويي در دو محور است ، كه در حالت وسط جوستيك هر دو پت در 5 كيلو قرار دارند ، كه با جلو عقب كردن جوستيك يكي از پت ها از 0 تا 10 تغير مقاومت مي دهد و باعت كنترل حركت جلو و عقب شده و با مايل كردن جواستيك مقاومت پت ديگر تغيير مي كند و با عث اختلاف دور موتور ها و در نتيجه چرخش ويلچر مي شود .
سوال : آيا براي اتصال جواستيك به مدار درايو به مدار ميكرو احتياج دارم ؟
-----------------------------------
آيا درخواست من در قالب يك پروژه براي شما قابل اجرا است ؟ و يا كسي را مي شناسيد ؟
------------------
با تشكر فراوان از شما و مطالب جالب شما
Quark_sgp@yahoo.com
۱۰-آذر-۱۳۹۰, ۲۱:۰۹:۴۹
mobtaker آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #27
RE: مدار درایور قدرت آمپر بالا با ماسفت مخصوص راه اندازی موتورهای جریان بالا
[quote='t3r!p3000' pid='131192' dateline='1281137825']

مدار DRIVER قدرت آمپر بالا با ماسفت مخصوص راه اندازی موتورهای جریان بالا

سلام

از صحبت های گفته شده خیلی راحت میشه یه درایور قدرت طراحی کرد !

یه بردی در همین رابطه با کمک NADER875 طراحی کردیم که به خوبی هم کار می کنه و و عملکردش هم عالی بود !!
می خواستم اول ازش مطمئن بشم و بعد مدار و نقشه اش رو بذارم !!!

ما چهار تا از این مدار رو درست کردیم و به خوبی ازشون جواب گرفتیم !

[تصویر:  35fbe1311d534a78a705.JPG]

و جالبه خیلی شبیه مدل پروتئسش شده :

[تصویر:  0ddd815a78e249ebbbc2.JPG]

نکات مهم :

مدار میتونه دو موتور رو به صورت مجزا و کامل کنترل کنه !! ( سرعت و جهت ) !!
معمولا نیاز اکثر رباتیک ها همینقدر هستش !!!!

می تونین موتورهای بین 8 ولت تا 24 ولت رو به راحتی باهاش کنترل کنین !
واسه موتورهای 6 ولت باید رگولاتور مدار حذف بشه !!! ( می تونین به جاش یه جامپر بذارین !! ) !!!
حواستون باشه تغذیه مدار رو برابر تغذیه موتورتون در نظر بگیرین !!!

جریان قابل راه اندازی درایور بستگی مستقیم به ماسفت انتخابیتون داره و برای کاربردهای معمولی زوج IRF540-IRF9640 جواب میده !

دو جمپر روی برد در نظر گرفته شده تا بتوان قابلیت کنترل سرعت رو غیر فعال کرد !! ( وسط برد مشخص است ) !!!

طراحی سوکت ورودی IDC هماهنگ با میکرو ATMEGA32 طراحی شده تا بدون مشکل و یا جمپری بتونین به مدار میکروتون وصلش کنین !!! ( به طراحی ورودی سوکت IDC دقت کنین متوجه میشین منظورم چیه !! )

می توانین تغذیه 5 مدار میکرو رو هم از درایور بگیرین !
واسه این کار چهار عدد از سیم های کابل فلت در نظر گرفته شده که بتونه جریان مدارتون رو تامین کنه !!!

یه خروجی جهت فن روی مدار درایور در نظر گرفته شده ! ( البته مدار اصلا داغ نمی کنه چی برسه به هیت سینک و یا فن ) !!

دو ورودی واسه مدار در نظر گرفته شده ! IDC
جهت ارتباط میکرو با قابلیت کنترل سرعت !
TBLOCK جهت اتصال به دیگر مدارها که لازمه سیم معمولی وصل بشه !! ( در این حالت کنترل سرعت وجود ندارد و باید جمپرهای مورد نیاز رو قرار بدین !! ) !!

به دلیل عدم دسترسی بعضی ها به دیود زینر از چهار عدد دیود معمولی هم می توان استفاده کرد و در مدار چنین حالتی در نظر گرفته شده است !!
در حالت معمولی که دیود زینر رو نصب کردین نیازی به نصب دیودهای 12 و 13 و 14 و 15 نیست !!
در صورت عدم نصب دیود زینر باید دیودهای فوق رو که هر نوع دیود معمولی ( مثل 4007 یا 4148 ) می تونه باشه رو باید بذارین !!!

یه دیود 5401 هم در نظر گرفته شده تا اگه برق ورودی رو برعکس وصل کردین ورودی رو اتصال کوتاه کنه !!!

جهت عدم ریپل و نوسان در تعذیه دو عدد خازن 3300 میکروفاراد تعبیه شده که پیشنهاد میشه حتما نصبشون کنین ! ( حالا نبود مقادیر پایین تر )

توجه کنین به هیچ عنوان دو ورودی یه طبقه رو با هم یک نکنین !
و بین سوئیچ کردن از چپ گرد به راست گرد و بالعکس هم حداقل 1 میکرو ثانیه تاخیر بذارین !!
جالبه این قضیه رو تو مقاله ای که در مورد XMEGA می خوندم رو لحاظ کرده بودن !!
به AWeX در میکروهای فوق مراجعه شود : http://www.iranled.com/forum/showthread.php?tid=18031&pid=131017#pid131017
پیشنهاد می کنم تو برنامه این زمان رو 10 میکروثانیه در نظر بگیرین !!

خروجی ها به هیچ عنوان اتصال کوتاه نشود !!!
البته اگه بشه بیشتر ممکنه سیمهاتون بسوزه و نه ماسفت ها !!!

سوکت تغذیه و خروجی های مدار از TBLOCK استفاده شده و خطوط ارتباطی تا حد ممکن ضخیم انتخاب شدن !!!

خازن های خروجی هم جهت از بین بردن پارازیت و نویز موتور در نظر گرفته شده که البته اگه روی موتور هم بذارین عالیه !!!

تمام مقاومتهای مدار 10 کیلو می باشد به جز اونهایی که به LED متصل میشن که می تونین 1 کیلو بذارین !!

خازنهای عدسی هم همشون 100 نانو فاراد هستن !

خازن ورودی رگولاتور ( خازن شماره 7 ) رو ترجیحا ولتاژ بالا ( مثلا 35 ولت ) انتخاب کنین !!
بقیه خازنهای تغذیه هم ترجیحا 35 ولت بذارین !!!

به دلیل مصرف کم مدار می تونین خازنهای اطراف رگولاتور رو خذف کنین !
خازن 4 و 7 و 5و 10 !!!
البته اگه مدار میکرو رو هم از درایور گرفتین حتما بذاریشون !!

جمپرهای مدار که به خروجی ها یا تغذیه ماسف ها متصل هستن از سیم ضخیم ( مثلا پایه دیود 4007 ) استفاده کنین !! ( تو برد مشخص هستن ) !!

دیودهای خروجی رو ترجیحا سرعت بالا بذارین ولی اگه معمولی هم بود مشکلی نداره !
به دلیل اینکه خود ماسفت ها دیود داخلی دارن حتی می تونین حدفشون کنین !!

دو ورودی واسه تغذیه در نظر گرفته شده می تونین به یه طرف برق ورودی رو وصل کنین و از اون طرف به بقیه مدارهاتون بفرستین !!!

ماسفت های منفی به هیچ عنوان گرم نمیشن ولی شاید یه خورده رو ماسفت های مثبت احساس گرما کنین که البته به هیت سینک نیازی ندارن !
ولی جهت اطمینان اگه دوست داشتین روشون هیت سینک بذارین !! ( دقت کنین تو مدار من گذاشتم ) !!

یه LED جهت تغذیه و چهار عدد جهت نمایش حرکت دو موتور در نظر گرفته شده که اگه دوست داشتین وصلشون کنین !!
مقاومت LED ها رو بسته به تغذیتون در نظر بگیرین !!

ورودی و خروجی های مدار به شکل زیر است : ( مشخصات ورودی سوکت IDC در چپ پایین مشاهده میشود ) !!

[تصویر:  3a3c67e3c34048e498b4.PNG]

و لیست قطعات :

کد:
R5 = R7 = R12 = 1K
R = 10 k
U1 = LM324
U2 = 7805
U3= 4081
U4 =LM324
Q2 = Q4 = Q6 = Q8 = IRF540
Q1 = Q3 = Q5 = Q7 = IRF9640
DZ = 2.7v OR 2.1v
D16 =1N5401
D = 1N4007
C3 = C9 = 3300uF/35v
C4 = 1000uF/16v
C7 = 1000uF/35v
C = 100nF/50v

البته انعطاف مدار بالاست و هر چی گیرتون اومد بذارین ! ( به مقادیر و ظرفیت ها زیاد دقت نکنین ) !!

و فایل های پروتئوس شامل نقشه و برد و ... را در پیوست دریافت کنید !
امیدوارم بتونه واسه دوستان مفید باشه !!!
[/quot

دوست عزیز لینک خرابه دانلود نمی شه ، اگه زحمتی نیست دوباره بزار . دمت گرم

۰۴-اسفند-۱۳۹۰, ۲۳:۴۹:۰۵
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 67

تشکرها : 1080
( 2045 تشکر در 565 ارسال )
ارسال: #28
سلام این مدار که گزاشته بودید همین مدار درایور قدرت آمپر بالا اگه از ماسفت های بهتری استفاده کنم و به بقیه مدار دست نزنم آیا میشه آمپر مدار رو تا 50 آمپر هم برد؟؟؟
یعنی نیازی یس به داریو و بقیه مدار دس بزنم؟؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۵-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۲۰:۴۴:۱۳، توسط akbar8.)
۱۵-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۲۰:۴۲:۵۲
mehrdadarmani آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #29
سلام من رشته ام الکترونیک نیست فقط یه جیزایی بلدم خواستم ببینم از این درایور می شه برای استپ موتور چهار سیمه 6 امپر برای استفاده در cnc استفاده کرد یعنی درایور وصل شه به پورت پارالل
۱۶-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۵:۱۰:۵۴
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #30
دوستان عزیز کجایید هیچکی نمیدونه این سوال:
این مدار که گزاشته بودید همین مدار درایور قدرت آمپر بالا اگه از ماسفت های بهتری استفاده کنم و به بقیه مدار دست نزنم آیا میشه آمپر مدار رو تا 50 آمپر هم برد؟؟؟
۱۶-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۸:۵۵:۲۸
تشکر شده توسط : abbasalifix
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #31
راستش نقشه رو نگاه نکردم (یعنی شماتیک رو با برنامه های لینوکسی نمی شد باز کرد) ولی اگه ماسفت ها رو افزایش بدی و می شه (نقشه رو به صورت gif بزار تا دقیق تر بگم) البته ۵۰ آمپر شوخی نیست اگه نمی دونی مدار چی کار می کنه نمی تونی ازش جواب بگیری
موتور ۶ سیم هم به ۴ هم به ۵ سیم قابل تبدیل پس این مدار برای هر چی طراحی شده باشه با ۶ سیم کار میده
و ورودیش هم معمولا با ۵ ولت طراحی می کنن اگه نبود می تونی به مبدل ساده اولش بزاری

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۸-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۰:۱۵:۰۷، توسط ha_60.)
۱۸-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۰:۱۴:۴۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : abbasalifix, akbar8, رسول, 1نفر
abbasalifix غایب
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 82

تشکرها : 1496
( 2198 تشکر در 1065 ارسال )
ارسال: #32
IGBT میتونه جریان زیادی بده اما معمولا قیمت بالایی دارن
۱۸-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۱:۳۳:۴۳
تشکر شده توسط : akbar8, sadmo54321
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #33
http://img4up.com/up2/96958357783175293168.png
http://img4up.com/up2/73211051151692066203.png

اینم عکس ممنون جواب دادید راسش قصد دارم از irfp064n استفاده کنم
همچنین قصد دارم از مداری که شما عزیزان دز سایت گزاشتید استفاده کنم چون قطعاتش راحتر پیدا میشه. اگه میشه با گزاشتن ماسفت ها بهتر جریان مدار رو تقویت کرد و به بقیه مدار دست نزد لطفا راهنمایی کنید؟؟

راسش مشکل من سر داریور اگه این مدار واسه درایو کردن ماسفت ها من جواب میده لطفا راهنمایی کنید.

راسش ماسفت از igbt به گمونم بهتره چون قابلیت موازی شدن رو داره.

با تشکر
۱۸-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۸:۵۸:۰۲
تشکر شده توسط : abbasalifix, sadmo54321, able

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [پروژه] دیمر 12 ولت 5 آمپر omid_phoenix 4 6,025 ۲۳-آبان-۱۳۹۹, ۱۹:۵۹:۱۶
آخرین ارسال: hadikh73
  FidoCadJ نرم افزار طراحی مدار و PCB کدباز alimogmov 1 3,967 ۰۶-آبان-۱۳۹۷, ۱۹:۵۷:۳۶
آخرین ارسال: salehjg
  درایور ماسفت Driver Mosfet saeedsmk 26 44,503 ۲۱-اسفند-۱۳۹۵, ۰۲:۳۵:۲۵
آخرین ارسال: saeedsmk
at [ایرانویجی] منبع تغذیه سوئیچینگ 0-40 با جریان دهی 20 آمپر h0x00i 14 24,637 ۰۶-بهمن-۱۳۹۴, ۰۹:۱۲:۰۶
آخرین ارسال: alii_kazemii
  درایور تریاک ha_60 6 15,228 ۲۲-مهر-۱۳۹۲, ۱۶:۵۰:۰۷
آخرین ارسال: MicrowaveCO
  مسابقه طراحی بازی XO با میکرو و صفحه لمسی t3r!p3000 32 33,352 ۰۵-بهمن-۱۳۹۱, ۱۳:۰۳:۲۹
آخرین ارسال: mtronix
  برد رابط طراحی شده برای ARM سری AT91SAM7S salehjg 1 10,311 ۰۱-شهریور-۱۳۸۹, ۱۵:۲۸:۱۸
آخرین ارسال: salehjg
  كنترل دور موتور با راندمان بالا ha_60 1 6,248 ۲۶-خرداد-۱۳۸۵, ۱۰:۳۹:۱۴
آخرین ارسال: ha_60

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS