امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ac/ac تکفاز با میکرو
نویسنده پیام
reza555 غایب
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 3779
( 3261 تشکر در 1342 ارسال )
ارسال: #34
RE: ac/ac تکفاز با میکرو
عید شما هم مبارک
دوست عزیز خدارو شکر کن این گیرهارو بهت میده
تا استاد از شاگرد ایراد نگیره شاگرد فکرش باز نمیشه
خیلی خوبه که ازت ایراد میگره

زندگی مدیریت فرصت هاست.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲-اسفند-۱۳۸۹, ۲۱:۵۳:۱۴، توسط reza555.)
۰۲-اسفند-۱۳۸۹, ۲۱:۵۳:۰۳
تشکر شده توسط : رسول, h0x00i
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 1
( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #35
خوب حالا رسیدم به قسمت ترانس .
ولتاژ کلکتور ok هستش . ولی ولتاژ روی دو سر اولیه و در نتیجه دو سر خروجی صاف هست. البته هر پایه (هر 4 تا) به طور جداگانه قطار پالس رو دارن. رو پایه های خروجی ( هر کدام به تنهایی) سطح خیلی پائینی دارن و تریستور رو تریگ نمی کنن.
من از دیود 1n4148 استفاده کردم که موازی با ترانس باشه. فکر کنم 4 نانو ثانیه برای خاموش شدنش کفایت میکنه.
یه مسئله دیگه اینه که سر خروجی به صورت نمایی قطار پالس میده یعنی از +v شروع می شودو بعد به -v میرسه!!!
چیکار کنم؟
۰۷-اسفند-۱۳۸۹, ۱۳:۳۱:۴۲
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #36
میشه از اپتو کوپلر استفاده کنم؟ برای همچین فرکانسی جواب میده؟

4n24 بهتره يا 6n135؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-اسفند-۱۳۸۹, ۱۶:۳۶:۱۸، توسط milooshjoon.)
۰۷-اسفند-۱۳۸۹, ۱۵:۵۹:۵۱
reza555 غایب
مدیر بازنشسته

ارسال: #37
مگه فرکانست چقدره؟
ثابت زمانی مدارت زیاده
مدار تریگر گیت تریستور رو بذار
متوجه نشدم چیکار کردی

4 نانو ثانبه هم خیلی خیلی کمه
تریستور سرعت بالایی نداره
برای اپتو کوپلر ها ، دیتا شیتشون رو بگیر ببین فرکانس کاری و جریان خروجیشون چقدره
tr و tf هم هر چی کمتر بهتر

زندگی مدیریت فرصت هاست.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-اسفند-۱۳۸۹, ۱۶:۵۳:۰۵، توسط reza555.)
۰۷-اسفند-۱۳۸۹, ۱۹:۳۸:۲۸
تشکر شده توسط : رسول
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #38
f=1/160us=6.25 khz برای قطار پالس.
ثابت زمانی کدوم قسمت رو منظورتونه؟

خوب من این اپتوکوپلر ها رو گیر نیاوردم. یه اپتو کوپلر 6 پایه ! و یه چهار پایه دارم فعلا.
من شکل هارو برای هر سه تا مورد میذارم.
درمورد ترانس پالس وقتی Vcc وصله کلکتور و بیس ، همه Vcc دارن. وقتی هم Vcc وصل نیست قطار پالس روی بیس، امیتر و سر بلالایی ترانسه و قاعدتا سر دو تاترانس مربوط به دو تا تریستور باهم ااتصال دارن و هر دو تا قطار پالس رو همه جا می بینم.
بگذریم. من فکر می کنم که دیودم دائما اتصال کوتاهه!و دو سر ترانس تو ورودی ولتاژ خیلی کم می افته و تو خروجی چیزی ندارم.

در مورد اپتو کوپلر من تو خروجی باید Vcc و Gnd جدا داشته باشم!اولا از کجا بیارم. دوما اگه هم داشتم وقتی کاتد موقع هدایت به 220 وصل میشه مدار به هم نمیریزه؟
الان که داشتم تو ازمایشگاه کار می کردم با ولتاژ تست می خواستم کار با اپتوکوپلر رو یاد بگیرم. تو ورودی یه موج مربعی میدادم از یه منبع و تو خروجی Vcc و Gnd از یه منبع دیگه. ولی تو خروجی دائما Vcc رو داشتم( مدار opto که 4 پایه گئاشتم رو بسته بودم.)
trr ,tf هم مینیموم 3 میکرو و ماکزیموم 18 میکرو ثانیه هستند. شکل موج من 120 میکرو یک و 40 میکرو ثانیه صفره.پس نباید مشکلی باشه!
راستی لازمه با ترانزیستور سطح جریان رو بالا ببرم؟ کجا و چه جوری؟
خلاصه نمیشه که نمیشه!
راستی مشکلم با lcd حل نشده هنوز.
من شکلی رو که بستم و برنامه رو میذارم . لطفا اینا رو هم چک کنین. الان lcd روشن میشه ولی هیچی نمایش نمیده.حتی مکان نمایی اشاره گری..!

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

.rar   11nana.rar (اندازه: 807 bytes / تعداد دفعات دریافت: 40)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-اسفند-۱۳۸۹, ۱۳:۴۰:۵۹، توسط milooshjoon.)
۰۹-اسفند-۱۳۸۹, ۱۳:۰۳:۲۸
reza555 غایب
مدیر بازنشسته

ارسال: #39
سلام
پایه های ال سی در رو درست وصل کردین
پتانسومتر ه 10 کیلوه؟واضح نیست.مقدارش 10 کیلو باشه
پایه های 15و16 کال آند کاتد بک لایته
شما پایه 15 رو نوشتی هیچ جا؟
اگر ال سی دی سالم باشه باید با چرخوندن پتانسومتر ، کاراکتر های روص صفحا نمایش داده بشن
نقل قول: یه مسئله دیگه اینه که سر خروجی به صورت نمایی قطار پالس میده یعنی از +v شروع می شودو بعد به -v میرسه!!!
اینجا منظورتون از خروجی دقیقا کجاست؟توی این مداراتی که کشیدین

نقل قول: درمورد ترانس پالس وقتی Vcc وصله کلکتور و بیس ، همه Vcc دارن. وقتی هم Vcc وصل نیست قطار پالس روی بیس، امیتر و سر بلالایی ترانسه و قاعدتا سر دو تاترانس مربوط به دو تا تریستور باهم ااتصال دارن و هر دو تا قطار پالس رو همه جا می بینم.
بگذریم. من فکر می کنم که دیودم دائما اتصال کوتاهه!و دو سر ترانس تو ورودی ولتاژ خیلی کم می افته و تو خروجی چیزی ندارم.
دوست عزیز از این توضیحاتت هیچ چیزی نفهمیدم
شما از کدوم مدار دراویر میخواین استفاده کنید؟
مدار نهایی رو رسم کنید و شکلش رو بذارین
با پروتئوس که راحت تره مدار رسم کردن

نقل قول: در مورد اپتو کوپلر من تو خروجی باید Vcc و Gnd جدا داشته باشم!اولا از کجا بیارم. دوما اگه هم داشتم وقتی کاتد موقع هدایت به 220 وصل میشه مدار به هم نمیریزه؟
خوب تغذیه مجزا باید درست بشه دیگه .از کجاش بستگی به امکانات و جا داره
شما میتونی کلا از یک ترانس 12 ولت استفاده کنی و از این 12 ولت با رگولاتور یه 5 ولت برای بخض کنرل و فرمان درست کنی
برای خروجی اپتو کوپلر یا ترانس از همین 12 که ساختی استفاده کنی

برای روشن شدن تریستور هم باید ولتاژ آند از کاتد بیشتر باشه و هم اینکه همون لحظه یه پالس مثبت به گیت بدی
این پالس بین گیت - کاتد باید اعمال بشه
در صورتی که تریستور مناسب انتخاب شده باشه و پهنای پالس گیت به اندازه کافی یزرگ باشه مشکلی پیش نمیاد
پهنای پالس توی دیتا شیت 2 میکرو ثانیه آورده شده شما میتونی 4-5 میکرو ثانیه در نظر بگیری

نقل قول: الان که داشتم تو ازمایشگاه کار می کردم با ولتاژ تست می خواستم کار با اپتوکوپلر رو یاد بگیرم. تو ورودی یه موج مربعی میدادم از یه منبع و تو خروجی Vcc و Gnd از یه منبع دیگه. ولی تو خروجی دائما Vcc رو داشتم( مدار opto که 4 پایه گئاشتم رو بسته بودم.)
trr ,tf هم مینیموم 3 میکرو و ماکزیموم 18 میکرو ثانیه هستند. شکل موج من 120 میکرو یک و 40 میکرو ثانیه صفره.پس نباید مشکلی باشه!
اینو باید در نظر داشته باشین که زمین های مدار تولید پالس و اپتو کوپلر یا ترانس باید یکی باشه
زمان صعود خیلی زیاده
از اپتو کوپلر TL111 استفده کن

خروجی مدار ها هم باید حد اقل قابلیت جریان دهی 100 میلی آمپر رو داشته باشه

زندگی مدیریت فرصت هاست.
۱۱-اسفند-۱۳۸۹, ۱۷:۰۸:۱۳
تشکر شده توسط : h0x00i, رسول
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #40
خوب تا یه جاهایی حل شده. دیودهای دو سر ترانس سوخته بودن عوضشون کردم.حالا خروجی ترانس یه قطار پالس دارم که به جای صفر -0.7 ولت داره. و چیزی در حدود2.8 ولت اندازه ضربه هاست با زمان 40 میکرو ثانیه.

برای اینکه جریان گیت کنترل بشه یه مقاومت 100 اهمی رو سر خروجی ترانس میذارم. و برای اینکه ولتاژ منفی رو گیت-کاتد نیفته و جریان منفی برای گیت نداشته باشم از یه دیود هم به صورت سری استفاده می کنم.
الان خروجی نهایی ام قطار ضربه هستش که 40 میکرو ثانیه عرض پالس داره.
ولی تریستور تریگ نمیشه.هنوز بهش فکر نکردم. خسته ام .

من مدار قدرت رو هم رو برد بورد بستم. مشکل ساز نیست؟چون فاز و نول فقط یه ستون برد بورد باهم فاصله دارن.
بعدا جزئیات بیشتری برا سوالم مطرح می کنم.
۱۲-اسفند-۱۳۸۹, ۰۰:۴۱:۵۱
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #41
خوب پایه های ال سی دی رو همونجور وصل کردم.پتانسیو متر 10 کیلو ئه. پایه 15 و 16 رو تو جزوه ی avr-1nafar گفته که به 5 ولت وصل کنین ولی اینجوری ال سی دی بک لایت ها خاموش میشن. اگه به هیچ جا یا زمین وصل کنم روشن میشه. خوب الان کاراکترها به صورت مستطیل های پر نشون میده ولی بعضی وقتها قاطی می کنه و اونم نشون نمیده.
به استاد میکرومون گفتم ایراد گرفت که نباید 4 تا پایه اش ازاد باشه. اینجوری هیچی نمایش نمیده. اومدم تو برنامه db0 -db3 رو تعریف کنم برنامه بهم ایراد گرفت. اینجا کسی بسکام کارنکرده. فقط میگن ازکسی بپرس که بسکام و ال سی دی رو عملی کار کرده باشه!

خوب همونطور که گفتم الان رو خروجی نهایی قطار ضربه دارم ولی تریستورهام روشن نمیشن . حتی برای اطمینان جای دستور گیت ها رو عوض کردم . گفتم شاید نیم تناوب مثبت و منفی رو جابجا میدم ولی فایده ای نداشت. یعنی ممکنه جریان ایجاد شده کم باشه؟ چون یه مقاومت 100 اهم گذاشتم تو مسیر گیت کاتد. ممکنه جریان و مقاومت باعث افت ولتاژ بشن و نذارن ولتاژ کافی سر گیت -کاتد بیفته؟

مقاومت گیت کاتد خیلی کم میشه موقع هدایت مگه نه؟ بدون مقاومت تست کنم تریستورم میسوزه؟
اصلا تریستور با جریان تحریک میشه مگه نه؟ جریان تحریک گیت رو هم گفته 2 تا 15 میلی امپر و دیگه خیلی خیلی زیادش 40 میلی امپر.و زمان روشن شدنش 2 میکرو ثانیه.
الان من جریان ضربه ( مثلثی) با مقدار 20میلی امپر تا 0 رو در زمان 40 میکرو ثاتیه میدم به گیت(با صرفنظر از مقاومت گیت-کاتد) ، مشکلش چی میتونه باشه؟
من تریستورها رو چک کردم، در یک حالت اند به گیت و کاتد 0.12 ولت میده و در پلاریته معکوس مدار باز میده. درسته دیگه، نسوختن که؟
کاتالوگ تریستورم رو میذارم.
مرسی که کمک می کنید.

فایل‌(های) پیوست شده
.pdf   BT151_SERIES_2.pdf (اندازه: 41.93 KB / تعداد دفعات دریافت: 61)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-اسفند-۱۳۸۹, ۱۸:۲۷:۱۱، توسط milooshjoon.)
۱۲-اسفند-۱۳۸۹, ۱۸:۲۲:۵۱
reza555 غایب
مدیر بازنشسته

ارسال: #42
نقل قول: به استاد میکرومون گفتم ایراد گرفت که نباید 4 تا پایه اش ازاد باشه. اینجوری هیچی نمایش نمیده. اومدم تو برنامه db0 -db3 رو تعریف کنم برنامه بهم ایراد گرفت. اینجا کسی بسکام کارنکرده. فقط میگن ازکسی بپرس که بسکام و ال سی دی رو عملی کار کرده باشه!
میشه ال سی دی رو 4 بیتی درایو کر و هم میشه 8 بیتی درایو کرد
وقتی 4 بیتی درایو میکنی لازم نیست بقیه پایه ها رو به جایی وصل کنی
راستی الان متوجه شدم
شما ال سی دی رو به پورتc وصل کردین .باید jtag میکرو رو غیر فعال کنید

نقل قول: خوب همونطور که گفتم الان رو خروجی نهایی قطار ضربه دارم ولی تریستورهام روشن نمیشن . حتی برای اطمینان جای دستور گیت ها رو عوض کردم . گفتم شاید نیم تناوب مثبت و منفی رو جابجا میدم ولی فایده ای نداشت. یعنی ممکنه جریان ایجاد شده کم باشه؟ چون یه مقاومت 100 اهم گذاشتم تو مسیر گیت کاتد. ممکنه جریان و مقاومت باعث افت ولتاژ بشن و نذارن ولتاژ کافی سر گیت -کاتد بیفته؟
خوب شما این بار قطار پالس نده به تریستور
یه تک پالس بده به تریستور با پهنای 10 میکرو ثانیه
چق ولتاژی رو مقاومت 100 اهمی افت میکنه؟تقسیم بر 100 میشه جریان گیت
چقدره؟
خود دامنه ولتاژی که میفته روی گیت کاتد چقدره؟

زندگی مدیریت فرصت هاست.
۱۲-اسفند-۱۳۸۹, ۱۹:۱۳:۲۴
تشکر شده توسط : رسول, h0x00i
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #43
اخ جون یعنی فردا lcd حله!!

در مورد گیت ببینید من فکر می کنم مدار معمول که استفاده میشه یه مشکل کوچیک داره. من با گذاشتن مقاومت 10 کیلو روی بیس یه پالس هایی می گیرم که عرضشون خیلی کوتاهه و لی با یک کیلو اهم عرض پالس بهتری رو خروجی ترانس می گیرم. من شکل هایی رو که قبل از گذاشتن دیود و مقاومت روی خروجی ترانس می گرفتم رو میذارم. حالا فکر کنید قرینه ی این ولتاژها که قسمت منفی (0.7 ثابت) رو دیود حذف میکنه . به نظر من مقاومت 1 کیلو تو بیس مناسب تره تا 10 کیلو. نظر شما چیه.
توضیحات (مقیاس محورهای عمودی ولتاژ 2 ولت هست و از قسمتی که ولتاژ میپره رو 0.7 تا زمانی که ضربه منفی بیاد 40 میکرو ثانیه است.) یعنی تو مقاومت 10کیلو زمان خیلی کمتر از اونیه که باید باشه!!!تقریبا تو 4 میکرو ثانیه کلا ولتاژ میرسه به صفر و جریان لازم برای تحریک تریستور یعنی میلی امپر در حداقل 2 میکرو ثانیه رو براورده نمیکنه!

پس فردا jtag رو تغییر میدم و مدار رو با 1کیلو میبندم اگه جواب نداد اون 100 اهم تو مسیر گیت رو هم بر می دارم!!!!
نظرتون چیه؟؟

۱۳-اسفند-۱۳۸۹, ۲۲:۳۱:۲۷
milooshjoon آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #44
خوب jtag رو غیر فعال کردم نمایش lcd از حالت قبلی رفت رو مکان نما. البته وقتی که دستور نمایش رو خارج از حلقه Q میذارم مثل پروتئوس یه 5 از عدد 50 رو نمایش میده. ولی وقتی برنامه ای رو که بالاست اجرا می کنم ، که دستور lcd تو حلقه است ،فقط مکان نما رو نشون میده.
حالا برای امتحان cls رو پاک میکنم و تست میکنم ببینم اعداد تو حلقه رو نمایش میده یا نه!!
خروجی ترانسها رو که بعد از دیود دارم به شکل زیر هستن البته برای مقاومت 10 کبلو و 1 کیلو فقط اندازه ضربه ها متفاوته و در ضمن عرض پالس ها 160 میکرو ثانیه س.
مقاومت گیت تریستور 177 اهمه و دامنه ولتاژ در مورد مقاومت بیس 10 کیلو 2.8 ولت و در 1 کیلو اهم 1.8 تقریبا. البته این اسیلوسکوپ یه کوچولو!!!! خرابه و گراندش یه شیبی داره.
خوب با احتساب 100 اهم 1.8/300 تقریبا میشه 6 میلی امپر و 2.8/300 حدودا 9.3 میلی امپره . در حالیکه تریستور 2 تا 15 میلی امپر در حداقل 2 میکرو ثانیه میخاد.
البته بدون مقاومت 100 اهمی هم تست کردم ج نداد.
حالا چکارکنم؟ البته بازم جای قطار پالس ها رو عوض کردم که نکنه دارم جابجا دستور میدم.

۱۴-اسفند-۱۳۸۹, ۱۳:۱۶:۵۹

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تست میکرو saber.k 10 14,048 ۰۹-شهریور-۱۳۹۵, ۰۲:۰۹:۲۷
آخرین ارسال: yadulla fazel
  میکرو و ال ای دی dostane 4 3,376 ۲۴-شهریور-۱۳۹۳, ۱۶:۳۹:۰۰
آخرین ارسال: a.mehran
  در خواست مدار تبدیل تکفاز به سه فاز arash67 5 10,710 ۲۸-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۰۳:۲۳
آخرین ارسال: aKaReZa75
  pwm در میکرو comproxsoft 9 8,337 ۱۴-دى-۱۳۸۸, ۱۳:۴۹:۵۷
آخرین ارسال: arobfan