دوست عزیز هر چیزی رو که بشه با کلید بست پس میشه با کنتاکتورهم بست
رفیق خیلی چیز ها رو نیازی نیس تو فروم ها بنویسی و منتظر جواب بمونی خیلی راحت با یه سرچ پیدا میکنی دیگه
بیا
اگه تصاویر نمایش داده نمیشوند به لینک برو
http://forum.techno-electro.com/topic-%D...8%B2%D9%86
لکتروموتورهای سه فاز را میتوان با جریان تکفاز راه اندازی نمود.
در راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز با جریان تکفاز از یک خازن استفاده میکنند ( در الکتروموتورهای با قدرت زیاد اغلب از دو خازن که به دلیل زیاد شدن ظرفیت، موازی بسته شدهاند نیز استفاده میشود ) که خازن با سیمپیچی، سری یا موازی میشود و جریان در شاخهای که با آن سری شده است جلو افتاده و اختلاف فاز به وجود میآورد و باعث گردش موتور میشود.
جهت گردش بستگی به روش اتصال خازن دارد. قدرت الکتروموتور نیز به روش اتصال پلاک موتور ( ستاره یا مثلث ) و انتخاب نوع خازن ( تعیین ظرفیت ) بستگی دارد که معمولا با انتخاب دقیق میتوان حداکثر قدرت در حالت یکفاز را به ٧٠ تا ٧٥ درصد در حالت سه فاز رساند.
مقدار ظرفیت خازن به ازای هر کیلو وات قدرت با ولتاژهای مختلف شبکه ( طرز اتصال کلافها ) به شرح زیر میباشد:
شبکه ١١٠ ولتی ظرفیت خازن ٢٥٠ میکروفاراد
شبکه ٢٢٠ ولتی ظرفیت خازن ٧٠ میکروفاراد
شبکه ٣٨٠ ولتی ظرفیت خازن ٢٢ میکروفاراد
ظمنا گشتاور راهاندازی در موتور سه فازی که با انتخاب ظرفیت مناسب خازن با برق یکفاز، معمولا از ٢٥ تا ٣٠ درصد در حالت سه فاز بیشتر نمیگردد و چون خازن باید دائما در مدار قرار گیرد، از نوع روغنی میباشد. شکلهای زیر اتصال موتور سه فاز با جریان یکفاز را در حالتهای مختلف نشان داده است. بیشترین قدرت مورد استفاده موتورهای سه فاز با برق یکفاز ٥/١ اسب بخار است.
برای ایجاد گشتاور بیشتر در راهاندازی میتوان از یک خازن شیمیایی استفاده کرد ( ولی باید بعد از به کار افتادن موتور، خازن راهاندازی را از مدار قطع کرد در صورتی که خازن اولیه روغنی در مدار باقی میماند.
[تصویر: P13-1.gif]
اتصال مثلث راست گرد
[تصویر: P13-2.gif]
اتصال مثلث چپ گرد
[تصویر: P13-3.gif]
اتصال ستاره راست گرد
[تصویر: P13-4.gif]
اتصال ستاره چپ گرد
اتصال فاز کمکی اولین بار توسط پروفسور " ٱوت " دانشمند دانمارکی مورد استفاده قرار گرفت که این روش به نام نامبرده هم مشهور است.
[تصویر: P13-5.gif]
اتصال فازکمکی(پروفسور اوت) راست گرد
[تصویر: P13-6.gif]
اتصال فازکمکی چپ گرد