امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شارژ حسگرهای حیاتی با ضربان‌ قلب
نویسنده پیام
رسول غایب
بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 2,458
موضوع‌ها: 237
تاریخ عضویت: دى ۱۳۸۸

تشکرها : 15003
( 20196 تشکر در 5767 ارسال )
ارسال: #1
شارژ حسگرهای حیاتی با ضربان‌ قلب
محققان موفق شده‌اند انرژی ضربان‌های قلب را به انرژی الکتریکی مورد نیاز حسگرهایی تبدیل کنند که می‌توانند بر تغییرات قند خون یا فشار آن نظارت کنند و در مورد تغییرات ناگهانی به بیمار هشدار دهند.

[تصویر:  acsc17yhaq26u69akx78.jpg]

محققان انستیتو فناوری جورجیا ابزار بسیار‌کوچکی برای تولید انرژی الکتریکی از ضربان‌های منظم قلب ابداع کرده‌اند که اگر نمی‌تواند سهمی در تأمین انرژی مورد نیاز بشر داشته باشد، این قدرت را دارد که جان بیماران بسیاری را نجات دهد.

به گزارش نیوساینتیست، این ژنراتور بسیار‌کوچک که به بدن بیمار متصل شده و با نیروی مکانیکی حاصل از ضربان‌های قلب شارژ می‌شود، می‌تواند به یک حسگر موجود در بافت زنده و سیستم هشدار در مورد کاهش قند خون فرد- در افراد دیابتی- یا دیگر شرایط خاص پزشکی تبدیل شود.

لین وانگ و همکارانش برای ساخت این ایمپلنت از خاصیت پیزوالکتریک نانوسیم‌‌هایی از جنس اکسید‌روی استفاده کرده‌اند. در واقع این رشته‌ها در ابعاد نانو می‌توانند انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند و می‌شود با ساخت یک ژنراتور منعطف از آنها از فعالیت‌های حیاتی‌یی مانند تنفس یا پمپاژ خون توسط قلب انرژی الکتریکی بسیار‌اندکی تولید کرد.

این گروه مستطیل کوچک ساخته شده از نانوسیم‌های اکسید‌روی را با پوششی انعطاف‌پذیر از جنس پلیمر پوشاند تا علاوه بر اینکه امکان تحرک کافی داشته باشد از اثر مایعات ترشح شده توسط بدن محفوظ بماند و تداخلی در تولید انرژی آن نیز ایجاد نشود.

این ژنراتور کوچک با ابعاد 2 در 5 میلیمتر به ماهیچه دیافراگم یک موش آزمایشگاهی متصل شد. وانگ می‌گوید: «این ایمپلنت آنقدر کوچک است که به سختی می‌توانید آنرا ببینید. اما می‌تواند از حرکت در هر مسیری استفاده کند و به هیچ شرایط خاصی نیاز ندارد».

با هر دم و بازدم نانوسیم‌ها کشیده و سپس به هم فشرده می‌شوند. نتیجه این تغییر شکل، تولید جریان الکتریکی 4 تا 30 پیکوآمپری با توانی معادل 2 تا 3 میلی‌ولت است.

با اینکه انرژی تولید شده بسیار‌اندک است اما می‌شود از آن برای تأمین انرژی نانوحساسگرهای ساده‌ای که به تغییرات فشارخون یا گلوکز حساس هستند، استفاده کرد.

پیش از این هم ابزارهایی برای تأمین انرژی از حرکات بدن ساخته شده‌اند. به عنوان مثال، محققان در مرکز تحقیقاتی گلن در کلیولند، اوهایو وابسته به ناسا، ژنراتور پیزوالکتریکی از سرامیک ساختند که با اتصال به ماهیچه چهار‌سر پای یک خرگوش انرژی الکتریکی تولید می‌کرد. انرژی تولید شده در این روش بیشتر بود، اما به حرکت دائمی و سریع خرگوش نیاز داشت.

استفاده از انرژی مکانیکی ضربان‌های قلب که برای اولین‌بار توسط وانگ و همکارانش مطرح شده، ایده فوق‌العاده‌ای است، در این روش ایمپلنت‌ها با اتصال مستقیم به سلول‌های زنده و با استفاده از نیرویی طبیعی و غیر‌ارادی شارژ می‌شوند. آنها اولین نانوژنراتور جهان راساخته‌اند که مستقیما به بافت زنده متصل شده است.

منبع: www.khabaronline.ir
۰۱-شهریور-۱۳۸۹, ۲۳:۴۶:۴۲
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, reza555


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مدار شارژ باتری لیتیوم تبلت 3000 mah aleas 66 36,189 ۱۱-شهریور-۱۳۹۴, ۱۰:۰۴:۴۰
آخرین ارسال: a.mehran
  [سوال] مدار میزان شارژ باتری؟ ترانسپورتر 15 8,938 ۰۵-آذر-۱۳۹۳, ۲۳:۱۶:۰۶
آخرین ارسال: ترانسپورتر
  راهنمایی برای ساخت شارژ code91 1 2,513 ۱۸-مهر-۱۳۹۲, ۲۳:۳۶:۵۴
آخرین ارسال: code91
  [سوال] شارژ باطری masoud.1222 1 2,204 ۰۱-اسفند-۱۳۹۱, ۱۷:۵۷:۳۷
آخرین ارسال: WhiteNoise
  معرفی باتری موبایل و نحوه شارژ آن SBRE77 12 9,316 ۱۰-مهر-۱۳۹۱, ۰۲:۱۸:۳۱
آخرین ارسال: sez

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS