امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خروجی دیجیتال از دستگاه آنالوگ
نویسنده پیام
hh1864 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #1
خروجی دیجیتال از دستگاه آنالوگ
سلام
من با یه دستگاهی کار میکنم که آنالوگ هستش (عقربه داره) و میخوام برای افزایش دقت اونو تبدیل به دیجیتال کنم یعنی به جای خوندن از روی عقربه، از روی صفحه نمایش بخونم. خود این دستگاه یه پورت داره که نوشته output و دو تا سوکت (شبیه پورت های میکروفون هدست کامپیوتر) روی اون هست (قرمز و مشکی) لطفا راهنمایی کنید که چکار کنم. ممنون
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-بهمن-۱۳۹۰, ۲۳:۲۵:۳۵، توسط hh1864.)
۲۹-بهمن-۱۳۹۰, ۲۳:۲۲:۰۳
علي برقي آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 25

تشکرها : 477
( 406 تشکر در 166 ارسال )
ارسال: #2
RE: خروجی دیجیتال از دستگاه آنالوگ
دستگاهتون چه چيزي رو اندازه گيري ميكنه ؟
ببينيد با تغيير عقربه دستگاهتون آيا (احتمالا ) ولتاژ اون خروجي هاتون بالا ، پايين ميره؟ (و يا ممكنه هم جرياني باشه كه با يه آمپر متر مقدارشو ميخونين).
وقتي كه از خروجي ها مطمئن شدين ، بعدش بايد ببينين كه دامنه تغييراتش ( اگر فرض كنيم ولتاژي باشه) چقدره؟
مرحله بعدي بايد با يه مدار ساده كاليبره بشه تا به آي سي هاي مبدل آنالوگ به ديجيتال وصلش كنيم . و نهايتا خروجي رو با يه نمايشگر نشون بديم .
اميدوارم توضيحاتم كامل بوده باشه.

من تو را دوست دارم.. دیگری تو را دوست دارد.. دیگری دیگری را دوست دارد.. و این چنین است که ما تنهاییم..
۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۰۰:۰۴:۳۳
hh1864 آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #3
(۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۰۰:۰۴:۳۳)علي برقي نوشته است: دستگاهتون چه چيزي رو اندازه گيري ميكنه ؟
ببينيد با تغيير عقربه دستگاهتون آيا (احتمالا ) ولتاژ اون خروجي هاتون بالا ، پايين ميره؟ (و يا ممكنه هم جرياني باشه كه با يه آمپر متر مقدارشو ميخونين).
وقتي كه از خروجي ها مطمئن شدين ، بعدش بايد ببينين كه دامنه تغييراتش ( اگر فرض كنيم ولتاژي باشه) چقدره؟
مرحله بعدي بايد با يه مدار ساده كاليبره بشه تا به آي سي هاي مبدل آنالوگ به ديجيتال وصلش كنيم . و نهايتا خروجي رو با يه نمايشگر نشون بديم .
اميدوارم توضيحاتم كامل بوده باشه.

ممنون که جواب دادین
راستش ابن دسنگاه اسمش colorimeter هستش که برای اندازه گیری غلظت ماده رنگی استفاده میشه.
خروجی دستگاه رو چک کردم بر حسب ولت هستش که دامنه اون از صفر تا یکه.
خوب بعدش چکار باید کرد؟ ممنون از جوابتون
۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۲:۰۴:۰۵
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #4
سلام.

همين خروجي كه بين 0 تا 1 ولت هست رو بهتره دامنه تغييراتش رو به 0 تا 5 ولت برسوني .
به اين صورت كه يه مدار تقويت كننده ي OP-AMP اي با بهره ي 5 درست مي كني ، حالا ولتاژ خروجي دستگاه رو به اين OP-AMP مي دي ، اين كار رو كردي كه تفكيك پذيري رو افزايش بدي و مقدار دقيق تري به صورت ديجيتال بتوني بدست بياري ... . ( مي توني تقويت كننده رو هم نذاري ، اما دقت اندازه گيريه ديجيتال خيلي كم مي شه ... )

حالا خروجيه OP-AMP رو بايستي به ADC ميكرو بدي و Vref رو 5 ولت در نظر بگيري و كد نويسيه ميكرو انجام بدي ...

موفق باشي.
يا علي.

۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۳:۵۵:۲۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
hh1864 آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #5
(۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۳:۵۵:۲۴)sharin نوشته است: سلام.

همين خروجي كه بين 0 تا 1 ولت هست رو بهتره دامنه تغييراتش رو به 0 تا 5 ولت برسوني .
به اين صورت كه يه مدار تقويت كننده ي OP-AMP اي با بهره ي 5 درست مي كني ، حالا ولتاژ خروجي دستگاه رو به اين OP-AMP مي دي ، اين كار رو كردي كه تفكيك پذيري رو افزايش بدي و مقدار دقيق تري به صورت ديجيتال بتوني بدست بياري ... . ( مي توني تقويت كننده رو هم نذاري ، اما دقت اندازه گيريه ديجيتال خيلي كم مي شه ... )

حالا خروجيه OP-AMP رو بايستي به ADC ميكرو بدي و Vref رو 5 ولت در نظر بگيري و كد نويسيه ميكرو انجام بدي ...

موفق باشي.
يا علي.
تقويت كننده ي OP-AMP رو چطور میشه تهیه کرد؟ راستش من اطلاعاتی در زمینه الکترونیک ندارم. شما جایی سراغ دارید که این کارا رو انجام بده؟ چقدر هزینه اش میشه؟ ممنون
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۴:۵۸:۲۷، توسط hh1864.)
۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۴:۵۳:۲۱
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #6
داداشم ، يه سرچ بزن تو گوگل كلي مدار گيرت مي ياد ...
رو هم يه اپ امپ 741 و 2-3 تا مقاومت مي خواد ...

مثلا اينجا رو ببين ...
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavar...eck&Rand=0

اگر از تقویت کننده معکوس (Inverting Amplifier ) استفاده كني ، يا بايد 2 تا اپ امپ بذاري ، يا جلوش يه پل تمام موج ديودي بذاري كه خروجي مثبت بشه ...

اگر از تقویت کننده مستقیم استفاده كني ، خروجيش مثبت هست و نياز به چيزي ندارهه ... ، مستقيم مي زني به ميكرو ...

رابطه ها رو هم توش نوشته ، مقاومت ها رو جوري انتخاب كن كه بهره ي خروجي كمتر از و نزديك به 5 در بياد.

براي كد نويسي هم اگر اطلاعاتي نداري ، كتاب 1nafar رو از همين سايت كه دانلود كن ، آموزش بسكام هست ...
اولاش رو كه خوندي و كليات كار دستت اومد ، بعد قسمت ADC رو بخون ...
بعد از اون اگر جايي تو پروژه ات مشكل داشتي مطرح كن كه كسايي كه مي تونن كمك كنن .

موفق باشي.
يا علي.

۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۵:۴۵:۵۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
hh1864 آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #7
ممنون از شما که راهنمایی کردید. کتاب آموزش بسکام رو گرفتم. ای کاش وقت کافی برای یادگیری این مطالب که هیچ پیش زمینه ای ازش ندارم داشتم.اگه ممکنه دوستانی که تهران یا کرج ساکن هستن و وقت دارن که این مشکل رو حل کنند اطلاع بدن. من هم سعی میکنم از خجالتشون دربیام. یا اگر جایی میشناسید که از این تیپ کارا انجام میدن آدرس یا تلفنی ازشون بذارید ممنون میشم.
۳۰-بهمن-۱۳۹۰, ۱۷:۲۹:۳۴

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کاربرد این گیت ها در مدار آنالوگ زیر چیه ؟ mega16 0 436 ۰۸-شهریور-۱۴۰۰, ۲۱:۰۰:۵۸
آخرین ارسال: mega16
  ناپایداری در سیگنال خروجی taranom1 1 1,637 ۳۰-اردیبهشت-۱۳۹۵, ۱۰:۰۵:۱۳
آخرین ارسال: 1نفر
  [سوال] مقاومت متغیر دیجیتال javad.alavi 4 4,172 ۰۸-بهمن-۱۳۹۳, ۱۵:۰۸:۵۳
آخرین ارسال: رسول
  راهنمایی در مورد ماژول ارسال صوت دیجیتال pontiac132 0 2,100 ۱۷-آبان-۱۳۹۳, ۲۱:۴۳:۴۰
آخرین ارسال: pontiac132
  [سوال] تبدیل صدا به صدای دیجیتال و ارسال صدا pontiac132 10 8,014 ۲۷-شهریور-۱۳۹۳, ۲۳:۴۷:۴۷
آخرین ارسال: pontiac132
  [سوال] نیاز به ای سی بافری که حداقل 10 خروجی داشته باشه علیدلی 0 1,527 ۱۲-مرداد-۱۳۹۳, ۰۰:۴۸:۰۱
آخرین ارسال: علیدلی
  دیمر دیجیتال برای power led SYSMAN 0 2,396 ۲۵-آبان-۱۳۹۲, ۱۳:۴۵:۰۶
آخرین ارسال: SYSMAN
  اندازه گیر فشار باد دیجیتال رسول 1 4,455 ۱۶-آبان-۱۳۸۹, ۲۲:۰۵:۲۳
آخرین ارسال: reza555
  خروجی پارالل aleas 14 8,177 ۱۲-مهر-۱۳۸۹, ۲۲:۱۶:۴۲
آخرین ارسال: aleas
  آنالوگ به دیجیتال فروم باز 13 10,559 ۰۵-فروردین-۱۳۸۹, ۱۲:۰۰:۰۷
آخرین ارسال: t3r!p3000

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS