امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر
نویسنده پیام
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 93

تشکرها : 5125
( 4490 تشکر در 1882 ارسال )
ارسال: #1
اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر
با سلام
[تصویر:  zk0g5pyphb10.jpg]
کوادکوپتر یا ربات پرنده :
هر ربات از 3 بخش اصلی تقسیم می شود :
1 . مکانیک
2 . الکترونیک
3 . برنامه نویسی یا نرم افزار

1 . مکانیک :
مکانیک کوادکوپتر ها به صورت ساده از 4 قسمت برای نصب موتورها و قسمتی برای نصب مدار الکترونیکی و قسمتی برای نصب باتری و قطعات دیگر مانند گیرنده و ... و قسمتی برای نصب دوربین که این قسمت معمولا به صورت مانت دوربین 2 محوره طراحی می گردد که از لرزش های حاصل از موتور ها و عوامل محیطی دیگر ، بر تصویر ضبط شده تاثیر نگزارد
بیس اغلب فریم ها برای کوادکوپتر معمولا به صورت + می باشد و یا می توان به صورت چهار چوب به صورت # طراحی کرد
بهترین گزینه برای ساخت بدنه کوادکوپتر استفاده از فیبرکربن میباشد که به دلیل موجودیت کم ، از آلومینیوم و یا چوب برای بیس و برای جایگاه نصب موتور و مدار و ... از پلکسی و یا فایبرگلاس (فیبر مدار چاپی) برای این منظور استفاده می شود
جزء دیگر مکانیک کوادکوپتر ها ، ملخ می باشد که دارای 2 مشخصه گام و سایز است که نسب به موتور انتخاب می شود و با دریافت کردن دیتاشیت موتور می توانید ملخ های معرفی شده برای استفاده با موتور مورد نظر را مشاهده نمایید

2 . الکترونیک :
مدار الکترونیکی (فلایت کنترلر) که برای کنترل موتور ها و تنظیم سرعت آنها نسبت به داده های دریافتی از سنسور ها و گیرنده رادیوکنترلر و ماژول ها و ...

××× برای شروع کار می توانید از برد فلایت کنترلر سورس باز KKMulticopter استفاده کنید که به رادیوکنترلر 4 کاناله و 3 عدد جایرو برای Yaw و Pitch و Roll و قابلیت کنترل 6 موتور را دارد برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت PCB برای ساخت مدار و ... فریمور و ... به سایت http://kkmulticopter مراجعه نمایید

سنسور ها و ماژول هایی که در فلایت کنترلر ها استفاده می شود مانند :
1- جایرو : برای اندازه گیری شتاب خطی می باشد
2- سنسور شتاب سنج : برای اندازه گیری شتاب زاویه ای می باشد
3- GPS
4- فرستنده گیرنده
5- بارو متر
6- میدان سنج مغناطیسی
7- فاصله سنج
و ...

××× به دلیل هزینه بالای جایرو ، برای کمتر شدن هزینه ساخت از جایرو های موجود در دسته بازی کنسول Wii با نام Wii Monition Plus استفاده می شود

اسپیدکنترلر :
مارک های چینی موجود در بازار که از کیفیت خوبی نیز برخوردار است مانند TowerPro و MyStery و DualSky و HobbyWing
برای استفاده در کوادکوپتر معمولا از اسپیدکنترلر های 30 آمپر استفاده می شود که قیمت های تقریبی به صورت زیر است :
1 . MyStery 30A : قیمت 80000 تومان
2 . TowerPro 30A : قیمت ؟؟؟ تومان
3 . HobbyWing 30A : قیمت ؟؟؟ تومان

مشخصات اسپیدکنترلر ها :

1 . رنج جریان های مورد نیاز برای بلند شدن پرنده از زمین از 15 آمپر به بالا شروع می شود و خیلی عادی است اگر پرنده شما در لحظاتی 30 آمپر هم مصرف نماید ساخت این مدار با این توانایی آمپر دهی چقدر هزینه دارد ؟

2 . باطری یکی از قطعات گران قیمت روی پرنده است ( در بسیاری از موارد گرانترین قطعه است اگر با رنچ قیمت آشنا نیستید به عنوان مثال یک باطری 3 سل با 2200 میلی آمپر ساعت و 25c در حدود 60 الی 70 هزار تومان قیمت دارد ) آپشن های حفاظتی که در هنگام تخلیه و حد مینیمم ولتاژ باطری باید لحاظ شود توسط اسپید کنترلر قابل برنامه ریزی است تا از آسیب باطری جلوگیری شود!
××× اینجانب خودم یک باتری 25000 تومانی رو با شارژ و تخلیه نامناسب از دست دادم ×××

3 . رزولیشن اسپید کنترلر ها به مفهوم کمترین بازه تغییرات عرض پالس سیگنال PWM ورودی که توسط اسپید قابل درک است و دیده می شود بطور قابل قبولی کم است!

4 . کالیبراسیون اسپید کنترلر ها برای مینیمم و ماکسسیمم سرعت برای یک موتور قابل برنامه ریزی است

6 . برای انواع موتور ها با تعداد قطب های مختلف قابل برنامه ریزی است

7 . تنظیماتی همچون Brake,Battery type,Rotation reverse,Soft start,Under voltage,Timing,Frequency,Active RPM Control
مانند تنظیمات برای انواع باتری ها و تنظیمات فرکانس و .... که این قابلیت ها توسط رادیوکنترلر و بوق هایی که توسط اسپیدکنترلر تولید میشود ، قابل تنظیم است

و بسیاری از امکانات دیگر ....

رادیوکنترلر :
برای شروع می توانید از رادیوکنترلر با قیمت کم استفاده کنید که نمونه زیر مناسب می باشد :
WFLY 4 Channel 2.4Ghz
این مدل رادیو کنترل 4 کانال است و در فرکانس 2.4 گیگاهرتز می باشد و در جعبه آن رادیو کنترل و ریسیور موجود است.

باتری :
باتری باید متناسب با نوع موتور انتخاب شود (مراجعه به دیتاشیت موتور)
باتری های مورد استفاده در کوادروتور باتری های لیتوم پلیمر Li-Po و با آمپر متوسط بین 2000 تا 2500 میلی آمپر و 3 سل و میزان تخلیه و دشارژ بین 20c تا 30c انتخاب می شود که باز هم لازم به ذکر است که باتری باید متناسب با موتور مورد استفاده انتخاب شود (مراجعه به دیتاشیت موتور)
قیمت متوسط بین 80000 تومان تا 180000 تومان می باشد

××× لازم به ذکر است که از شارژر ها و بالانسر های مخصوص استفاده نمایید
شارژر های IMAX مدل B6 (مولتی شارژر) یا (شارژر همه منظوره) با قیمت تقریبا 120000 تومان

3 . برنامه نویسی یا نرم افزار :
فریمور های مورد استفاده در برد KK و اپتیمایز شده برای جایرو های Wii را می توانید از لینک زیر دریافت نمایید :
دریافت
[تصویر:  6691633432177536961.jpg]
[تصویر:  quad2.jpg]
جهت چرخش ملخ هاHappy

ساخت كواد كوپتر با برد KKmulticopter

نسخه 5.5

اين برد كه معروف به برد kk مي باشد از سايت - قابل عرضه ميباشد و به همراه آموزش ساخت و راه اندازي اين برد در يك مولتي روتور قابل استفاده است .

در صفحه ي سوم اين پرو‍ژه به معرفي اين برد پرداخته و از اين برد به يك برد كاملا ساده نام برده كه توسط كاربران قابل استفاده باشد .
كساني كه از اين برد استفاده ميكنند و يا خواهند كرد حداقل بايد به اصطلاحات مختصر هواپيمايي مدل rc و مقداري از الكترونيك و علم آن و همچنين آشنايي مختصر با زبان انگليسي داشته باشند و در پايان بتوانند با نرم افزار هاي موجود و پيشنهاد شده توسط كامپيوتر نيز كار كنند .

در صفحه ي 4 الي 6 از ايرفريم هاي قابل استفاده در مولتي روتور مورد ساخت و قابل استفاده نام برده . منظور از ايرفريم همان مدلهاي پروازي از مولتي روتور است كه به زباني ساده از تعداد موتور هاي مورد استفاده ،‌جهت چرخش موتور ، نحوه ي بكارگيري موتورها در يك مدل جهت پرواز استفاده ميكند .
در صفحه ي 7 طريقه ي استفاده از برد و برنامه ريزي ميكرو كنترلر آن توسط كامپيوتر و نرم افزار توضيح داده .

در صفحه 12 طريقه ي نصب برد كنترل kk بر روي پرنده را آموزش داده و همچنين ورودي و خروجي هاي روي برد نمايش داده شده است .

در صفحه ي 13 تنظيمات برد و راديويي و جهت حركات توضيح داده شده .
در صفحه ي 14 به كاليبراسيون اسپيد كنترل ها اشاره كرده كه در مولتي روتور ها اين مبحث خيلي مهم بوده و بايد تمامي موتور ها با اسپيد مچ و تمامي اسپيد كنترل ها كاليبره شوند تا هماهنگي موتور ها با هم در پرواز تثبيت شود .
توجه :‌در مولتي روتور ها به تعداد موتور از اسپيد كنترل استفاده ميشود .
در صفحات آخر به تنظيمات ولوم ها يا همان پتانسيومتر هاي داخل برد و تست جايرو اشاره ميكند كه نقطه ي نهايي كار هستند .
تنظيمات هر كانال در صورتي كه برعكس بودند هم توسط راديو ريورز يا معكوس ميشوند كه توضيحاتي داده شده
منابع :
www.emenco.ir/forum
http://guilanrc.com/showthread.php?tid=453

.pdf   Manual-KKmulticopter.pdf (اندازه: 861.41 KB / تعداد دفعات دریافت: 1,498) دانلود مقاله

silent people have the loudest minds شادی − بهینه شده برای ورژن جدید شادی − بهینه شده برای ورژن جدید
سایت من Abrdade.com
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۲۱:۲۱:۰۴، توسط a.mehran.)
۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۲۱:۰۷:۳۷
تشکر شده توسط : salehjg, babyy, Ambassador, helma, رسول, omid_phoenix, safajoo, sajjaddehghan
Ambassador آفلاین
مدیر بخش موبایل

موضوع‌ها: 79

تشکرها : 30371
( 9873 تشکر در 3843 ارسال )
ارسال: #2
RE: اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر
سلام

مهران خان شما خودتون ساختین؟

START...

۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۲۳:۰۷:۴۴
تشکر شده توسط : a.mehran
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #3
سلام آقایی که اسمتو نمیدونم !!!
هربار خواستم بسازم پولم نرسید ولی تودانشگاه تهران کلاسش بود شرکت کردم

silent people have the loudest minds شادی − بهینه شده برای ورژن جدید شادی − بهینه شده برای ورژن جدید
سایت من Abrdade.com
۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۵:۰۲:۲۰
تشکر شده توسط : babyy, helma, Ambassador
mojgan474 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 8 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #4
سلام تو این سایت بهترین مدار کوادکوپتر قرار داده شده فقط کافی ادرسه سایتو تو مترجم گوگل کپی کنی تا کل سایتو برات ترجمه کنه و کله مدار و سورس میکرو رو بدست بیاری چند مدل مختلف و پیشرفته داره
http://wiki.paparazziuav.org/wiki/Hardware
اینم یکی دیگه با ترجمه
https://translate.googleusercontent.com/...taIp6TCQxQ
۰۲-مرداد-۱۳۹۳, ۰۱:۲۶:۳۴
تشکر شده توسط : babyy, helma, Ambassador, a.mehran, رسول, omid_phoenix, abdolmajidshadi, shakha
Ambassador آفلاین
مدیر بخش موبایل

ارسال: #5
منو مرتضی جان هر از گاهی بحثی پیرامون کواد داریم که پیشنهاد دادم برا جمع بندیشون بیایم فروم...

-------------------------------------------
sharin نوشته است:
Ambassador نوشته است:سلام مرتضی جان

از اینا کدومش بهتره؟

http://www.roboeq.ir/products/category/332/

سلام.

بهتر برای چه کاری؟

اینجا رو هم ببین. مغازه اش که رفته بودم یه فریم ناز داشت که محافظ پره داشت ، متاسفانه تو سایتش نذاشتش !
http://robosigma.com/index.php?route=pro...ry&path=74

بر حسب تجربه ی قبلی ، برای ساخت از بیس و تست زدن ، یه فریم جمع و جور رو ترجیح می دم ، قبلی چون بزرگ بود و فضای من کم بود ، خیلی اذیتم کرد.
اما اگر قرارهه همه چیز روش باشه از قبیل دوربین و ... فریم های بزرگتر توصیه می شه که جاشون بشه.
البته از لحاظ نویز مکانیکی هم باید دید چطور هستن که تا روشون تست زده نشه نمی شه چیزی در موردشون گفت.

اما شخصا همون فریمی که محافظ داشت رو ترجیح می دم یا یکی از اون جمع و جور ها ... .

حالا بسته به نیازتون باید ببینید چی بکارتون می یاد.

--------------------------------

sharin نوشته است:
نقل قول: میگم نظرت چیه که بریم داخل فروم این بحثا رو بکنیم که هم خودمون راحت بعد بهش دسترسی داشته باشیم هم بقیه؟
این قسمت هاش دلبخواهیه چیز چندان مهمی نیست از نظر من ...

نقل قول: بهتر برای ساخت کواد مسابقات
برای چه مسابقه ایش ؟! Biggrin
خوب چند مدل مسابقات می تونن داشته باشن ، وظیفه اش باید مشخص باشه ...
نقل قول: آره اتفاقا شنیدم اونا که حفاظ دارن تعادلشونم بهتره.
حفاظ پره ربطی به تعادل ندارهه ، خوبیش اینه که پره ها در برخورد با مانع نمی شکنن.

نقل قول: وقتی قرار باشه روی اون دوربین وصل بشه کدوم مدلش بهتره؟
چجور دوربینی؟ برای فیلمبرداری دوربینای با کیفیت هست ، دوربین بند انگشتی هم هست ، توی مسابقات کدومش بکار می یاد؟ باید وظیفه ی کواد مشخص باشه ... احتمالا مانت دوربین نیاز ندارهه ، اما چون می خوای فرستنده بذاری احتمالا همون بزرگ ها بهترا ...

نقل قول: یکی رو دیدم که طول بازوش 11 سانته اصلا بدرد نمیخوره
خیلی باهاش حال کردم اتفاقا ، خیلی فرز هستن.
من اگر بخوام روی تعادل کواد کار کنم احتمالا یکی از این کوچیک ها بگیرم چون گرفتن تست هاش راحت ترهه ، اما اگر قرارهه با برد آماده کار کنی و قرارهه کلی وسیله روش ببندی یکی از اون بزرگ ها بهتر به کار می یان احتمالا. البته بلاخره برای تنظیم ضرایب اونها هم نیاز به تست تعادل دارن ، بستگی به فضایی دارهه که در اختیار داری.

نقل قول: هنووووز می خوام بحث موتور و ملخ بکنم باهات...
باید ببینی چی تو بازار گیر می یاد.
من در خدمتم.
راستی تا فردا عصر فکر کنم Net دارم. ممکنه چند روزی Net نگیرم ... .

----------------------

مرتضی جان اینترنت بخر RolleyesBiggrin
فعلا .....

START...

۱۴-مرداد-۱۳۹۳, ۰۱:۰۱:۳۷
تشکر شده توسط : a.mehran, sharin
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #6
http://www.iranled.com/forum/thread-29241.html
اینم ببینین بد نیست :d

سایت من Abrdade.com
۳۰-آبان-۱۳۹۳, ۱۸:۱۷:۲۳
تشکر شده توسط : omid_phoenix, hadikh73
sajjaddehghan آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 1
( 2 تشکر در 2 ارسال )
ارسال: #7
سلام به همه
من خیلی در رباتیک مهارت ندارم و فقط درحد برنامه نویسی به زبان c و...مهارت دارم
یه سوال داشتم:
در این ربات میشه به جای رادیو کنترل از گیرنده و فرستنده رادیویی یا ماژول gps استفاده کرد و با لبتاب و کامپیوتر بشه رباتو کنترل کرد؟
لطفا جواب بدینAt
ممنون
۰۳-آذر-۱۳۹۳, ۲۳:۱۸:۳۸
تشکر شده توسط : safajoo
Ambassador آفلاین
مدیر بخش موبایل

ارسال: #8
(۰۳-آذر-۱۳۹۳, ۲۳:۱۸:۳۸)sajjaddehghan نوشته است: سلام به همه
یه سوال داشتم:
در این ربات میشه به جای رادیو کنترل از گیرنده و فرستنده رادیویی یا ماژول gps استفاده کرد و با لبتاب و کامپیوتر بشه رباتو کنترل کرد؟
لطفا جواب بدینAt
ممنون

سلام

تنها با استفاده از gps نمی تونید کنترل کنید یعنی در هر صورت فرستنده و گیرنده لازم دارید تا با لپ تاپ بتونید کنترل داشته باشید ولی اینکه هر فرستنده و گیرنده رو میشه روی بردی مثل برد kk نصب کرد دوستانی که کار کردن میدونن...

اینجا رو ببینید

START...

۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۰۲:۰۷:۰۴
تشکر شده توسط : a.mehran
sajjaddehghan آفلاین
تازه وارد

( 2 تشکر در 2 ارسال )
ارسال: #9
(۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۰۲:۰۷:۰۴)Ambassador نوشته است:
یه سوال داشتم:
لطفا جواب بدینAt
ممنون

سلام

تنها با استفاده از gps نمی تونید کنترل کنید یعنی در هر صورت فرستنده و گیرنده لازم دارید تا با لپ تاپ بتونید کنترل داشته باشید ولی اینکه هر فرستنده و گیرنده رو میشه روی بردی مثل برد kk نصب کرد دوستانی که کار کردن میدونن...

اینجا رو ببینید
سلام.
واقعا ممنون که جواب دادی
من خوب متوجه نشدم منظورت چیه.
مثلا با ماژول gps امکان کنترل ربات وجود داره؟تا چقدر برد داره؟
میشه روش اسنفادشو توضیح بدی؟
۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۵:۴۶:۴۰
تشکر شده توسط : mauracz1
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #10
(۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۵:۴۶:۴۰)sajjaddehghan نوشته است:
یه سوال داشتم:
لطفا جواب بدینAt
ممنون

سلام

اینجا رو ببینید
سلام.
واقعا ممنون که جواب دادی
با جی پی اس فقط میتونین موقعیت یابی کنید یا اینکه موقعیتو به ربات تعریف کنید و بعد ربات خودش بره جایی که تعریف شده ! که دنگ فنگ زیادی داره
اونچیزی که شما شنیدید احتمالا gprsبوده که روش جالبی نیست
اگر خواستید توضیح بدم

سایت من Abrdade.com
۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۵:۵۶:۳۹
sajjaddehghan آفلاین
تازه وارد

( 2 تشکر در 2 ارسال )
ارسال: #11
(۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۵:۵۶:۳۹)a.mehran نوشته است:
(۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۵:۴۶:۴۰)sajjaddehghan نوشته است:
یه سوال داشتم:
لطفا جواب بدینAt
ممنون

سلام

اینجا رو ببینید
سلام.
واقعا ممنون که جواب دادی
با جی پی اس فقط میتونین موقعیت یابی کنید یا اینکه موقعیتو به ربات تعریف کنید و بعد ربات خودش بره جایی که تعریف شده ! که دنگ فنگ زیادی داره
اونچیزی که شما شنیدید احتمالا gprsبوده که روش جالبی نیست
اگر خواستید توضیح بدم

سلام
واقعیتش من این رباتو برای مسابقات شهرستانمون میخواستم بسازم
و میخواتم یه چیز جالبی باشه و تکراری نباشه
رادیو کنترل زیاد برد نداره.
من میخواستم رباتو با استفاده از یه فرستنده گیرنده دیگه بسازم تا کنترلش بهتر باشه
استفاده از gprs خیلی مشکله؟
۰۴-آذر-۱۳۹۳, ۱۶:۲۳:۰۱

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ربات مسیریاب 5 سنسور با میکروکنترلر AVR omid_phoenix 123 49,612 ۰۵-آبان-۱۳۹۷, ۲۱:۱۳:۱۸
آخرین ارسال: 1نفر
  [مقاله] آموزش ساخت (مونتاژ)کواد کوپتر و اجزای آن a.mehran 3 7,925 ۰۲-مهر-۱۳۹۷, ۱۸:۳۶:۵۰
آخرین ارسال: Ambassador
  [سوال] بحث پیرامون ساخت کواد کوپتر... Ambassador 39 20,560 ۰۲-مهر-۱۳۹۷, ۱۸:۱۱:۱۶
آخرین ارسال: Ambassador
  آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم ilgar 326 275,280 ۰۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۶:۲۷:۳۲
آخرین ارسال: telbaz
  کمک در ساخت ربات مسیر یاب osh 31 31,083 ۱۸-تير-۱۳۹۵, ۱۵:۵۸:۱۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  ساخت ربات نور یاب برای مبتدی ها balanmo12 28 69,174 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۳:۰۸:۰۳
  کمک برای برنامه ربات تعقیب خط iman-63 13 16,578 ۲۸-تير-۱۳۹۴, ۱۰:۵۹:۴۳
آخرین ارسال: milad15m
  [فوری] سوالات ربات مسیریاب milad15m 245 88,823 ۰۸-خرداد-۱۳۹۴, ۲۲:۲۷:۴۴
  مشکل تو برنامه نویسی ربات تعقیب خط (سخت افزارشو ساختم) haji110 22 24,409 ۰۶-خرداد-۱۳۹۴, ۲۳:۱۸:۲۱
آخرین ارسال: علی عابدینی
  اموزش ساخت ربات مسیر یاب 1nafar 6 104,301 ۲۰-فروردین-۱۳۹۴, ۱۶:۱۳:۰۰
آخرین ارسال: sinaitg

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS