امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حماقت یا تجربه یا هرچیز دیگه ای که در الکترونیک انجام میدیم شدیدا ضرر میکنیم.
نویسنده پیام
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 67

تشکرها : 1080
( 2045 تشکر در 565 ارسال )
ارسال: #1
حماقت یا تجربه یا هرچیز دیگه ای که در الکترونیک انجام میدیم شدیدا ضرر میکنیم.
سلام

دوستان تا حالا شده با یه اشتباه کوچیک مداراتووون داغون شه تا حالا سر یه سهل انگاری کل پروزه اتووون بپره. اونا رو اینجا بگید ماهم بشنویم اینجوری ما حماقت ریسک یا هر چیزی دیگه که اسمشووو میزاریم رو دیگه با توجه به تجربه ای که شما بدس اوردید دیگه نمیکنیم. راسی کارایی رو هم که کردید تا دیگه با اون مشکل یا سهل انگاری روبرو نشید رو هم بگید.

من اول از خودم شروع میکنم.

یکی از حماقتام : دادن ولتاژ برعکس به رگولاتور مدارم بود که منجر به سوختن یک ماژول hmtr شد. اما دیگه این اشتباه تکرار نکردم چون همیشه دیگه با رگولاتور یه دیود سری میکنم تا اشتباه ولتاژ برعکس ندم.

جالا منتظر اشتباهات و تجریات که شما هم بدس اوردید هسم

باتشکر.
۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۲:۰۴:۵۵
تشکر شده توسط : hadikh73, helma, Ambassador, aKaReZa75, ict88, orange signal, omid_phoenix, behzady
hadikh73 آفلاین
مدیــر کـل سایـت

موضوع‌ها: 43

تشکرها : 13642
( 14739 تشکر در 4686 ارسال )
ارسال: #2
RE: حماقت یا تجربه یا هرچیز دیگه ای که در الکترونیک انجام میدیم شدیدا ضرر میکنیم.
سلام
من يه بار يه قفل رمزي با ميكرو و ال سي دي ساختم موقع تحويل پروژه به طرف با پاور مدار رو روشن كردم همون موقع يه اتصال كوتاه شد و پاور خاموش شد دوباره پاور رو روشن كردم كه ديدم داره متن برعكس روي ال سي دي نشون مي ده اين بار هم خودم يه اتصال كوتاه ديگه كردم گفتم شايد درست بشه كه كلا مگا 8 و ال سي دي سوختن
دليلش هم فك كنم نويز پاور باشه براي همين ديگه از پاور براي ميكرو استفاده نكردم

۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۲:۲۴:۲۴
تشکر شده توسط : akbar8, Ambassador, aKaReZa75, ict88, orange signal, omid_phoenix, helma, behzady, sara90
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #3
RE: حماقت یا تجربه یا هرچیز دیگه ای که در الکترونیک انجام میدیم شدیدا ضرر میکنیم.
نقل قول: دادن ولتاژ برعکس به رگولاتور مدارم بود که منجر به سوختن یک ماژول hmtr شد. اما دیگه این اشتباه تکرار نکردم چون همیشه دیگه با رگولاتور یه دیود سری میکنم تا اشتباه ولتاژ برعکس ندم.
سري كه نمي خواد ، آند ديود رو بزن به خروجي رگولاتور و كاتدش رو بزن به ورودي رگولاتور ، يه ديود ديگه هم ، كاتدش رو بزن به خروجي و آندش رو بزن به زمين . اينطوري مدار و رگولاتورت در امان هستن ، چيزايي كه گفتم تو ديتاشيت هم مي توني ببيني.

--
روي برد بورد ، حتما رنگ خاصي رو به ولتاژهاي مختلف اختصاص بديد ، مثلا 12v زرد ، 5v قرمز ، زمين هم سياه. يه سري 2 سطر بالايي بردبورد به هم وصل بود و منم مي خواستم ولتاژ مرجع رو 12 كنم ، به اين موضوع دقت نكردم ، 12v و 5V به هم وصل شدن ، ديدم كار نمي كنه ، كابل USB رو دست زدم ديدم دارهه ذوب مي شه Biggrin
فكر كنم سر همون قضيه يكي از USB هاي PC خراب شد و الان به عنوان منبع ولتاژ 5V ازش استفاده مي كنم Biggrin
( دليل هم كه واضح هست ، مثل يه اتصال كوتاه مي مونه ، 5V همون زمين مي شه و 12 منبع ( اختلاف 7 ولت ) ، جريان زيادي به سمت USB برگشت! )

۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۲:۵۱:۲۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : hadikh73, akbar8, Ambassador, aKaReZa75, ict88, orange signal, omid_phoenix, helma, behzady, 1نفر
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #4
خوشبحالت داش sharin من همون کار شما رو کردم چیپ گرافیک لب تابم سوخ. شانس اوردی شدید ها!!

راسی خوب من مثبت دیود میدم به مثبت پاور و کاتد دیود میدم به ورودی رگولاتور. انیجوریم اگه برعکس بدم دیود هدایت نمیکنه دیگه مشکلی پیش نمیاد. اما افت ولتاژ .2 دیگه رو دیود دارم.
اما کاری که گفتید بهتره ممنون.

من یه بار دیگه اون اویل که هیچی از موتور نمیدونسم یه موتور دی سی برداشتم دادم به یو س بی لب تابم بعد اومدم سر موتور یه سه نطام وصل کردم شروع کردم به سوراخ کردن دیوار کنار تخت اتاقم تویه خوابگاه یه دفعه تویه دیوار موتور قفل کرد شدید جریان کشید دیدم لب تابم فرت خاموش شد. یو س بیم خراب شد یه عالمه ناراحت شدم که نیم مین بعد دیدم مث یه مرد روشن شد کار کرد.
حتما بهم میخندین!!!! دیگه اون زمان..... .
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۳:۱۰:۱۳، توسط akbar8.)
۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۳:۰۸:۵۷
تشکر شده توسط : aKaReZa75, Ambassador, hadikh73, behzady, sara90
رسول غایب
بازنشسته

موضوع‌ها: 237

تشکرها : 15003
( 20196 تشکر در 5767 ارسال )
ارسال: #5
(۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۲:۵۱:۲۶)sharin نوشته است:
نقل قول: دادن ولتاژ برعکس به رگولاتور مدارم بود که منجر به سوختن یک ماژول hmtr شد. اما دیگه این اشتباه تکرار نکردم چون همیشه دیگه با رگولاتور یه دیود سری میکنم تا اشتباه ولتاژ برعکس ندم.
سري كه نمي خواد ، آند ديود رو بزن به خروجي رگولاتور و كاتدش رو بزن به ورودي رگولاتور ، يه ديود ديگه هم ، كاتدش رو بزن به خروجي و آندش رو بزن به زمين . اينطوري مدار و رگولاتورت در امان هستن ، چيزايي كه گفتم تو ديتاشيت هم مي توني ببيني.

راحت تر از همه اینها اینه که یه پل دیودی قبل از رگولاتور قرار بدین

یه توصیه :
هیچ وقت از usb کامپیوتر مخصوصا لپ تاپ برای تغذیه مدارتون استفاده نکنین

همون بلایی که سر لپ تاپ اکبر جون اومد سر شما هم میاد

یعنی بهتره سهل انگاری نکنین و از یه باطری یا آداپتور برای مدارتون استفاده کنین ... هزینش فقط یه سر زدن کوچولو به خرت و پرتهاتونه

در ضمن یک تاپیکی هم قبلا داشتیم که تجربه های مفیدتون رو میتونین توش بنویسین:
http://www.iranled.com/forum/post-134184.html#pid134184
۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۳:۱۳:۱۶
تشکر شده توسط : akbar8, Ambassador, aKaReZa75, hadikh73, orange signal, omid_phoenix, helma, behzady
Ambassador آفلاین
مدیر بخش موبایل

موضوع‌ها: 79

تشکرها : 30371
( 9873 تشکر در 3843 ارسال )
ارسال: #6
یه بار به یه 7805 بیچاره 220 ولت وصل کردم، صدای خوب و دود زیبایی داشت، هنوزه که هنوزه برد بوردم سیاهه :-) البته عمدی بود

START...

۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۴:۴۷:۰۳
تشکر شده توسط : hadikh73, akbar8, aKaReZa75, omid_phoenix, helma, behzady
WhiteNoise آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 8104
( 7796 تشکر در 3061 ارسال )
ارسال: #7
بزرگترین حماقتمو قبلا اینجا گفتم
آداپتورو زدم به مدار یه فیش چسبیده بود به سوکت سوسماریاش قسمته خارجی فیشه ولتاژه مثبت بود
خورد به دوره مدارم کلی ولت وارد تغذیه شد
میکرو و lcdو ....به فنا رفتنBiggrin
۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۲۲:۰۵:۱۹
تشکر شده توسط : akbar8, hadikh73, omid_phoenix, aKaReZa75, Ambassador, orange signal, helma, behzady, sara90
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #8
بچه ها یه اشتباده گنده دیگه کردم گفم بهتره بگم:

دوستان که بیشتر از سه جلسه در دانشگاه غیبت کنن درس رو استاد میتونه صفر منظور کنه. درس حذف نمیشه.
من نرفتم حذف اضطراری کنم فک کرده بودم هر درسی رو سه جلسه غیبت کنی خود به خود حذف میشه درسم 0 منظور شد. Biggrin

قانون تازه ای هم که امده هر درسی رو که در هر ترم بیوفتین و ترم بعد بالا 14 بگیرین باید نمره قبل از کارنامتون حذف بشه.
۲۲-خرداد-۱۳۹۲, ۰۵:۰۳:۲۴
تشکر شده توسط : hadikh73, orange signal, aKaReZa75, Ambassador, omid_phoenix, behzady
helma آفلاین
(✿◕‿◕)

موضوع‌ها: 16

تشکرها : 22884
( 14662 تشکر در 5220 ارسال )
ارسال: #9
(۱۴-اسفند-۱۳۹۱, ۱۲:۵۱:۲۶)sharin نوشته است: سري كه نمي خواد ، آند ديود رو بزن به خروجي رگولاتور و كاتدش رو بزن به ورودي رگولاتور ، يه ديود ديگه هم ، كاتدش رو بزن به خروجي و آندش رو بزن به زمين

نمیدونم میتونم اینجا سوال بپرسم یا نه
ولی همون دیو اول کافیه اون دیود دوم و واسه چی میزارین؟

بلندترین ساختمان ها، از یک سنگ شروع میشوند (جان شیفته.رومن رولان)
۱۳-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۱۱:۲۳
تشکر شده توسط : sharin
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #10
نقل قول: نمیدونم میتونم اینجا سوال بپرسم یا نه
ولی همون دیو اول کافیه اون دیود دوم و واسه چی میزارین؟
مدارهای دیتاشیت رو هم چک کنید.
ویرایش : ////
یه بار دیگه دیتاشیت رو پیدا کنم ، جواب می دم ، شاید اون دیود رو با دیودی که برای رگولاتورهای سوئیچینگ می ذاریم اشتباه کرده باشم ، اما برای خطی ها هم تو ذهنم هست. جواب چند دقیقه پیشم برای دیود دوم درست نبود.
دیود اولی هم برای حفاظت از رگولاتور هست ، زمانی که خروجی و ورودیش اشتباه وصل می شه ، جریان از دیود رد می شه و رگولاتور در امان می مونه.

موفق باشید.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۴-تير-۱۳۹۲, ۰۱:۱۸:۵۵، توسط sharin.)
۱۳-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۴۶:۲۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, babyy, hadikh73, helma, aKaReZa75, orange signal, salehjg, 1نفر
helma آفلاین
(✿◕‿◕)

موضوع‌ها: 16

تشکرها : 22884
( 14662 تشکر در 5220 ارسال )
ارسال: #11
ببخشید آقا مرتضی من توی دیتاشیت چنین دیودی ندیدم

فایل‌(های) پیوست شده
.pdf   7805.pdf (اندازه: 150.38 KB / تعداد دفعات دریافت: 58)

بلندترین ساختمان ها، از یک سنگ شروع میشوند (جان شیفته.رومن رولان)
۱۴-تير-۱۳۹۲, ۰۱:۵۲:۲۸
تشکر شده توسط : sharin, Ambassador, orange signal, salehjg

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ویترین قطعات الکترونیک رسول 0 1,125 ۲۴-شهریور-۱۳۹۷, ۰۱:۵۰:۰۰
آخرین ارسال: رسول
  درخواست طراحی مدار الکترونیک payam200525 1 2,508 ۱۵-تير-۱۳۹۴, ۰۸:۵۹:۳۸
آخرین ارسال: ha_60
  [آموزشی] نکته های کوچک الکترونیک... omid_phoenix 14 8,691 ۱۶-فروردین-۱۳۹۴, ۲۳:۰۱:۰۱
آخرین ارسال: omid_phoenix
  مشاوره در انتخاب قطعات و دستگاه های الکترونیک رسول 46 32,977 ۳۰-بهمن-۱۳۹۳, ۰۱:۱۹:۲۶
  [سوال] شروع یاد گیری الکترونیک a.mehran 0 1,824 ۲۴-دى-۱۳۹۳, ۲۱:۰۸:۱۳
آخرین ارسال: a.mehran
  کارآفرینی الکترونیک majid_avr 32 19,551 ۱۳-دى-۱۳۹۳, ۱۲:۱۷:۴۶
  خلاقیت از نوع الکترونیک omid_phoenix 12 12,232 ۲۲-آبان-۱۳۹۳, ۰۹:۵۴:۵۴
  الکترونیک و مخابرات silverali 1 2,003 ۰۴-آبان-۱۳۹۳, ۱۳:۵۷:۳۲
  نیاز به معرفی شرکت ساخت بدنه سیستم های الکترونیک omid_phoenix 17 11,476 ۰۱-مرداد-۱۳۹۳, ۰۱:۰۴:۵۶
  دانلود مجموعه 10 پروژه حرفه ای الکترونیک lktra 1 3,263 ۲۶-تير-۱۳۹۳, ۱۷:۰۴:۲۸
آخرین ارسال: helma

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 7 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS