امتیاز موضوع:
  • 9 رأی - میانگین امتیازات: 4.44
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم
نویسنده پیام
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #1
آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم
سلام
این روزا که تعطیلات تابستونی شروع شده ظاهراً بعضیا میخوان تو زمینه ربات کار کنن.البته مطالب زیادی در این زمینه تو فروم میشه پیدا کرد ولی اکثر دوستان چون میخوان از صفر شروع کنن ، این تاپیکو ایجاد میکنم تا بشه سوالات حتی ابتدایی رو هم اینجا مطرح کرد. قرار نیست فقط من پاسخگو باشم دوستان زیادی از جمله علی آقا ، آقا سعید ، آقامرتضی و... میشناسم که بیشتر از من تو این زمینه کار کردن و مهارت دارن. حقیقتش من خودم به روباتهای مسابقه ای زیاد اعتقاد ندارم و بیشتر به ربات های صنعتی علاقه مندم ولی چون قراره تو این تاپیک از صفر شروع کنیم به نظر من همون تعقیب خط مسابقه ای بهترین باشه. همچنین دوستانی که قصد راهنمایی کردن تو این تاپیکو دارن خواهشمندم نقشه و مدار کلی به هیچ وجه نذارن چو از این چیزا تو نت خیلی زیاده و ما میخوایم پله پله جلو بریم و اگه لازم بود نقشه شماتیک یه قسمتو که در بارش بحث می کنیم بذاریم مثلاً راه اندازی سنسور یا موتور یا ... .
تو این تاپیک فرضو بر این میذاریم که دوستان آشنایی نسبی با میکرو کنترلر بخصوص AVR دارن.
حالا دوستانی که میخوان این موضو رو ادامه بدن هر سوالی که به ذهنشون میرسه میتونن مطرح کنن.
۲۱-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۴۸:۵۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, mahdi20, alaska, ha_60, 1nafar, mehrdadgh, محمد حسینی, veyskarami, sav68, S3D4Love, WhiteNoise, طوبی, poweroff, sungirl69, scofield007, omid_phoenix, helma, saeedshams, orange signal, milad15m, MrCr4Z, 1نفر
alaska آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 65

تشکرها : 3841
( 2520 تشکر در 474 ارسال )
ارسال: #2
RE: آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم
سلام
ببخشید من شروع میکنم
فک کنم بهتر باشه ابتدا لیست قطعاتی که برای ساخت این ربات لازم هستند رو به صورت کامل اینجا بنویسین تا هر دوستی خواست قدم به قدم با انجمن جلو بره اینها رو تهیه کنه و همه با هم یک ربات رو بسازیم
اینطوری مشکلاتی که پیش میاد رو اینجا مطرح میکنیم و طرح ها و پیشنهاد هارو هم میگیم و فک کنم در آخر یه چندتایی ربات ساخته میشه

فکر کن آنگاه سخن بگو تا از لغزش و خطا مصون باشی .
امیرمومنان علی (ع)
۲۱-تير-۱۳۸۸, ۰۱:۵۲:۵۵
تشکر شده توسط : mahdi20, t3r!p3000, lord_viper, 1nafar, WhiteNoise, sungirl69, milad15m
mahdi20 آفلاین
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 35

تشکرها : 5261
( 1763 تشکر در 452 ارسال )
ارسال: #3
اگه میشه اول از موتورش شروع کنید و بگید چه موتوری بخریم بهتره؟؟؟

هر موتور(منظورم با هر قدرت و تعداد دوره خاص) معمولا در چه نو از رباتها کاربرد داره؟

با سپاس فراوان

[تصویر:  iran2.png]
۲۱-تير-۱۳۸۸, ۰۲:۱۱:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : WhiteNoise, hamionline, poweroff, milad15m
babyy آفلاین
بازنشسته

موضوع‌ها: 141

تشکرها : 35081
( 26090 تشکر در 9068 ارسال )
ارسال: #4
سلام

با alaska موافقم ؛ مواد لازم رو بگید ، یه محدوده قیمتش رو هم بزارید ؛
همه با هم پیش بریم

این پست هم اگه خوندید پاک کنید اگه دوست داشتید.
۲۱-تير-۱۳۸۸, ۰۲:۱۷:۴۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : WhiteNoise
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #5
پس قرارمون تعقیب خط ساده شد
در اول بهتره با پنج سنسور شروع کنیم
1)سنسوراش مادون قرمز فرستنده گیرنده در یک پکیج به شماره CNY70 که بین 800 تا 1000 تومن قیمت دارن.
2)برای آشکار سازی سنسورها 5 تاآپ امپ لازمه . بلLM324 یا 741 میشه ردیفش کرد ولی از نظر مقاومت در برابر نویز Lm358 بهتره .این آی سی 2 تا توش آپ امپ داره چون ما 5 تا لازم داریم 3 تا ازش لازمه هر کدوم قیمتش حدود 250/300 تومنه ولی هر جایی هم پیدا نمیشه. اگه پیدا نکردین،یه 324(150 تومن) و یه 741 (100 تومن) بگیرین.
3) برای 5 تا سنسور و دوتا موتور یه مگا 8 از نظر تعداد پایه کافیه که بین 1100 تا 1300 قیمتشه. فقط نوع L نباشه
4) موتور پله ای هم 2 قاشق سوپخوری لازمه که 5 ولت یا 12 ولت و بسته به زاویه چرخشی که میخواین باید بگیرین همین اطلاعاتو به فروشنده بگین براتون میده. اگه رباتتون سنگین باشه که به احتمال زیاد اول کاری همینطور میشه بهتره موتورهاتون گیربکس دار باشن. قیمتش هم با گیربکس حد اکثر 15 تا 17 هزار تومن و بدون گیربکس 10 تومن (دونه ای)
5)باتری قابل شارژ . علی آقا برای این کار چه باتری هایی اخیراً تو بازار بهتره؟
6) مقاومت و خازن و رگولاتور و این چیزا هم قطه هایی هستن که در طول کار لازم میشن

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   a.zip (اندازه: 27.85 KB / تعداد دفعات دریافت: 1,855)
۲۱-تير-۱۳۸۸, ۲۲:۴۰:۲۸
تشکر شده توسط : mahdi20, lord_viper, alaska, t3r!p3000, 1nafar, محمد حسینی, abbas68, sav68, S3D4Love, iris, WhiteNoise, sungirl69, omid_phoenix, milad15m, 1نفر
alaska آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 65

تشکرها : 3841
( 2520 تشکر در 474 ارسال )
ارسال: #6
ایلگار جان دستت درد نکنه
ولی یه چیزایی رو فراموش نکردین؟
این میکروی عزیز رو چطوری باید پروگرم کنیم؟ پس یه پروگرامر هم نیاز داریم .
راستی برنامه ربات رو تو چه محیطی بنویسیم؟ پس اگه قراره با بسکام کار کنیم لینک دانلودش رو بذارین .اگه هم قراره کدویژن باشه لینک اونم بذارین (هرچند اگه دوستان سرچ کنن تو انجمن میتونن پیدا کنن ) ولی واسه اینکه مرجع کامل اموزش رباتیک باشه بهتره همین جا خودتون لینک بدین
این پست رو بعد از ویرایش پست خودتون پاک کنید که تاپیک نظمش از بین نره
فراوان سپاس

فکر کن آنگاه سخن بگو تا از لغزش و خطا مصون باشی .
امیرمومنان علی (ع)
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۲۸:۱۹
تشکر شده توسط : mahdi20, t3r!p3000, 1nafar, mahdi_gh, WhiteNoise, amirhosein0090, omid_phoenix, milad15m
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #7
(۲۲-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۲۸:۱۹)alaska نوشته است: ایلگار جان دستت درد نکنه
ولی یه چیزایی رو فراموش نکردین؟
این میکروی عزیز رو چطوری باید پروگرم کنیم؟ پس یه پروگرامر هم نیاز داریم .
دیگه یه مهندس علاقه مند باید یه پروگرمر داشته باشه. حالا میتونه از STK گرفته تا یونیورسالهای مختلف باشه. همه اینا هم برنامه هاش متفاوته و ...

تو پست اولم گفتم چون اول کاره بازم میگم. بنا رو گذاشتیم رو این که دوستان آشنایی نسبی با میکرو دارن. سلیقه ها متفاوته بعضیا با بیسیک کار میکنن بعضیا با C من خودم با کامپایلر بیسکام کار میکنم. دیگه تو این تاپیک قرار نیست لینک نرم افزار نرم افزار بیسکام گذاشته بشه یا احیاناً طرز بایاس کردن ترانزیستور آموزش داده بشه و یا... !!!

فعلاً پستای اضافی و نامربوط با موضوع پاک نمیشه تا مسائل برای همه دوستانی که بعداً میان روشن بشه. بعد اگه با همراهی دوستان اگه این تاپیک رنگ و بوی خودشو گرفت مرتبش می کنیم وگر نه ... .
خواهش میکنم دیگه در باره اینجور مسائل وقت نذاریم .
دیگه از پست بعدی توضیحات فنی رو شروع میکنیم . اگه از دوستان سوالی داشتن اولویت توضیحات ،جواب سوال خواهد بود وگرنه ما کار خودمونو میکنیم.
فقط بازم خواهش میکنم تو این تاپیک انتظار آموزش میکرو یا الکترونیک نداشته باشین.
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۰۱:۳۶:۰۵
تشکر شده توسط : t3r!p3000, alaska, 1nafar, mahdi20, محمد حسینی, mahdi_gh, WhiteNoise, 1نفر
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #8
عزيزمون ايلگار جان نوشته است:موتورهاتون گیربکس دار باشن. قیمتش هم با گیربکس حد اکثر 15 تا 17 هزار تومن و بدون گیربکس 10 تومن (دونه ای)
من پله اي گيربكس دار نديدم ولي موتور معمولي بين 500 تا 5000 تومانه و گيبركس دار بين 2500 تا .... تومانه ( معمولا 10 تومان ) !

دوست خوبم ايلگار جون نوشته است:علی آقا برای این کار چه باتری هایی اخیراً تو بازار بهتره؟
واسه اوني كه ديدي من سه باتري موبايل 1100 ميلي آمپر گذاشتم كه دونه 4 تومان از تهران خريديم !
3.7 *3 =11.1
باتري هاي نيكل كادميوم ( از دونه اي 500 به بالا ) و همينطور اگه خواستين كوچيك باشه باتري هاي دستگاه هاي MP3 player رو مي تونيد استفاده كنيد . ( از 2000 تومان به بالا )
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۰۱:۵۶:۲۷
تشکر شده توسط : alaska, 1nafar, ilgar, mahdi20, zirnevis, mahdi_gh, WhiteNoise
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 58

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #9
سلام
اگه تبلیغ نشه بهتره یه سری به سایت www.roboeq.ir بزنید و از انواع موتورها و سنسورها و ... یه بازدیدی داشته باشید!!

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۰۹:۵۴:۲۰
تشکر شده توسط : t3r!p3000, mahdi20, mahdi_gh, WhiteNoise
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #10
موتورهای پله ای به خودی خود چی میگن پایستاریش خیلی بیشتر از موتورهای DCمعمولیه و اکثراً درشون از گیر بکس استفاده نمیشه. ولی اگه سفارش بدین براتون گیربکس هم روش نصب میکنن. البته اونموقع گام حرکت یا همون زاویه چرخشش متفاوت میشه که باید در نظر گرفته بشه. چند ماه پیش یکی از دوستام از تهران سفارش داد گیربکس دارشو دو تا براش از تهران دونه ای 17 هزار فرستادن. البته وقتی میگن گیربکس دارش چیز متفاوتی نیست رو همون موتور یه گیربکس نصب میکنن اما یه چیز فابریک و درست حسابی در میاد.

برای را اندازیه موتوها ترانزیستور یا از این آی سیهای ULN لازه که فراموش کرده بودم. به موقه بهش اشاره میشه.

تو این پست برای شروع در نظر دارم موضوع سنسورها رو مطرح کنم:
همونطور که میدونین سنسورهای فرستنده کیرنده مارون قرمز اساس کارشون اینطوریه که فرستنده یه موجی رو میفرسته و گیرنده اگه همون موجو دریافت کرد از خودش اجازه عبور جریان میده وگر نه، مثل مدار باز عمل میکنه. حالا اگه این جریانو از یه مقاومت بگذرونیم یه ولتاژی بدست میا که ما با اون کار داریم. این ولتاژم با یه آپ امپ آشکار میکنیم و میدیم به میکرو این مداری که میذارم میتونین برای تک تک سنسورا هر کدوم یه بار استفاده کنین.

1) یه مقدار ولتاژ با تقسیم ولتاژ مقاومتی به پایه های منفی آپ امب داده شده تا یک منطقی مشخص تر باشه و نسبتاً در برابر نویز مقاومت ایجا بکنه.میشه یه تقسیم ولتاژمقاومتی ایجاد کرد و همه پایه های منفی آپ امپا رو بهم وصلشون کرد
2) در خروجی آپ امپا چون به اشباع مثبت میرن و ولتاژشون بر حسب ولتاژ تغذیه تعیین میشه، باز تقسیم ولتاژهای مقاومتی خواهیم داشت تا سطوح 0 و 1 منطقی را به 0 و 5 ولت برای کار با میکرو برسونیم
3) مقادیر رو شلکو من خودم امتحان کردم که تا حدود 3 سانتی متر فاصله جواب میده که برای این کار خوبه
4) نور تولید شده توسط فرستنده اگه به سطح سفید رنگ برخورد بکنه منعکس شده و به گیرنده میرسه ولی اگه به سطح مشکی بخوره جذب شده و منعکس نمیشه.
5)اساس کار با سنسورها تو این نوع روبات 0 یا یک بودن خروجی سنسورها نیست بلکه متفاوت بودن سطح منطقی خروجی یک یا دو سنسور ( بسته به فاصله ای که از هم قرار میگیرند)با بقیه هستش. اینطوریه که وقتی رو پیست وقتی رنگ خط و صفحه با هم تو یه جایی عوض شدن مشکلی تو عملکرد رزوبات ایجاد نمیکنه.

6) فعلا چون ربات آموزشیه و رگولاتورهم بیشتر از 7 ولت لازم داره از باتریه 9 ولت استفاده می کنیم بعداً شما میتونید از سطوح ولتاژ پایین تر حتی میکروهای نوع L هم استفاده کنید
7) LED های گیرنده باید بصورت معکوس مطابق شکل بایاس شوند

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   b.zip (اندازه: 11.27 KB / تعداد دفعات دریافت: 1,165)
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۱۵:۵۹:۲۹
تشکر شده توسط : mahdi20, alaska, t3r!p3000, محمد حسینی, 1nafar, S3D4Love, mahdi_gh, iris, WhiteNoise, farhadgowgan, ilehvamai, 1نفر
mahdi20 آفلاین
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 35

تشکرها : 5261
( 1763 تشکر در 452 ارسال )
ارسال: #11
اینجا فقط سواله الکتونیکی میشه پرسید ؟؟؟؟ یا نه مکانیکی هم میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

[تصویر:  iran2.png]
۲۲-تير-۱۳۸۸, ۱۶:۰۵:۴۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mahdi_gh, WhiteNoise

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ربات مسیریاب 5 سنسور با میکروکنترلر AVR omid_phoenix 123 49,612 ۰۵-آبان-۱۳۹۷, ۲۱:۱۳:۱۸
آخرین ارسال: 1نفر
  [مقاله] آموزش ساخت (مونتاژ)کواد کوپتر و اجزای آن a.mehran 3 7,925 ۰۲-مهر-۱۳۹۷, ۱۸:۳۶:۵۰
آخرین ارسال: Ambassador
  کمک در ساخت ربات مسیر یاب osh 31 31,083 ۱۸-تير-۱۳۹۵, ۱۵:۵۸:۱۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  [آموزشی] اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر a.mehran 17 54,193 ۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۵, ۱۲:۱۵:۱۶
آخرین ارسال: a.mehran
  ساخت ربات نور یاب برای مبتدی ها balanmo12 28 69,174 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۳:۰۸:۰۳
  کمک برای برنامه ربات تعقیب خط iman-63 13 16,578 ۲۸-تير-۱۳۹۴, ۱۰:۵۹:۴۳
آخرین ارسال: milad15m
  [فوری] سوالات ربات مسیریاب milad15m 245 88,823 ۰۸-خرداد-۱۳۹۴, ۲۲:۲۷:۴۴
  مشکل تو برنامه نویسی ربات تعقیب خط (سخت افزارشو ساختم) haji110 22 24,409 ۰۶-خرداد-۱۳۹۴, ۲۳:۱۸:۲۱
آخرین ارسال: علی عابدینی
  اموزش ساخت ربات مسیر یاب 1nafar 6 104,301 ۲۰-فروردین-۱۳۹۴, ۱۶:۱۳:۰۰
آخرین ارسال: sinaitg
  [آموزشی] فیلم ساخت قدم به قدم ربات پرنده behzady 2 12,468 ۲۰-آذر-۱۳۹۳, ۰۰:۳۶:۴۷
آخرین ارسال: aminramyar78

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS