امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کمک در پروژه دانشگاه - ولتمتر به زبان C
نویسنده پیام
آماتور آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 2

تشکرها : 0
( 5 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #1
کمک در پروژه دانشگاه - ولتمتر به زبان C
سلام خدمت همه اساتید

میدونم در مورد این موضوع زیاد صحبت شده
ولی بخدا من گیج شدم

ببینید من یخورده میکرو به زبان بیسیک بلدم و برای درس پروژه باید یه ولتمتر با کامپیوتر و میکرو بسازم که ولتاژ رو با میکرو بگیره و بفرسته به USB

این ولتمتر قراره 300 ولت باشه
میدونم باید تقسیم مقاومتی کنم و ولتاژو بکنم 20 ولت و بعد با پل دیودی DC کنمش و دوباره با تقسیم مقاومتی بکنمش 5 ولت
البته گفتن یخورده کمتر از 5 ولت
من خودمم پیش خودم گفتم وقتی مقاومتا گرم میشن تغییر اهم میدن و برای اینکه مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو رو محافظت کنم یه دیود زنر 5 ولت هم بزارم که بیشتر از 5 ولت رو عبور نده به مبدل میکرو Exclamation
حالا میشه اساتید بگن نظرشون چیه در مورد این؟

اما چنتا سوال :
این دیود زنر خوبه یا بد ؟
جنس مقاومتا چی باشه ؟
مقاومتا چند وات باشن بهتره ؟

بعلاوه ....... شما چه مقاومتایی رو پیشنهاد میکنین ؟

اما بعد :
من سی بلد نیستم
میشه یکی بگه چطور و از کجا باید شروع کنم ؟ ...... آخه 30 روز بیشتر وقت ندارم و باید تمومش کنم و داکیومنتشم آماده کنم )
از طرفی : برای کار کردن با سی باید از چه برنامه ای استفاده کنم و چی رو دانلود کنم بهتره ؟

لطفا یکی کمکم کنه ..... خیلی ممنون میشم ازتون
۱۹-مهر-۱۳۹۰, ۱۳:۰۸:۰۲
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #2
RE: کمک در پروژه دانشگاه - ولتمتر به زبان C
زینر خوب ولی مداری که می خوای پیاده کنی رو بزار تا بگم ایراد داره یا نه
پل دیود راحت ترین راه ولی ایرادش اینه که ۱.۵ ولت خطا ایجاد می کنه و ولتاژ زیر ۱.۵ رو هم نمی خونه برای رفع از Opamp‌ و یکسو کننده های دقیق باید استفاده کنی
مقاومت ها رو هم زیاد بگیر که داغ نکنن مثلا اگه ۲۲۰ رو می خوای بکنی ۱۲ ولت تبدیل کنی کافیه نسبت ۱ به ۱۰ باشه که ولی مثلا مقاومت ۴۷ کیلو و ۴۷۰ کیلو استفاده کن
یادت باشه سیستم باید ایزوله باشه و اگرنه یا برق می گیردت یا می ترکه Biggrin

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۱۹-مهر-۱۳۹۰, ۱۹:۲۳:۲۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, mahdi2210
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #3
سلام.

براي c مي توني از codevision استفاده كني ...
يه كتاب مرجع هم بگير ...
تنظيمات اوليه و ... رو در محيط codewizared انجام مي دي ( لازم نيست با ريجستر ها مستقيم درگير شي ... )
باقيه كد هاي معمولي ( مقدار دهيه پايه ها و ... ) هم روندي مشابه بيسيك داره ... ( يه كتاب بگيري خودت مي فهمي ... )
اميدوارم سر ارتباط با USB اش گير نكني ...
ديود زنر 5 ولت نداريم !
5.1 ولت هست كه باز مي تونه باعث هوا شدن adc ات بشه ...
به هر حال اميدوارم موفق باشي ...
يا علي.

۱۹-مهر-۱۳۹۰, ۱۹:۳۸:۴۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, mahdi2210
آماتور آفلاین
تازه وارد

( 5 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #4
سلام
اول از همه باید تشکر کنم که به سوالم جواب دادین

درمورد دقت باید بگم که 5/1 ولت خطا زیاد مهم نیست و برای پروژه مشکلی ایجاد نمیکنه و استاد به این گیر نمیده
درحقیقت استاده بیشتر روی این تاکید داشت که کاملا علمی باشه و مقاومتا رو حساب کنم و با دلیل بهش بگم که چرا مثلا این مقاومت رو انتخاب کردم و چرا از این جنس و با این توان و از اینجور سوالا گفت میپرسه ازم
منم موندم چطور میشه حسابشون کرد .
راستش من سردرنمیارم چطور باید محاسبشون کرد .... یعنی یبار درست کردم و ولتاژ بیشتر از پنج بود و دو 3 ساعت که به برق بود برگشتم دیدم مقومتام تیره شده و داره میسوزه

الان دارم روی یو اس بی کار میکنم و اینکه چطور باید سخت افزارشو جمع کنم ... نتیجشو هم میزارم همینجا دوستان نظر بدن تا مشکلاش رو برطرف کنیم

اما تا من مشغولم لطف میکنین بگی چطور میشه مقاومتارو حساب کرد ؟ ( اندازه - توان و جنس مقاومت )
درمورد زنر 1/5 ولت هم اگه همونجوری باشه که آقای sharin گفت : پس باید بیخیالش بشم
گمونم اگه تقسیم مقاومتی درست باشه دیگه نباید نگران این باشیم که ولتاژ از 5 بیشتر بشه ..... درست میگم ؟
( نهایتش اینه که ولتاژ رو برای 4 ولت حساب میکنیم تا اگه تغییر کرد برای میکرو مشکلی پیش نیاد )

ممنون میشم راهنماییم کنین و بگین برای 300 ولت باید چطور تقسیمات رو محاسبه کنم ؟ ( آخه یکی میگفتش که باید با توجه به تقسیم سرعت کریستال میکرو باشه و حالا موندم چطوریه )

بازم از همه ممنونم
۲۰-مهر-۱۳۹۰, ۱۰:۰۷:۳۸
علي برقي آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 25

تشکرها : 477
( 406 تشکر در 166 ارسال )
ارسال: #5
سلام
براي اينكه بار گذاري روي مداري كه ميخواين ولتاژ يه نودشو بخونين بايد از يك پتانسيومتر با اندازه اي در حد مگ (M) (مثلا با پتانسيومتر 1M) استفاده كنين .
و در مورد توانش ااين معموليا 0.25 وات هستن يعني Ri^2 بايد 0.25 باشه . در نتيجه حد اكثر ولتاژي رو كه ميتونه تحمل كنه (براي 1M ) ميشه 500 ولت .
در ضمن همونطور كه آقا هادي فرمودن ميتونيد از يه آپ امپ براي بالا بردن DC ولتاژ ورودي استفاده كنيد بعدش هم به راحتي با ADC ميكرو ولتاژتونو بخونين . در ضمن براي محافظت از ميكرو براي اينكه ولتاژ از 5 بيشتر نشه ميتونين ولتاژ اشباع آپ امپ رو بيارين رو 5 ولت تا خروجي آپ امپتون از 5 ولت بيشتر نده .

فايل شبيه سازيشم براتون گذاشتم. در ضمن چون اين مدل از opamp ولتاژ اشباعش 1.5 ولت كمتر از ولتاژ تغذيه هست من تغذيه آپ امپو رو 6.5 ولت گذاشتم.

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   Hv.rar (اندازه: 11.49 KB / تعداد دفعات دریافت: 93)

من تو را دوست دارم.. دیگری تو را دوست دارد.. دیگری دیگری را دوست دارد.. و این چنین است که ما تنهاییم..
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-مهر-۱۳۹۰, ۱۸:۳۵:۱۲، توسط علي برقي.)
۲۰-مهر-۱۳۹۰, ۱۸:۱۲:۱۷
تشکر شده توسط : soy1345, mahdi2210
آماتور آفلاین
تازه وارد

( 5 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #6
سلام
اول از همه دوستان که لطف کردن و دارن منو راهنمایی میکنن تشکر میکنم ... امیدوارم بتونم جبران کنم

خدمت علی آقا عرض کنم که تا اونجاییکه معلومه این مدار از تقسیم مقاومتی خیلی بهتره من پرینتش کردم و بردم به استاد راهنمام نشون دادم ولی ازم یچیزایی پرسید که نمیدونستم چی جوابشو بدم .

اگه اجازه بدین من سوالای اونو با دوتا سوال خودم بپرسم و اگه لطف کنین توضیح بدین ممنون میشم :
1- نقش RV1 و RV2 چی هستش ؟
2- نقش مقاومت R3 چی هستش ؟
3- قسمت زمین این مدار باید به نول هم وصل بشه یا فقط به سر منفی تغذیه و میکرو ؟ ( ینی ورودیش فقط فاز هستش و نیاز به نول نداره ؟ )
4- اگه بجای LM358 بخوام از LM386 استفاده کنم مدار چه تغییری میکنه ؟ ( آخه من دسترسی به 258 ندارم الان و 356 موجود دارم )
5- اگه بخوای تغذیه مدار همون 5 ولت باشه چیکار باید کرد ؟ ( یعنی مثلا آی سی ای نیست ولتاژ اشباعش کمتر از 5/1 ولت باشه ؟ )

البته استادم یه مدار دیگه با آپ امپ معرفی کرد بهم توی کتاب الکترونیک صنعتی دکتر علی مطلبی و من دنبالشم اونم گیر بیارم ( راستش خودشم از این مدار سردر نیاورد )
اون مدارو پیدا کردم میزارم یه نظر بدین ولی چیزی که خودش برام روی کاغذ کشید یکم قطعاتش از این بشتر بود
من ترجیه میدم همینو استفاده کنم ولی اونم میزارم اینجا شاید بدرد بقیه بخوره

-- پیدا کردمش آپلودش میکنم فقط یه لطفی کنین این مدار خودتونو کامل بهم توضیح بدین ممنون میشم

بازم از همه تشکر میکنم و ممنونم از کمکتون
۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲
علي برقي آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 25

تشکرها : 477
( 406 تشکر در 166 ارسال )
ارسال: #7
(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: سلام

عليكم السلام

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: اول از همه دوستان که لطف کردن و دارن منو راهنمایی میکنن تشکر میکنم ... امیدوارم بتونم جبران کنم

خواهش ميكنم . قابل شما رو نداره.

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: 1- نقش RV1 و RV2 چی هستش ؟

يكي از اين دو تا پتانسيومتر ها براي تقسيم مقاومتي اوليه هست . و اون يكي ديگه كه سر وسطش به ورودي مثبت آپ امپ وصله براي بالا و پايين بردن مقدار DC ولتاژ وروديه.

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: 2- نقش مقاومت R3 چی هستش ؟

اگر مدارشو حل كنين به اين نتيجه ميرسين كه ولتاژ خروجي برابره با :
[)[/code]code]Vo=(V+(opamp))+(R3/R1 * Vin

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: 3- قسمت زمین این مدار باید به نول هم وصل بشه یا فقط به سر منفی تغذیه و میکرو ؟ ( ینی ورودیش فقط فاز هستش و نیاز به نول نداره ؟ )

توي پروتئوس دو جور ميتونيم منبع مستقل بياريم يكي همين جوريه كه من آوردم يعني گراندشو(نول) خودش با گراند مدار مشترك ميگيره و يه جور ديگه هم اينه كه تو وسط يه شاخه يه منبع مستقل بزاريم كه تو فايل پروتئس بعدي اين مدلشم گذاشتم.

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: 4- اگه بجای LM358 بخوام از LM386 استفاده کنم مدار چه تغییری میکنه ؟ ( آخه من دسترسی به 258 ندارم الان و 356 موجود دارم )

اگه ديتاشيتش شبيه به اين مدله كه فكر كنم هست هم ميتونيد استفاده كنين . حتي LM324 هم ميتونيدبه جاش بزارين .

(۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۸:۱۲)آماتور نوشته است: 5- اگه بخوای تغذیه مدار همون 5 ولت باشه چیکار باید کرد ؟ ( یعنی مثلا آی سی ای نیست ولتاژ اشباعش کمتر از 5/1 ولت باشه ؟ )

من به اين دليل از آپ امپ استفاده كردم كه بتونم هم مقدار DC و هم حدود خروجي مدارو همزمان كنترل كنم . روشهاي ديگري هم وجود داره كه بتونين ولتاژ سينوسي وروديتونو با يه مقدار DC به بالا يا پايين شيفت بدين و بعدشم براي محافظت از ميكروتون همونطور كه آقاي Sharin فرمودن از يه زينر موازي شده با يه مقاومت استفاده كنين. يه نمونه ديگه رو تو پيوست گذاشتم كه فكر كنم بدرتون بخوره ، الته خودتون هم ميتونين تو اينترنت يه سرچي كنين و كلي مدار شيفت ولتاژ پيدا كنين .

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   Hv.zip (اندازه: 13.45 KB / تعداد دفعات دریافت: 84)
.zip   HV2.zip (اندازه: 13.09 KB / تعداد دفعات دریافت: 95)

من تو را دوست دارم.. دیگری تو را دوست دارد.. دیگری دیگری را دوست دارد.. و این چنین است که ما تنهاییم..
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۸:۱۳:۲۷، توسط علي برقي.)
۲۳-مهر-۱۳۹۰, ۱۸:۰۴:۵۹

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درخواست راهنمایی منو سازی برای Atmega32 به زبان بیسیک برویglcd armin111 9 6,171 ۱۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۱:۳۹:۲۵
آخرین ارسال: sky_man847
  کمک در برنامه فرستنده avr به زبان سی sniper-70 3 3,823 ۱۹-شهریور-۱۳۹۵, ۱۲:۳۳:۲۰
آخرین ارسال: aKaReZa75
  ولتمتر با AVR و بسکام electroavr 163 141,219 ۰۹-شهریور-۱۳۹۵, ۰۹:۱۹:۲۴
آخرین ارسال: alimogmov
  راهنمایی در یک پروژه cortex-m3 0 2,020 ۱۴-تير-۱۳۹۴, ۲۰:۲۰:۵۶
آخرین ارسال: cortex-m3
  ولتمتر newdesign 10 8,599 ۱۴-تير-۱۳۹۴, ۰۱:۱۱:۰۲
آخرین ارسال: alihes
  کمک در مورد پروژه دانشگاهی mohammadb1070 1 2,211 ۳۱-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۳:۵۷:۵۷
آخرین ارسال: sharin
  شمارنده دو رقمی با سون سگمنت زبان C و AVR hosseinip 12 15,488 ۲۳-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۱۱:۰۹:۲۶
آخرین ارسال: hosseinip
  كمك در مورد پروژه ميكرو دماسنج ديجيتال networkamn2014 4 3,804 ۱۳-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۱۹:۰۲:۲۵
آخرین ارسال: khaleghi897
  ساخت ولتمتر ac با avr korosh_majd 10 16,187 ۱۲-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۰۱:۳۴:۰۵
آخرین ارسال: hamid2916
  [سوال] در خواست پروژه میکرو avr Ali.mashaei 14 10,981 ۱۳-فروردین-۱۳۹۴, ۰۲:۲۹:۱۴
آخرین ارسال: alimogmov

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS