terip2008 نوشته است:سلام SALAR2010 جون
نه بابا , همه چیز من و بابام جداست .
تبریک می گم بهت . انشا ال.. کاردانی که هیچی , کارشناسی و ارشدش رو هم یکضرب قبول بشی . ( شما دعا کن من این ترم مشروط نشم و همه درس ها رو پاس کنم . )
اگه این چیز های عجیبو غریب رو می خوای پروگرام کنی , فکر کنم حتما باید همون رو بگیری . پروگرامر دیگری با این امکانات من ندیدم . البته اون پروگرامر دیگه خیلی حرفگی هستش و من هم فقط تو یه چند تا نمایندگی و جاهای مهم دیدمش . افراد معمولی مثل من تا حالا ندیدم از اونها بخرن . شما رو نمی دونم چقدر معمولی هستید . نکنه نمایندگی چیزی داری !!!
در مورد قطعه هم مشکلی واسه من نیست . من گذرم سعدی زیاد می خوره , دانشگاهم هم همون حوالی است . فقط میخواد یه سوار اتوبوس 96 بشم و برم و بیام . آدرس و قطعات مورد نظرت رو بگو . من برات می فرستم . پولش رو هم وقتی قطعات رسید دستت بده . ( شما بیشتر از این ها واسه ما ارزش داری )
الکترونیک رو می خوای چطور شروع کنی . اگه از پایه می خوایی در این مورد کتاب زیاد ( کتابهای فنی و حرفه ای ( هنرستانی) الکترنیک خوبه .(اگه می خوای الکترونیک رو از پایه بدونی که اون وقت اول باید روش کار پیوندها و بعد دیود و ترانزیستور و ... رو یواش یواش یاد بگیری و حوصله و وقت زیادی می خواد مثل سیستم آموزشیمون .)
اگه هم می خوای مستقیم وارد میکرو بشی و بسته به نیازت از الکترونیک بدونی که باز قضیه فرق می کنه . ( مثلا شما برنامه نویسی میکرو رو یاد گرفتی و حالا می خوای فرضا یه لامپ 220 رو کنترل کنی . خوب اینجا دو تاه راه بیشتر نداری . یه ترانزیستور و یه مقاومت و یه دیود و یه رله می تونی بذاری و یا اینکه می تونی فقط یه اپتو تریاک و یه مقاومت بذاری , روش کارشون هم متفاوت از همه ولی راحته و دیگه به این قضایا که چکار میشه که ترانزیستور در ناحیه بایاس قرار می گیره و ... کاری نداریم ؛ فقط چگونگی استفادش واسمون مهمه )
برای شروع کار ( شماتیک نشون دادن ) چه مداری دوست داری که با اون شروع کنیم . با میکروکنترلر یا بدون اون
سلام DIDI عزیز
برای ارتباط با کامپیوتر بستگی داره مربوط به چه ارتباطی باشه
ما توسط یه محیط برنامه نویسی مخصوص اون میکروکنترلر برنامه رو نوشته و پس از کامپایل فایل HEX تولید شده را توسط یه پروگرامر یه میکرو انتقال میدیدم . پروگرامر ها معمولا یه سوکت آیسی بالاش داره و باید میکروکنترلرمون رو اونجا قرار بدیم تا پروگرام بشه . البته هر میکروکنترلری پروگرامر خواص خودش رو داره . ارتباط پروگرامر با کامپیوتر هم می تونه از هر طریقی باشه ( پورت سریال و پرینتر و جدیدا هم USB )
اگه هم میخوای یه ارتباط دو طرفه بین میکرو و کامیوتر درست کنی ( مثلا با کامپیوتر یه چیزی رو کنترل کنی و یا میکرو مقدار دما رو بخونه و برای کامپیوتر ارسال کنه و... ) راحت ترین راه پورت سریال هستش و سخت ترینشون هم USB .
این میکروها ( میکروکنترلرها) که ما استفاده می کنیم 8 بیتی هستش ( یعنی همزمان می تونه می تونه فقط رو 8 بیت و عملیات انجام بده و برای 16 بیت این زمان 2 برابر می شه . در ضمن کامپیوتر های من و شما معمولا 32 بیتی و جدیدا 64 بیتی هستن .) کارخانه های زیادی تو دنیا میکرو کنترلر تولید می کنن ولی تو بازار ایران این سه مدل فقط پیدا می شه . ( البته معروفترینشون هم همین هاست . )
1 - شرکت اینتل که خانواده 8051 رو قدیما تولید کرد . سرعت و امکانات پایینی داشت و برنامه های سطح بالا رو هم خوب جواب نمیاد که بعدا ها شرکت های دیگه با اصلاح اون مدل های جالبی رو تولید کردند . مثل 89C51 که شرکت اتمل تولیدش کرد . تو بازار هم قیمت خوبی دارن و تو کارهای بازاری هم خیلی ازش استفاده می شه . البته محدودیت های خواص خودش رو هم داره . مثلا ADC داخلی ندارند و ...
2 - شرکت میکرو چیپ که سری PIC رو وارد بازار کرد . سرعت خوب و برنامه نویسی ساده ای داشتن و مدل های خیلی مختلفی با امکانات مختلف تر رو داشتن . البته تو بازار کم پیدا می شن و نسبت به AVR هم گرونتر هستن . تو بازار من فقط 16F877 و 16F84 رو دیدم . البته بعضی از مدل هاش یه امکاناتی گذاشته که باید ببینی ( مثلا تو یه مدل فرستنده RF گذاشته و یا تو یکی دیگه دیکودر MP3 )
3 - شرکت اتمل هم با سری AVR انقلابی در این زمینه ایجاد کرد . قیمت خوب و سرعت خیلی بالا و کد های اصلاح شده و سازگار با زبان های سطح بالا و امکانات خوب و پروگرامر راحت و قابلیت پروگرامر شدن در مدار ( دیگه نمی خواد میکرو رو از مدار جدا تا پروگرامش کنی ) و همینطور تست خط به خط برنامه در مدار ( رابط JTAG ) جالب اینجاست که مدل های قدیمیش رو تو بازار پیدا نمی کنی و فقط مدل های جدیدش هستند . بخوای اینو با بقیه مقایسه کنی به نظر من از همه ارزونتره ( شاید یه 89C2051 از سری 8051 رو 700 تومان بخری و ATMEGA8 از سری AVR رو 1000 تومان با پایه ها وشکل یکسان . ولی این AVRیه داخل خودش یه مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC ( حدود 500 تومان ) و نوسانساز داخلی ( حدود 300 تومان) رو هم داخل خودش داره , بهمراه یه عالمه دیگه امکانات .)
DIDI جون یه سوال به ربط:
رشته شما چیه ؟؟؟ ( منظورم آش رشته نیست , رشته تحصیلیت رو می گم . )
سلام
منم 96 رو موافقم البته تاحالا تو مشهد سوار 96 نشدم ! چون نمیدونم مال چه منطقی هستش
در کل سیستم خوبیه
اره چیزهای عجیب غریب زیادی دارم تا رو ic فلششون کار کنم
چند دفعه رفیقم با پروگرامر ای سی فلش کرده و اطلاعاتی در این مورد دارم اون STK200 هم بد نیست ولی به درد کارهای بغییه من نمیخوره !
منم امیدوارم شما هم تو امتحاناتت موفق بشی عزیز از صمیم قلب
الکترونیک رو هم میخوام از پایه شروع کنم تا دچار مشکلی نشم
چه کتابی بخرم خوبه ؟
اخه اینجا همون کتابهای فنی هم گیر نمیاد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
درمورد شماتیک:
ببین به نظرت با میکرو شروع کنم شماتیک رو اولش یا بدون میکرو
فقط طوری باشه که راححتر باشه تا بتونم اصولی تر وارد الکترونیک بشم منظورم قویتر شدن پایه هستش
راستی یه سوال >؟
ببین راهی نیست که بتونم Hex رو تبدیل به سورس کنم ؟
اخه ببین مثلا یه میکروکنترل ماله یه وسیله الکترونیکی که روش پسورد گذاشتن خوب حالا من این پسورد رو چطوری از تو این 01 01 ها پیدا کنم ؟؟؟ و بتونم با Hex مورد نظر خودم جابه جا کنم ؟
البته از Hex یه چیزایی هم میدونم تا این حد که بتونم کلمه مورد نظرم رو به Hex تبدیل کنم ولی نمیدونم کدوم جاهارو باید جابه جا کنم واسه اون چیزی که میخوام !!!
لطفا این ازمایشگاه رو هم زودتر راش بنداز دست به کار بشیم جیگر خودم
راستی خدایی خیلی شرمندم که وقت نازنینتو میگیرم و به کلی به خاطرم تایپ میکنی این محبتتو هیچ وقت فراموش نمیکنم