امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کمک در ساخت ربات مسیر یاب
نویسنده پیام
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #12
RE: کمک در ساخت ربات مسیر یاب
آره !
جواب می ده !

ولی سرعتش یکم زیاده به نظر من !!

ولی واسه درایور گزینه های بهتری هم هست !!!
۲۵-مرداد-۱۳۸۹, ۲۱:۱۵:۵۶
تشکر شده توسط : reza555, رسول, osh
osh آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 11
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #13
درایو چی پیشنهاد میکنی؟
۲۶-مرداد-۱۳۸۹, ۰۲:۲۷:۳۱
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #14
اگه فضا داری این :
http://www.iranled.com/forum/showthread....#pid129347

بعدش
L6203

و بعدی
L298

و در آخر
L293

موتورهات چی مدلی هستش ؟

این L293 به نظر من از همشون بهتره !! ( چون dip هستش و دیود داخلی هم داره )
۲۶-مرداد-۱۳۸۹, ۰۲:۵۱:۴۸
تشکر شده توسط : رسول, reza555, osh, milad15m
امیر حسین قدسی آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #15
http://up.vatandownload.com/images/9ra45...0yy4w0.gif
جوان هستم14ساله وتازه کار می خواستم تعداد سنسور های ربات تعقیب خطم را5تا کنم لطف کنید در برنامه ونقشه ی ربات کمکم کنید سنسورهای مورد استفاذه فتورزیستور کوچک هست
برنامه روبات به زبان BASIC نوشته شده در محیط BASCOM
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 8000000

Config Portd = Output 'Portd used for control motor
Config Adc = Single , Prescaler = Auto
Start Adc 'Start Analog to Digital Converter

Dim S1 As Word 'S1 Right Sensor
Dim S2 As Word 'S2 Left Sensor

Portd = 0
Wait 3

Do

S1 = Getadc(3) 'Read Sensor 1
S2 = Getadc(5) 'Read Sensor 2
'portd.0 right motor
If S2 > 400 Then Set Portd.0
If S2 < 300 Then Reset Portd.0

'portd.2 left motor
If S1 > 400 Then Set Portd.2
If S1 < 300 Then Reset Portd.2

Loop
End 'end program

۰۳-تير-۱۳۹۰, ۱۹:۴۱:۴۰
JONAID آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #16
سلام
من 16 سالمه و دارم رو یه مسیر یابExclamation کار می کنم چندتا سوال داشتمAt
1-میکرو atmega16خوبه یعنی کافیه؟
2-سنسور های cnz2179 شرکت پاناسونیک با ارایش 8 7تا سنسور به ارایش8 فارسی زاویه110 درجه خوبه؟
3-موتور گیربکس مینی 600ددور 12ولت چطوره ؟
4-درایو موتور l6203خوبه؟

لطفا کمک کنید منتظر جوابتون هستم

با تشکر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-مرداد-۱۳۹۰, ۰۰:۲۴:۲۴، توسط reza555.)
۰۵-مرداد-۱۳۹۰, ۲۲:۵۶:۰۴
sara90 آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 31

تشکرها : 2054
( 2515 تشکر در 826 ارسال )
ارسال: #17
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز Biggrin
من دارم رو برنامه نویسی یه ربات مسیریاب با بیسیک کار میکنم وبرنامه تاحدودی کامله ولی خب فقط رو منطق سنسورها کار کردم و چیز دیگه ای اضافه نکردم از اساتید گرامی می خوام کمکم کنن که چه فاکتورهای دیگه ای هست که من برای بهتر شدن ربات می تونم به برنامه اضافه کنم ؟ و یه سوال هم این که PWMچیه ؟ممنون میشم منو راهنمایی کنید. Happy Happy Happy
۲۵-مهر-۱۳۹۰, ۰۹:۴۹:۳۷
ilegna آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #18
سلام
من دارم رو بخش navigation سک ربات خود متحرک کار میکنم ،امیدوارم برای کنترلش برام پیشنهادی داشته باشید
برنامه نویسی رو در محیط C++شروع کردم ، زاویه ی مناسب چرخش رو پیدا میکنم ولی فقط به موتور میتونم دستور چپ راست جلو عقب بدم و عملا مقدار theta رو نمیتونم دقیق استفاده کنم
با تشکر

سلام
من دارم رو بخش navigation یک ربات خود متحرک autonomouse کار میکنم ،امیدوارم برای کنترلش برام پیشنهادی داشته باشید
برنامه نویسی رو در محیط C++شروع کردم ، زاویه ی مناسب چرخش رو پیدا میکنم ولی فقط به موتور میتونم دستور چپ راست جلو عقب بدم و عملا مقدار theta رو نمیتونم دقیق استفاده کنم
با تشکر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۸-آذر-۱۳۹۱, ۲۳:۵۳:۱۳، توسط ilegna.)
۰۸-آذر-۱۳۹۱, ۲۳:۴۶:۲۶
a.t.r.z آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 4
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #19
با سلام خدمت شما دوستان من شروع به ساخت یک روبات مسیریاب حرفه ای برای مسابقات کرده ام و این اولین تجربه من است خواهش می کنم در ساخت آن به من کمک کنید:
1)اول از همه از شما خواهش می کنم یک درایور مناسب و قوی به من معرفی کنید و بگویید که درایور l298 بهتر است یا l6203 ویا حتی اگر درایور بهتری می شناسید به من معرفی کنید چون موتور های مدار بنده 600rpm است و حدود 2.5 آمپر هم جریان می کشد البته ماکسیمم جریان آنها اینقدر است و در ضمن بگویید برای این مسابقات موتور 600 دور کافی است یا نه ؟

2)در ضمن من برای مدارم از 20 سنسور استفاده کرده ام که چیدمانشون بصورت دو عدد8 در داخل هم است می خواستم ببینم برای راه اندازی آنها از op-amp استفاده کنم بهتر است یا بافر و چرا و اسم آی سی را هم بهم معرفی کنید در ضمن آیا چیدمان سنسور هایم مناسب است یا خیر؟

3)ضمناً برای روباتم از چرخ هرزگرد استفاده کنم یا یک چیز لغزنده مثل ال ای دی زیر آن قرار بدهم کافی است و آیا اگر روباتم را در یک سطح درست کنم بهتر است یعنی سنسور ها و برد کنترلی آنها و موتور ها در یک راستا و روی یک برد باشند بهتر است یا سنسور هارا در زیر قرار دهم و بقیه را بالا ؟ و همچنین یک باتری سبک و مناسب 12 ولت با آمپر بالا به من پیشنهاد کنید.
با تشکر ویژه و معذرت خواهی بخاطر این همه سوال....... اجرکم عند الله.
۰۲-شهریور-۱۳۹۲, ۱۶:۰۶:۳۳
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 108

تشکرها : 12682
( 15433 تشکر در 4574 ارسال )
ارسال: #20
(۰۲-شهریور-۱۳۹۲, ۱۶:۰۶:۳۳)a.t.r.z نوشته است: با سلام خدمت شما دوستان من شروع به ساخت یک روبات مسیریاب حرفه ای برای مسابقات کرده ام و این اولین تجربه من است خواهش می کنم در ساخت آن به من کمک کنید:
1)اول از همه از شما خواهش می کنم یک درایور مناسب و قوی به من معرفی کنید و بگویید که درایور l298 بهتر است یا l6203 ویا حتی اگر درایور بهتری می شناسید به من معرفی کنید چون موتور های مدار بنده 600rpm است و حدود 2.5 آمپر هم جریان می کشد البته ماکسیمم جریان آنها اینقدر است و در ضمن بگویید برای این مسابقات موتور 600 دور کافی است یا نه ؟

سلام
خوش اومدید
به سلامتی

مهندس من مشخصات دوتا درایور رو براتون توضیح میدم، بعد نتیجه گیری می کنیم و تصمیم گیری با خودتون

l298:
4 تا کانال داره
46 ولت خروجی میده
تا 2 آمپر جواب میده

l6203:
2 تا کانال داره
48 ولت خروجی میده
تا 4 آمپر جواب میده

نتیجه گیری:
l298 چون 4 تا کانال داره، بعنوان درایور دوبل میتونه 2تا موتور رو همزمان کنترل کنه و نیازی نیست برای هر موتور 1 درایور تهیه کنید
ولی چون تا حداکثر 2آمپر جواب میده، واسه موتورهای شما زیاد جالب نیستن

l6203 چون 2 تا کانال داره، فقط میتونه 1عدد موتور رو کنترل کنه و برای موتور دیگه نیازه که درایور دیگه تهیه کنید
ولی تا حداکثر 4 آمپر برای هر موتور جواب میده و از این بابت میتونه برای موتورهای شما مناسب باشه

(۰۲-شهریور-۱۳۹۲, ۱۶:۰۶:۳۳)a.t.r.z نوشته است: 2)در ضمن من برای مدارم از 20 سنسور استفاده کرده ام که چیدمانشون بصورت دو عدد8 در داخل هم است می خواستم ببینم برای راه اندازی آنها از op-amp استفاده کنم بهتر است یا بافر و چرا و اسم آی سی را هم بهم معرفی کنید در ضمن آیا چیدمان سنسور هایم مناسب است یا خیر؟

چون تعداد سنسورهاتون بیشتره ، بهتره که از آپ امپ استفاده کنید
بعد مزیتی که آپ امپ داره قابلیت تنظیم و دقت بالاست
LM324 یا LM358 مناسب هستن

چیدمانتون شاید زیاد حرفه ای نباشه
اگه سنسورهای 3mm اشتفاده می کنید، بهتره یه 8 باز با فواصل کم ایجاد کنید و یه چندتا سنسور هم در امتدادشون قرار بدید

(۰۲-شهریور-۱۳۹۲, ۱۶:۰۶:۳۳)a.t.r.z نوشته است: 3)ضمناً برای روباتم از چرخ هرزگرد استفاده کنم یا یک چیز لغزنده مثل ال ای دی زیر آن قرار بدهم کافی است و آیا اگر روباتم را در یک سطح درست کنم بهتر است یعنی سنسور ها و برد کنترلی آنها و موتور ها در یک راستا و روی یک برد باشند بهتر است یا سنسور هارا در زیر قرار دهم و بقیه را بالا ؟ و همچنین یک باتری سبک و مناسب 12 ولت با آمپر بالا به من پیشنهاد کنید.
با تشکر ویژه و معذرت خواهی بخاطر این همه سوال....... اجرکم عند الله.

چرخ هرزگرد خوبه
ولی بهتر از اون چرخ فولی ضبط صوت هستش
طبقات زیاد مهم نیست، ولی بهتره طبقه سنسورها رو با طبقه کنترلی جدا کنید تا رباتتون جم و جورتر بنظر برسه
برای تغذیه میتونید از پک 4تایی باتری های لیتیوم یون استفاده کنید
که تا ولتاژ 14.8 ولت و 2 آمپر ساعت(4آمپر نیم ساعت) جواب میدن

خواهش میکنم مهندس
باز نیاز به توضیح بیشتر بود بگید توضیح بدم

خوش باشید.

۰۲-شهریور-۱۳۹۲, ۱۹:۱۰:۲۵
تشکر شده توسط : babyy, hadikh73, WhiteNoise, Ambassador, a.t.r.z, milad15m
a.t.r.z آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 4
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #21
با سلام ویژه خدمت مدیر گرامی و سایر دوستان من تصمیم گرفتم طبق راهنمایی های شما از آی سی op-amp استفاده کنم (lm324) وقتی مدارش را برای تست اولیه ساختم به خوبی جواب داد و در پایه خروجی ولتاژ 3.54 را داد می خواستم ببینم آیا این ولتاژ که از 2/3 ولتاژ بیشتر است برای صفر و یک کردن پایه های میکرو کافی است و باعث اختلال و اشتباه برای میکرو نمی کند یا اینکه ورودی op-amp را بیشتر از 5 ولت قرار دهم تا بیشتر خروجی دهد.

2)در آخر می خواستم خواهش کنم اگر ممکن است یک مدار کامل و عملی از درایور l6203 برای ساخت در این تاپیک قرار دهید.

با تشکر فراوان.
۰۳-شهریور-۱۳۹۲, ۱۲:۱۵:۳۹
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 108

تشکرها : 12682
( 15433 تشکر در 4574 ارسال )
ارسال: #22
(۰۳-شهریور-۱۳۹۲, ۱۲:۱۵:۳۹)a.t.r.z نوشته است: با سلام ویژه خدمت مدیر گرامی و سایر دوستان من تصمیم گرفتم طبق راهنمایی های شما از آی سی op-amp استفاده کنم (lm324) وقتی مدارش را برای تست اولیه ساختم به خوبی جواب داد و در پایه خروجی ولتاژ 3.54 را داد می خواستم ببینم آیا این ولتاژ که از 2/3 ولتاژ بیشتر است برای صفر و یک کردن پایه های میکرو کافی است و باعث اختلال و اشتباه برای میکرو نمی کند یا اینکه ورودی op-amp را بیشتر از 5 ولت قرار دهم تا بیشتر خروجی دهد.

سلام
ببینید برای 0 و 1 کردن خروجی آپ امپ، از مد مقایسه ای استفاده میشه
یعنی باید روی پایه معکوس کننده آپ امپ(ورودی - )یه ولتاژ آستانه بندازید و آپ امپ در ازای مقایسه ولتاژ پایه آستانه با ولتاژ پایه غیرمعکوس کننده(پایه +) خروجی 0 و 1 بده
برای تشخیص مقدار ولتاژ آستانه مورد نیاز هم باید به سنسورتون تغذیه بدید و خروجی ولتاژ اون و اندازه بگیرید
فرضا خروجی شد 3 ولت باید ولتاژ آستانه رو 2.5 درنظر بگیرید
دراین حالت وقتی سنسور فعال باشه(خروجی 3 ولت بده) چون ولتاژ پایه + از پایه - آپ امپ بیشتره، خروجی 1 خواهیم داشت
و وقتی سنسور غیرفعال باشد(خروجی 0 ولت بده) چون ولتاژ پایه + از پایه - آپ امپ کمتره، خروجی 0 خواهیم داشت
برای تشخیص این حالات هم در میکرو، کافیه در برنامه شرط کنید که اگر پایه x مربوط به این سنسور فعال شد، کار y انجام بشه و برای کلیه سنسورها هم همین شرطها رو ایجاد کنید.

(۰۳-شهریور-۱۳۹۲, ۱۲:۱۵:۳۹)a.t.r.z نوشته است: 2)در آخر می خواستم خواهش کنم اگر ممکن است یک مدار کامل و عملی از درایور l6203 برای ساخت در این تاپیک قرار دهید.

با تشکر فراوان.

با این نوع درایور کار نکردم
برای راه اندازی بهتره دیتاشیت و مطالعه کنید
از مدارات راه انداز l298 هم میتونید کمک بگیرید

خوش باشید.

۰۴-شهریور-۱۳۹۲, ۱۲:۱۵:۳۲
تشکر شده توسط : Ambassador, a.t.r.z, babyy, helma

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ربات مسیریاب 5 سنسور با میکروکنترلر AVR omid_phoenix 123 49,612 ۰۵-آبان-۱۳۹۷, ۲۱:۱۳:۱۸
آخرین ارسال: 1نفر
  آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم ilgar 326 275,280 ۰۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۶:۲۷:۳۲
آخرین ارسال: telbaz
  [آموزشی] اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر a.mehran 17 54,193 ۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۵, ۱۲:۱۵:۱۶
آخرین ارسال: a.mehran
  ساخت ربات نور یاب برای مبتدی ها balanmo12 28 69,174 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۳:۰۸:۰۳
آخرین ارسال: omid_phoenix
  کمک برای برنامه ربات تعقیب خط iman-63 13 16,578 ۲۸-تير-۱۳۹۴, ۱۰:۵۹:۴۳
آخرین ارسال: milad15m
  [فوری] سوالات ربات مسیریاب milad15m 245 88,823 ۰۸-خرداد-۱۳۹۴, ۲۲:۲۷:۴۴
آخرین ارسال: omid_phoenix
  مشکل تو برنامه نویسی ربات تعقیب خط (سخت افزارشو ساختم) haji110 22 24,409 ۰۶-خرداد-۱۳۹۴, ۲۳:۱۸:۲۱
آخرین ارسال: علی عابدینی
  اموزش ساخت ربات مسیر یاب 1nafar 6 104,301 ۲۰-فروردین-۱۳۹۴, ۱۶:۱۳:۰۰
آخرین ارسال: sinaitg
  [آموزشی] فیلم ساخت قدم به قدم ربات پرنده behzady 2 12,468 ۲۰-آذر-۱۳۹۳, ۰۰:۳۶:۴۷
آخرین ارسال: aminramyar78
  کمک در مورد درست کردن ربات مسیر یاب siam2010 9 14,807 ۳۱-شهریور-۱۳۹۳, ۲۲:۱۶:۲۴
آخرین ارسال: milad15m

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS