امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط دو میکرو کنترولر از طریق امواج رادیویی
نویسنده پیام
vahid_ve_mybb1.2_import12823 آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 37

تشکرها : 0
( 6 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #1
ارتباط دو میکرو کنترولر از طریق امواج رادیویی
سلام Amaze
میخاستم با هم کمک کنیم و یک مدار بسازسم که بتونه دو تا میکروکنترولر را از طریق امواج رادیویی به هم متصل کنه! Biggrin
البته نمیدونم تا به حال نقشه و یا .. از چنین مداری تا به حال منتشر شده یا نه؟ اما اگه گسی سراغ داره ، بزاره. :?

ما به یک فرستنده ی رادیویی و یک گیرنده ی رادیویی نیاز داریم.
که اولا بدون سیم پیچ باشن.
یعنی در مدارات آنها هیچ گونه سیمپیچی وجود نداشته باشه و به جای سیم پیچ از کریستال استفاده شده باشه. چون هم من از سیم پیچ دل خوشی ندارم و هم فرکانس ثابتی نداره و امواج بدن بر روی اون تاثیر میزاره و جثه ی بزرگی داره ، قدیمیه و ...
خلاصه...

دوما فعلا طبقه ی تقویت امواج رادیویی RF-AMP در اونا نباشه. چون خیلی پیچیده میشه. اگه کسی خاست میتونه بعدا اضافه کنه.

سوما خیلی ساده باشه و از این خازن و مقاومت و... خیلی خیلی کم استفاده شده باشه. و دارای حد اکثر 2 ترانزیستور باشه.

چهارم 100% کار بده و سر کاری نباشه. یعنی بیشتر عملی باشه تا تئوری.

پنجما دیگه کسی نگه که رادیو ی خونه را به جای گیرنده استفاده کنیم (مثل آقا هادی که میگفت برای اتصال دو میکرو کنترولر به وسیله ی خط تلفن از اکسترنال مودم استفاده کنید!)

ششم از ولتاژ 5 ولت خود میکرو کنترولر تغزیه بشه و نیاز به مدارات اضافی برای تبدیل ولتاژ نباشه. مثل رگلاتور

هفتم بر روی موج FM کار کنه و بین محدوده ی 88-108 مگا هرتز باشه.

و در آخر اینکه چون من تا به حال مطالعه ی زیادی بر روی فرستنده ها و گیرنده های رادیویی نداشته ام، اگه غلط لغوی و یا ... داشتم، ببخشید. :oops:

فعلا هم یک میکرو کنترولر ما به گیرنده و دیگری به فرستنده متصل میشه تا بعدا اگه به درستی کار کرد برای هر دوشون ، هم فرستنده و هم گیرنده بزاریم.
و برای ارسال و دریافت اطلاعات نیز میشه یک فرکانس را فرستاد و در گیرنده توسط OP-AMP اونو به میکروکنترولر داد. و یا توسط انکدر و دکدر های PT2272 , PT2262 اونا رو مبادله کرد و یا هر چیزی که شما پیشنهاد میدین.

اما اگه بشه چی میشه! حتی میشه با سرعت بالا ، عکس ، صدا و متن ، دیتا و ... را بین چندین میکروکنترولر مبادله کرد.
حتی میشه یک موبایل بسازیم، از راه دور به اینترنت دسترسی پیدا کنیم و ...

البته همون طور که گفتم ، نمیدونم تا حالا چنین سیستمی منتشر شده یا نه. اما ما میسازیمش! :P
ضمنا اگه کسی برنامه میده به زبون Bascom باشه و از میکرو کنترولر های MegaAVR بیشتر از ATMega16 و ATMega8 استفاده کنیم. :roll:

با تشکر فراوان 8)
وحید :wink:
۲۰-مهر-۱۳۸۵, ۱۸:۰۶:۰۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
Iran-PC آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 6

( 5 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #2

سلام.
یک خبر خوش برات دارم.
شما هم اکنون حد اقل یکی از همین نوع چیزی رو که میخوای توی خونتون دارید.
اگر
اولا
ماشین داشته باشید
دوما ماشینتون دزدگیر داشته باشه.
و اگر نوع خوبش رو بخوای دزدگیرتون از این تصویریها باشه.
ویا
اولا شما تو خونتون موبایل داشته باشید
دوما موبایلتون به سیستم بلوتوث مجهز باشه.

خوبی وحید جان.
شدنش شدنیه. که تا حالا هم شده.
میگم تند میری میگی برای چی این حرف رو میزنی.
مثل اینه که شما سال دوم دبیرستان میخواید ریاضی 4 بگیرید.
نمیشه که.
ریاضی 4 پیش نیازش ریاضی 3 هست و ریاضی 3 هم پیش نیازش ریاضی 2.
این قضیه هم مثل همونه.
شما اول یک صندوق کوچیک درست بکن بعد بپرس دکور کاخ فلان رو چطوری میتونم بسازم.
به نظر من شما ابتدا با فرستنده های صوتی کار بکنید تا دستتون بیاد چی واسه چیه و چه عناصری تو چه بخشی بکار میره یا چی روی چی تاثیر میگذاره و بعد روی اتصالش به میکرو فکر کن.
شما ایده های خوبی داری ولی متاسفانه خیلی عجولی .
انشاء الله که توی کارهاتون موفق باشید.

اینجا رو یک نگاهی بیانداز
http://www.electronics-lab.com/projects/rf/index.html
۲۰-مهر-۱۳۸۵, ۲۰:۵۸:۳۵
تشکر شده توسط : t3r!p3000
كاربر دو ستاره
**

( 6 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #3

خیلی ممنون :wink:

راستی گفته بودم که همه چیزش رو میخام خودم بسازم و از کنترول دزدگیر ماشین و بلوتوث موبایل و رادیو ی خونه نمیخام استفاده کنم :roll:

اما نه اینکه هیچ چیز از این فرستنده ها و گیرنده ها ندونم. یه چیزایی میدونم. مثلا هر فرستنده دارای اوسیلاتوری هست که معمولا اوسیلاتور های الکتریکی از یک خازن و یک سیم پیچ تشکیل شده که نوسانات آن میرا هستند و طی مدتی از بین میروند و باید با فیدبک مثبت نوسان سازی را ادامه دهیم که معمولا از ترانزیستور استفاده میشود. نوسانات تولید شده توسط این نوسان ساز چنانچه بالاتر از 20000هرتز باشد (که با ان امواج رادیویی یا RF گفته میشه) میتونه با سرعت نور در فضا منتشر بشه و در خلا هم میتونه حرکت کنه. برای اینکه امواج ساخته شده قویتر بشه باید یک قسمت تقویت امواج رادیویی (RF-AMP) به اوسیلاتور اضافه بشه که فعلا ما در این پروژه (به دلیل پیچیده شدن مدار) به اون نیاز نداریم. به طور کلی مدارات نوسان ساز ترانزیستوری به سه دسته تقسیم میشند. 1- نوسان ساز آرمسترانگ 2- نوسان ساز هارتلی 3- نوسان ساز کولپیتس.

که البته من یک مدار نوسان ساز کولپیتس که در اون به جای سیم پیچ از کریستال استفاده شده دارم >>>> ببینید >>>>

http://i10.tinypic.com/47i07ya.jpg

حالا هرکی بیشتر میدونه و یا مدارات بهتری داره بگه.

ضمنا ما فعلا به اتصال میکروفن به فرستنده نیازی نداریم.

Iran-PC از شما هم خیلی تشکر میکنم که به این زودی جواب منو دادید.

تا بعد... :wink:
۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۱۵:۲۹:۲۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #4

این که می گی از سیم پیچ استفاده نکنیم که نمی شه می شه بگیم اسیلاتور با کریستال کار کنه اما حذف سیم پیچ از یه سیستم رادیویی فکر کنم کار مشکلی باشه چون کلی فیلتر و قسمت های دیگه داریم که سیم پیچ یه قطعه اساسی تو اون هاست
می دونستی توی فرکانس بالا دیگه قوانین ساده مداری هم درست نیستند یعنی ولتاژ دو سر یه سیم توی یک لحظه می تونه برابر نباشه و هر قطعه ای می تونه مثل یه آنتن عمل کنه؟ یعنی به یه طرف سیم که اون طرفش به هیچ جایی وصل نیست برق وصل کنی و این برق مصرف بشه یعنی جریان از توش عبور کنه
من که کداری با این مشخصات که می خوای ندارم اگه پیدا کردی به من هم بده :wink:
البته یه مدل 8051 بود که یه فرستنده گیرنده هم داخلش داشت (می دونم نمی خوای بنابراین شمارش رو بهت نمی گم Amaze )
در کل کار سخیه من پیش نهاد می کنم یه پروژه ساده تر رو شروع کنی

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۱۸:۳۰:۳۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
كاربر دو ستاره
**

( 6 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #5

پس مگه اون نقشه ای که گزاشته بودم رو ندیدید؟
تو اون که سیم پیچ نبود؟ :?:

حالا اگه سیم پیچ هم میخاد و چاره ی دیگه هم نداریم. پس مدارش رو بدین. ضمنا طبق همون چیزی که گفتم، خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی ساده باشه. و RF-AMP هم نداشته باشه. و از کریستال برای تثبیت فرکانس استفاده شده باشه. :roll: :o

نقل قول: البته یه مدل 8051 بود که یه فرستنده گیرنده هم داخلش داشت (می دونم نمی خوای بنابراین شمارش رو بهت نمی گم )

حالا شما اگه چیزی داری بزار حتی اگه 8051 باشه. بلاخره میشه یه جورایی به AVR ربطش داد! 8)

نقل قول: در کل کار سخیه من پیش نهاد می کنم یه پروژه ساده تر رو شروع کنی

در کل ما ایرانی ها به .... معروفیم و برای هیچ کاری تلاش نمیکنیم و به هیچ نتیجه ای هم نمیرسیم

اما آقا هادی، از شما دیگه انتظار نداشتم که اینو بگی! :( عوض اینکه یه کم امید بدی و ما رو امیدوار کنی و راهنمایی کنی و ما را به انجام این کار نه چندان مشکل تشویق کنی، میگی ولش کن برو چراغ چشمکزنتو بساز! :cry: :?

در ضمن، اگر چه من تجربه ی خیلی زیادی در این باره ندارم. اما بلاخره میتونم. انقدر نگید برو سراغ یه پروژه ی دیگه! :evil:

۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۱۹:۰۷:۱۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
Iran-PC آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 6

( 5 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #6

سلام.
آقا وحید عکس بهتری نداری؟
با این آدم سر گیجه میگیره آخرشم چیزی نمیفهمه.
من اینجوری صحبت کردم به خاطر این بود که خودم چیزی در این مورد نمیدونم.
البته چند تا تجربه تو ساخت این فرستنده ها داشتم ( خدایی یکیش خیلی باحال بود) اما چیز زیادی درباره فرستنده ها نمیدونم.
شاعر میگه (کافر همه را به کیش خود پندارد)/.
گفتم شاید شما هم .../.
موفق باشید.
منم میخوام روی فرکانس اشغال و آزاد خط تلفن کار کنم و بعد هم به امید خدا روی کال ویتینگ.
نتیجه رو حالا هر وقت که کامل شد میذارم تو سایت.
امیدوارم شما هم تو کارتون موفق باشید.
۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۱۹:۳۲:۰۶
كاربر دو ستاره
**

( 6 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #7

ببخشید دیگه از این بهتر نشد! :cry:

http://i9.tinypic.com/2hwebsw.jpg

ضمنا منظورم خودم نبود. منظورم اونایی بود که ... :wink:

یه سوال هم که داشتم این بود که میشه توسط خود میکروکنترولر نوسان سازی کرد؟ توسط PulseOut در Bascom؟

ممنون. شما هم موفق باشید :wink:

۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۲۱:۱۵:۵۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #8

اون 8051 شمارش CC1010 بود هم فرستنده داشت هم گیرنده
با AVR هم می تونی فرکانس درست کنی در حد چند مگاهرتز البته نه بیشتر با یکی از تایمر ها و مد CTC
و اما نقشه آماده چیزی ندارم می تونی نقشه یه فرستنده FM معمولی رو پیدا کنی و به ورودیش به جای صدا خروجی پورت سریال رو وصل کنی
این هم که می گم سخته به خاطر تنبلی یا هر چیز دیگه ای نیست خودم هم ساختم و می دونم که چیز درست و حسابی با این امکاناتی که ما داریم در نمی یاد و به دانش بالایی هم نیاز داره البته اگه می خوای ادامه بدی خوبه به شرطی که اول دانشت رو دراین باره زیاد کنی
موفق باشی :wink:
راستی از اون کتاب سهرابیان هم چیز زیادی در نمی یاد :wink:

هادی امین زاده
۲۱-مهر-۱۳۸۵, ۲۲:۰۴:۰۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000
كاربر دو ستاره
**

( 6 تشکر در 5 ارسال )
ارسال: #9

سعیمو میکنم. :)

ممنون :wink:
۲۲-مهر-۱۳۸۵, ۱۵:۰۱:۰۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
afairan آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #10
salam
در مورد اتصال گفتی بله اتصال با امواج می شه اما نه به این سادگی ها همش بر می گرده به نویز تو اگر بتونی نویز رو از بین ببری می تونی این کار رو بکنی در مورد نوسان سازی بله تا 8000000 hz می تونی درست کنی چیز خوبی هم می شه اگر خواستی به این ایمیل میل کن یه شرکتهafairan@30gigs.com فینگلیش براشون بنویس فکر کنم 50 یا 60 هزار تومان بیشتر نشه
۱۹-آبان-۱۳۸۵, ۲۳:۲۹:۰۹
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #11

سلام
اولا خوش اومدی بعد هم فکر نکنم با AVR بشه به سرعت 8M رسید ها
راستی شرکت مال خودته آخه اسمش با اسم خودت خیلی شبیه :wink:

هادی امین زاده
۲۰-آبان-۱۳۸۵, ۲۳:۵۴:۴۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : 1نفر

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ارتباط میکرو با plc از طریق شبکه profibus nex2004 11 14,656 ۰۱-بهمن-۱۳۹۸, ۱۱:۰۰:۱۹
آخرین ارسال: d.hamidi2535
  استفاده از SIM900 برای انتقال دیتا از طریق GPRS amirtebyan 12 12,379 ۳۰-آذر-۱۳۹۸, ۱۰:۵۶:۳۷
آخرین ارسال: hadikh73
  برنامه راه اندازی رله از طریق پورت شبکه (enc28j60) haisam 15 14,252 ۲۰-آبان-۱۳۹۷, ۰۹:۵۲:۵۹
آخرین ارسال: ali3000aab
Exclamation ارتباط سريال بين دو ميكرو و نمايش روي lcd با codevision ali313 13 28,959 ۰۱-شهریور-۱۳۹۷, ۱۱:۰۸:۴۳
آخرین ارسال: farhadtavakkol
  انتقال داده از طریق اترنت (Network) iman-63 36 33,755 ۲۰-آذر-۱۳۹۶, ۲۰:۲۹:۳۱
آخرین ارسال: اکبرو
  مشکل در ارتباط بیسیم با پروتکل USART cortex-m3 5 6,012 ۰۷-آبان-۱۳۹۵, ۰۰:۱۷:۳۶
آخرین ارسال: milad15m
  هنگ کردن میکرو در ارتباط سریال nex 1 2,890 ۰۴-آبان-۱۳۹۵, ۲۰:۵۶:۵۹
آخرین ارسال: علی محد شریفی
  ارتباط avr با plc از طریق profibus nex2004 5 7,429 ۰۳-مهر-۱۳۹۵, ۰۳:۱۶:۰۸
آخرین ارسال: jalil2008
  ارتباط دو طرفه با فرستنده nrf24 sniper-70 0 2,426 ۰۹-شهریور-۱۳۹۵, ۲۲:۱۶:۴۸
آخرین ارسال: sniper-70
  تست میکرو saber.k 10 14,048 ۰۹-شهریور-۱۳۹۵, ۰۲:۰۹:۲۷