امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راه اندازی موتور تبدیل شده ی سه فاز به تکفاز
نویسنده پیام
saman_star آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 2
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #1
راه اندازی موتور تبدیل شده ی سه فاز به تکفاز
سلام. یه سوال داشتم . من میخوام موتور سه فاز رو از طریق استفاده از خازن وصل کنم به برق تک فاز ، در این صورت یک سیم فاز و نول دارم ، سوالم اینجاست که اول اینکه من میتونم این موتور رو توی این حالت به چپگرد راستگرد تبدیل کنم ؟ اگه میشه با کنتاکتور هم میشه اینکارو کرد؟
و بعد اینکه آیا میشه مدار ستاره مثلث رو ایجاد کرد با این سیستم؟
( نظر من در این مورد اینه که قبل از اینکه خازن ها رو به سیم های موتور اتصال بدم ، از طریق کنتاکتور مدار چپگرد راستگرد یا ستاره مثلث رو ایجاد کنم و بعد ، از خازن به صورت انشعابی استفاده کنم ، ولی نمیدونم که شدنی هست یا نه)
۱۹-دى-۱۳۹۳, ۰۱:۵۵:۴۹
sadegh1rezaei آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 46
( 33 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #2
RE: راه اندازی موتور تبدیل شده ی سه فاز به تکفاز
دوست عزیز هر چیزی رو که بشه با کلید بست پس میشه با کنتاکتورهم بست
رفیق خیلی چیز ها رو نیازی نیس تو فروم ها بنویسی و منتظر جواب بمونی خیلی راحت با یه سرچ پیدا میکنی دیگه
بیا
اگه تصاویر نمایش داده نمیشوند به لینک برو
http://forum.techno-electro.com/topic-%D...8%B2%D9%86

لکتروموتورهای سه فاز را می‌توان با جریان تکفاز راه اندازی نمود.
در راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز با جریان تکفاز از یک خازن استفاده می‌کنند ( در الکتروموتورهای با قدرت زیاد اغلب از دو خازن که به دلیل زیاد شدن ظرفیت، موازی بسته شده‌اند نیز استفاده می‌شود ) که خازن با سیم‌پیچی، سری یا موازی می‌شود و جریان در شاخه‌ای که با آن سری شده است جلو افتاده و اختلاف فاز به وجود می‌آورد و باعث گردش موتور می‌شود.
جهت گردش بستگی به روش اتصال خازن دارد. قدرت الکتروموتور نیز به روش اتصال پلاک موتور ( ستاره یا مثلث ) و انتخاب نوع خازن ( تعیین ظرفیت ) بستگی دارد که معمولا با انتخاب دقیق می‌توان حداکثر قدرت در حالت یکفاز را به ٧٠ تا ٧٥ درصد در حالت سه فاز رساند.
مقدار ظرفیت خازن به ازای هر کیلو وات قدرت با ولتاژهای مختلف شبکه ( طرز اتصال کلاف‌ها ) به شرح زیر می‌باشد:
شبکه ١١٠ ولتی ظرفیت خازن ٢٥٠ میکروفاراد
شبکه ٢٢٠ ولتی ظرفیت خازن ٧٠ میکروفاراد
شبکه ٣٨٠ ولتی ظرفیت خازن ٢٢ میکروفاراد
ظمنا گشتاور راه‌اندازی در موتور سه فازی که با انتخاب ظرفیت مناسب خازن با برق یکفاز، معمولا از ٢٥ تا ٣٠ درصد در حالت سه فاز بیشتر نمی‌گردد و چون خازن باید دائما در مدار قرار گیرد، از نوع روغنی می‌باشد. شکل‌های زیر اتصال موتور سه فاز با جریان یکفاز را در حالت‌های مختلف نشان داده است. بیشترین قدرت مورد استفاده موتورهای سه فاز با برق یکفاز ٥/١ اسب بخار است.
برای ایجاد گشتاور بیشتر در راه‌اندازی می‌توان از یک خازن شیمیایی استفاده کرد ( ولی باید بعد از به کار افتادن موتور، خازن راه‌اندازی را از مدار قطع کرد در صورتی که خازن اولیه روغنی در مدار باقی می‌ماند.

[تصویر: P13-1.gif]

اتصال مثلث راست گرد
[تصویر: P13-2.gif]

اتصال مثلث چپ گرد

[تصویر: P13-3.gif]

اتصال ستاره راست گرد

[تصویر: P13-4.gif]

اتصال ستاره چپ گرد

اتصال فاز کمکی اولین بار توسط پروفسور " ٱوت " دانشمند دانمارکی مورد استفاده قرار گرفت که این روش به نام نامبرده هم مشهور است.
[تصویر: P13-5.gif]

اتصال فازکمکی(پروفسور اوت) راست گرد

[تصویر: P13-6.gif]

اتصال فازکمکی چپ گرد
۲۰-دى-۱۳۹۳, ۱۱:۰۰:۲۸
تشکر شده توسط : saman_star, sharin

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کنترل دور موتور های AC mr.boroojerdi 29 55,824 ۱۷-خرداد-۱۳۹۷, ۱۱:۳۱:۲۳
آخرین ارسال: hpdvd
  سیم پیچی موتور کولر آبی matilda 20 82,002 ۱۷-خرداد-۱۳۹۷, ۱۰:۲۸:۳۸
آخرین ارسال: hpdvd
Cool ساخت موتور مغناطیسی amirnpe 0 1,955 ۰۵-تير-۱۳۹۴, ۰۰:۳۵:۰۷
آخرین ارسال: amirnpe
  تبدیل موتور سه فاز به تکفاز a23723m 42 77,068 ۲۲-اسفند-۱۳۹۳, ۲۰:۳۲:۳۵
آخرین ارسال: mohammad0020
  جریان موتور کولر در حالت ثابت mzr 3 4,032 ۰۹-اسفند-۱۳۹۳, ۱۸:۱۳:۴۸
آخرین ارسال: alimogmov
  تبدیل ولتاژ dc به ac ka-arash 1 2,825 ۰۹-اسفند-۱۳۹۳, ۰۲:۱۷:۳۵
آخرین ارسال: vigraz
  [سوال] گشتاور موتور دی سی rasulteimury 4 3,553 ۰۲-آذر-۱۳۹۳, ۱۰:۵۲:۵۳
آخرین ارسال: akbar8
  کمک در سربندی سیم پیچی موتور کولررومیزی aliphp1 1 4,550 ۰۶-مرداد-۱۳۹۳, ۱۸:۰۷:۲۳
آخرین ارسال: a.mehran
  در خواست کمک برای سیم پیچی موتور کولر دستی تک دور a78037 2 5,085 ۰۵-تير-۱۳۹۳, ۱۷:۱۸:۰۷
آخرین ارسال: rzaaa
  رله کنترل از نوع تغییردهنده فازها برای جهت گردش صحیح موتور mehrdadgh 1 3,165 ۲۵-مهر-۱۳۹۲, ۱۹:۳۴:۱۸
آخرین ارسال: MicrowaveCO

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS