امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قابل توجه كساني كه به فرمت BMP علاقه دارند
نویسنده پیام
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #1
قابل توجه كساني كه به فرمت BMP علاقه دارند
تا به حال در مورد ذخيره سازي فايل هاي گرافيكي فكر كردين راحت ترين فرمت bmp ولي چندان هم راحت نيست
يه سوال آيا مي دونين فايلهاي با 16 بيت براي هر پيكسل چه جوري ذخيره مي شوند؟
براي فايلهاي با مثلا 24 بيت راحت مي شه فهميد خوب سه تا رنگ داريم (قرمز سبز و آبي) براي هر كدام يك بايت كه فرض كنيد مي شه 24 بيت ولي 16 چي بر3 تقسيم پذير نيست؟
فايلهاي bmp از چند ورژن استفاده مي كنند كه تغريبا مثل هم هستند و از دو قسمت تشكيل مي شوند يكي هيدر و دومي ديتا كه قسمت هيدر به اين شرح است
بايت 0”File type” = BM
بايت2 file size
بايت 6 Reseved = 00
بايت 8 Reseved = 00
بايت Bitmap Offset 0A آدرس شروع قسمت ديتا در اينجا نوشته مي شه كه چها بايت طول داره البته اعداد در مبناي 16 و به صورت بر عكس نوشته مي شوند
بايت E Size of header كه معمولا 40 (28 hex) است و طول هيدر رو نشون مي ده البته اين در كاركتر هاي اسكي معادل ")" (قابل توجه آقاي گسترش )
بايت 12 Width طول عكس
بايت 16 Height ارتفاع عكس
بايت Planes 1A كه معمولا برابر 1 است
بايت BitPerPixel 1C تعداد بيتهاي استفاده شده براي يك پيكسل عددي بين 1 – 24
بايت Compression 1E مشخص كننده نوع فشرده سازي كه در صورت صفر بودن فشرده سازي ندارد و نوع فشرده سازي RLE است (كاري نداره ابتدا تعداد تكرار و بعد كاركتر مثلا aaaabbc مي شود 4a2b1c البته اگه تكراري نداشته باشيم حجم زياد تر هم مي شه)
بايت 22 Size Of Bitmap طول * عرض * تعداد بايت بر پيكسل
بايت 26 HorzResolution تعيين كنده پيكسل بر متر براي تغيير نكردن طول عكس در هنگام پرينت
بايت VertResolution 2A تعيين كنده پيكسل بر متر براي تغيير نكردن طول عكس در هنگام پرينت
و ... چند تا چيز به درد نخور ديگه كه توي ورژن هاي مختلف فرق مي كنه ولي توي بايت 36 بايد RedMask قرار داشته باشه و براي رنگهاي ديگه هم بعد از اون وبه اين معني است كه مثلا براي رنگ قرمز چند بيت در نظر گرفته شده و مثلا اول قرمز قرار داره يا آبي اين مشكل ذخيره سازي 16 بيتي رو حل مي كنه مثلا ميشه براي قرمز 5 بيت براي سبز 6 بيت و آبي 5 بيت در نظر گرفت ولي فكر كنم Paint يادش رفته اين رو توي فايلهاش اضافه كنه من كه هرچي گشتم پيدا نكردم
حالا كسي كه حالش رو داشته و اين رو تا اينجا خونده از خودش مي پرسه اين سوال بود يا جواب.
اولا جواب آقاي گسترش بود و سوال من كه بلاخره كسي مي دونه اين اين فرمت 16 بيتي چه جوري ذخيره مي شه؟
آخه در فرمتهاي ديگه پيكسلها به ترتيب پشت سر هم ذخيره مي شوند ولي مثلا رنگ بنفش در همه جا با يك عدد مشخص ميشه و لي تو اين فرمت اين جوري نبود من هرچي عكس رو عوض كردم مثلا براي رنگ قرمز هم از كد 99 استفاده مي كنه هم از كد 00 اين ديگه چه روشيه من نمي دونم شايد يه ورژن ديگه باشه كه ميكروسافت اخيرا از اون استفاده ميكنه خلا صه اگه كسي مي دونه به من هم بگه (اگه كسي اين قدر نوشته بود من كه نمي خوندم ولي دم شما گرم كه تا آخرش رو خوندين يا نكه فقط آخرش رو خوندين؟)

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۰۱-بهمن-۱۳۸۳, ۰۹:۲۶:۳۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : hamid-reza
gostaresh آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 33

تشکرها : 3
( 13 تشکر در 11 ارسال )
ارسال: #2
Re: قابل توجه كساني كه به فرمت BMP علاقه دارند
ha_60 نوشته است:اولا جواب آقاي گسترش بود و سوال من كه بلاخره كسي مي دونه اين اين فرمت 16 بيتي چه جوري ذخيره مي شه؟
من تموم متن‌ات رو خوندم. حالا هم دارم اونو تو يه فايل BMP چك مي‌كنم. اون موضوع رو تو گروههاي ياهو همين امروز مي‌زنم. ببينم چي مي‌گن؟!
راستي با اين اوصاف بنظرت اون كدها كد عكسه؟ :(
۰۱-بهمن-۱۳۸۳, ۱۳:۴۸:۳۶
ashkan آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 80

تشکرها : 0
( 140 تشکر در 87 ارسال )
ارسال: #3

از متنت خيلي ممنون واقعا عالي بود خيلي از اطلاعاتي كه دادي من نميدونستم . اگه ميتوني يخورده توضيحات مفصل بدي و براي فرمت هاي ديگه مثل JPG,GIF,... توضيح بدي من يه بخش تو قسمت مقاله ها براي اين اختصاص ميدم خيلي هم خوشحال ميشم كه زحمتش رو بكشي و اونجا پستش كني.

آشنایی با نظریه زبان باعث شد تا بفهمم کامپیوتر اونی نیست که من میدونم.
۰۱-بهمن-۱۳۸۳, ۱۵:۳۷:۴۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #4

آقاي گسترش فكر مي كنم اونها عكس بود البته نه با فرمت bmp بلكه يه فرمتي شبيه به bmp
و آقاي اشكان اينهايي كه نوشتم كلي زور زدم و گرنه حال اين كار ها رو ندارم ( اين رو از شيرازيها به ارث بردم) البته شرمنده ها بايد ببخشيد

هادی امین زاده
۰۲-بهمن-۱۳۸۳, ۱۸:۵۲:۱۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
Mohamad_VB آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 41

( 16 تشکر در 9 ارسال )
ارسال: #5

آقا هادي (اگه اسمتو اشتباه نكرده باشم!) خيلي ممنون ! واقعا اطلاعات خوبيه.

O Allah the Almighty ;
Protect me and guide me ;
To your love and mercy ;
Ya Allah don’t deprive me ;
From beholding your beauty ;
O my Lord accept this plea
۰۴-بهمن-۱۳۸۳, ۰۹:۵۸:۱۶
amirjan آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 24

تشکرها : 348
( 697 تشکر در 251 ارسال )
ارسال: #6

خيلي جالب بود ! كلي چيز ياد گرفتم . خيلي ممنون. :wink:

سید امیر حسین حسنینی

Human knowledge belongs to the world ...
۰۵-بهمن-۱۳۸۳, ۰۰:۰۷:۳۳
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #7

خواهش مي كنم قابل شما رو نداشت از اين طرف و اون طرف دزديده بودم به كسي نگين ها

هادی امین زاده
۰۷-بهمن-۱۳۸۳, ۰۰:۰۵:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
acv آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 8

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #8

هالا چي شد مثلا...خيلي ترسيدم ادم بيكار..ميشنه به من ميل ميزنه اونم با يه نرم افزار كه مثلا خودش نوشته(البته طبق معمول براي خودش نيست)...شما اگه جيزي هاليت بود متوسل به كارا(ميل زدنAmaze )نميشدي..چون ميبيني كاري غير ازاين ازت بر نمياد به من ميل ميزني
به جاي اين كارا برو يه زره درس بخون بچه كه فردا يه كاره اي بشه واسه خودت و خودت و عمرت رو الاف اين مسخره بازي ها نكن...(اينو برادرانه بهت گفتم)..وقتي نمرهات رو گرفتي و معدلت 13..14 بود اونوقت ميفهمي كه چقدر تو اين سايت مسخره عمرت رو هدر دادي..به حرفم فكر كن... :?: :?: .......در ضمن من از اقا اشكان معزرت ميخاهم..من روبخش..من نمدونستن شما كي هستيد..در هر صورت شما بزركتريد و احترامتون واجب :oops: واقعا ببخشيد..ولي بقيه بچه هاواقعا هيجي هاليشون نيست و بهشون بگوبرن درس بخونن..من بازم از شما معزرت ميخاهم..شما ليسانس داريد و ... در هر هال ببخشيد...من اينا رو به اقا اشكان گفتم نه بقيه

راستي افا اشكان ايميل من دست شماامانت بود..اين كار اقا وحيد واقعا زشت بود..و هم از انسان متشخصي مثل شما بعيد
۰۷-بهمن-۱۳۸۳, ۲۱:۰۸:۴۵

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [سوال] اطلاعاتم رو فرمت کردم ترانسپورتر 19 12,785 ۲۱-مرداد-۱۳۹۲, ۲۳:۴۸:۲۱
آخرین ارسال: babyy
  بازگردانیه اطلاعات درایو فرمت شده HoseinVig 5 5,783 ۲۶-اسفند-۱۳۸۶, ۲۲:۰۰:۱۵
آخرین ارسال: lord_viper
  1روز خوب براي اخترشناسان‌و كسايي‌كه‌به‌ستاره ها علاقه دارند ashkan 0 2,012 ۲۵-فروردین-۱۳۸۴, ۱۵:۵۰:۳۵
آخرین ارسال: ashkan
  قابل توجه اونا كه AVR كار كردن ha_60 5 4,615 ۰۷-بهمن-۱۳۸۳, ۲۱:۰۹:۳۶
آخرین ارسال: acv
  قابل توجه آقاي آررن ashkan 1 1,888 ۰۵-آبان-۱۳۸۳, ۰۸:۵۶:۰۳
آخرین ارسال: ashkan
  ملت هميشه در صحنه ايران ويج توجه فرماييد؟! gostaresh 22 12,539 ۱۱-شهریور-۱۳۸۳, ۱۱:۰۷:۰۱
آخرین ارسال: gostaresh
  قابل توجه اساتيد دلفي كار ali110 2 2,344 ۲۹-مرداد-۱۳۸۳, ۲۱:۳۷:۵۳
آخرین ارسال: ali110

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 6 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS