امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ربات مسیریاب 5 سنسور با میکروکنترلر AVR
نویسنده پیام
milad15m آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 1649
( 547 تشکر در 237 ارسال )
ارسال: #100
RE: ربات مسیریاب 5 سنسور با میکروکنترلر AVR
سلام

چندتا احتمال داره:
نور محیط روش اثر می زاره
میکرو نویز میگیره که به احتمال زیاد از منبع تغذیه ات هست که نتونستی کامل رگوله کنی از خازن ها کوچیک تر مثلا 100 میکرو و 270 نانو هم استفاده کن.

یه تغییراتی هم خودت بده دیگه مثلا Prescaler رو کم کن مثلا بکن 8 یا برنامه رو دست کاری کن.

در ضمن 5 سنسورست دیگه نباید زیاد انتظار داشت ولی بهتر از این هم میتونه بره.

Exclamationبیستون کندن فرهاد نه کاریست شگفت
شور شیرین به سر هر که فتد کوهکن استExclamation

میلاد منافی
۰۸-تير-۱۳۹۴, ۱۷:۲۷:۲۹
تشکر شده توسط : omid_phoenix
علی عابدینی آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 2 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #101
سلام
1 _ من بیسکام کار نکردم و زبان بیسک هم بلد نیستم .مشکل اینه که نمی تونم برنامه رو زیاد دست کاری کنم .
2_ می خوام اگه بشه .روبات وقتی از خد خارج شد و همه سنسور ها توی زمینه سفید بودن هیچ حرکتی نکنه .می تونید شما برنامه رو تغییر بدید که به این شکل عمل کنه ؟ من بلد نبودم این قطع کد اضافه کنم
۰۹-تير-۱۳۹۴, ۰۷:۲۰:۵۸
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 108

تشکرها : 12682
( 15433 تشکر در 4574 ارسال )
ارسال: #102
دستور قطع حرکت روی زمینه سفید نوشته شده برای کلیه حالت ها
کد:
Elseif Pina.0 = 0 And Pina.2 = 0 And Pina.1 = 0 And Pina.3 = 0 And Pina.4 = 0 Then
Portd = &B00000000
End If

اگه رباتت زمینه سفید بازم حرکت میکنه احتمالا از سنسورات معیوب هست و حالت فعال رو نگه میداره که باعث میشه شرط خاموش بودن همه سنسورا اجرا نشه

برای چک کردن سنسورات یه کاغذ سفید شفاف جلو همه سنسورات بگیر و خروجی همه شون و چک کن که خروجی ثابت و تقریبا یکسانی داشته باشن

۰۹-تير-۱۳۹۴, ۲۳:۱۸:۵۰
تشکر شده توسط : milad15m
علی عابدینی آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 2 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #103
سلام
1_ اقا من روبات رو درست کردم کار می کنه اقا میلاد درست می گفت نویز منبع نغذیه بود مشکل ها حل شدن
2_ اقاتشکر می کنم واقع زحمت کشدید .
3_ اقا فقط یک گزارش کار می خوان برا ش ؟
۱۰-تير-۱۳۹۴, ۰۹:۳۸:۵۵
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #104
گزارش کار هرچی از اینجا یاد گرفتی ضمیمه کن

۱۰-تير-۱۳۹۴, ۱۵:۰۲:۱۴
علی عابدینی آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 2 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #105
سلام
اقا بدون گزارش تموم شد واقعا تشکر خیلی چیزا از این سایت یاد گرفتم . مشکل اصلی من این بود که نمی دونستم سنسور ها معکوس از همهون اول همه برد های که ساختم درست کار می کرد .
بازم تشکر
۱۰-تير-۱۳۹۴, ۲۳:۴۶:۰۹
محمد صادق آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #106
سلام مسئول گرامی 
من رباتی که در این انجمن ارائه دادین ساختم 
همه چیز خوب کار میکنه ولی من ی مشکلی باهاش دارم......!؟

در مورد سنسور وسطی هست انگار که اصلا کار نمیکنه؟؟؟؟  :lol: 
من همه ی سنسور هام رو قبل از لحیم چک و  از نظر بایاس هم بادقت کامل در جایگاه مدار قرار دادم ولی انگار درست کار نمیکنه؟؟
من ی سوالی داشتم ایا برنامه ای که نوشته اید اینگونه هست ک زمانیکه خط سیاه در زیر سنسور وسطی قرار دارد هر دو موتور می چرخند؟؟؟
ایا در عمل رباتی که  خودتون ساختید(منظورم سازنده ی اصلی هست ک هیچ ایرادی در ساختش نداشته)زمانیکه خط سیاه در زیر سنسور وسطی قرار دارد هر دو موتور می چرخیدند؟؟؟

رباتی ک من جمع کردم زمانی که فقط یک نوار خط سیاه خالی زیر سنسور وسطی میارم دو موتور رو همزمان نمیچرخونه ؟؟؟
حرکتش به اصطلاح یا پنگوئنی هست (ممتد نیست) تیکه تیکه چپ و راست میره و به جلو حرکت میکنه.....
۲۹-تير-۱۳۹۴, ۲۳:۳۹:۱۳
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #107
سلام
خروجی سنسور وسط رو با مولتی متر چک کنید
ببینید منطق 0 و 1 به ازای مسیر سفید و سیاه میده یا نه!

بله بر روی سنسور وسط باید هر دو موتور با سرعت یکسان شروع به چرخیدن کنند

این مورد هم بله ربات کاملا تست شده هست و عملکردش ایراد هست

اینکه رباتتون به اصطلاح خودتون پنگوئنی حرکت میکنه احتمال دور موتورهاتون خیلی پایین هست که ربات نمیتونه به سرعت در مسیر خودش قرار بگیره و پله پله حرکت میکنه

حداقل سرعت موتورهاتون باید 120 دور بر دقیقه باشه

۰۱-مرداد-۱۳۹۴, ۲۳:۱۵:۳۶
تشکر شده توسط : milad15m
محمد صادق آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #108
سلام مسئول انجمن عزیز
من کاری که گفته بودین رو انجام دادم....متاسفانه من مولتی متر دیجیتال ندارم و مولتی متر من عقربه ای هست در کل بهتر از هیچی بود
فبل از این، میخوام در مورد چند چیز مطلعتون کنم من از یک شارژر موبایل 4.9ولت و 450میلی امپر استفاده می کنم، البته موقع نشون دادنش به استادم از سه باتری جریان بالا 1.5ولت استفاده خواهم کرد چون فعلا دارم ازمایش میکنم استفاده از این باتری ها گرون  بصرفه نیست
بازم ربات با این شارژر نسبتا خوب کار میکنه ،شرح تست خروجی گیرنده ها:(بخاطر عقربه ای بودن ارقام حدودی است)
سنسور وسط:   خط سیاه= 1 ولت        سفید=صفر  ولت
دوسنسور کناروسطی:   سیاه= 2ولت    سفید=صفر ولت
دوسنسور انتهایی در طرفین:
 یکی از سنسورها در سیاه =3.9 ولت        در سفید=1.5 ولت
سنسور دیگر در سیاه =3.5ولت                در سفید =0.9 ولت
البته فکر کنم بخاطر همین اختلاف ولتاژ در انتهایی ترین سنسورها باشه که زمانی که شارژر رو بار اول به برق میزنم و ربات روی خط قرار نگرفته و در دستانم است یک طرف از موتور ها به خودی خود میچرخد ولی همانطور که قبلا گفتم بر روی مسیر ی که کشیدم بخوبی حرکت می کند و فقط سنسور وسطی درست عمل نمی کند و در حرکت بر روی خط راست دو موتور همزمان نمی چرخند(پنگوئنی)  حرکت میکنه ، البته شما اشاره به پایین بودن دور موتورها کردین ولی انصافا سرعتش خوبه من با همون مقدار pwm برنامه اول کار کردم
راستی یه چیز جالب (بعضی وقت ها ربات که در هنگام کار کردن متوقف میشه ی صدایی مثل ی نویز حالت اهنگ مانند از ربات در میاد)     Amaze
ی چیز دیگه من در مورد کار کردن با فرستنده و گیرنده مادون قرمز دچار دوگانگی شدم ، تا حالا فکر میکردم زمانی که آن دو روی زمینه سفید قرار میگیرن گیرنده از خودش ی ولتاژی عبور میده اما بعد از این تست فهمیدم برعکس هست و وقتی آن دو روی خط سیاه اند ولتاژ بیشتر هست .....!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟

میدونم کامنتم طولانی شد ولی خواهش میکنم در مورد همه ی بحث هایی که باهاتون داشتم ی توضیحی بدین ، ممنون
۰۹-مرداد-۱۳۹۴, ۱۶:۱۳:۴۸
milad15m آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 1649
( 547 تشکر در 237 ارسال )
ارسال: #109
سلام

نقل قول: فبل از این، میخوام در مورد چند چیز مطلعتون کنم من از یک شارژر موبایل 4.9ولت و 450میلی امپر استفاده می کنم، البته موقع نشون دادنش به استادم از سه باتری جریان بالا 1.5ولت استفاده خواهم کرد چون فعلا دارم ازمایش میکنم استفاده از این باتری ها گرون  بصرفه نیست

شما بهتره از اداپتوری چیزی استفاده کنید شارژر مبایل جریان دهی افی نداره و اون صدایی هم که میگید میاد به احتمال زیاد از اینه که جریان لازم بهش نمی رسه.

نقل قول: بازم ربات با این شارژر نسبتا خوب کار میکنه ،شرح تست خروجی گیرنده ها:(بخاطر عقربه ای بودن ارقام حدودی است)
سنسور وسط:   خط سیاه= 1 ولت        سفید=صفر  ولت
دوسنسور کناروسطی:   سیاه= 2ولت    سفید=صفر ولت
دوسنسور انتهایی در طرفین:
 یکی از سنسورها در سیاه =3.9 ولت        در سفید=1.5 ولت
سنسور دیگر در سیاه =3.5ولت                در سفید =0.9 ولت

شما خروجی اپ امپ ها رو گرفتید؟  :lol:

اگه این طوره این خیلی غیر عادیه باید مدارتون رو چک کنید

یه عکس از مدا هم بهتره که بزارید

نقل قول: ی چیز دیگه من در مورد کار کردن با فرستنده و گیرنده مادون قرمز دچار دوگانگی شدم ، تا حالا فکر میکردم زمانی که آن دو روی زمینه سفید قرار میگیرن گیرنده از خودش ی ولتاژی عبور میده اما بعد از این تست فهمیدم برعکس هست و وقتی آن دو روی خط سیاه اند ولتاژ بیشتر هست .....!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟

حرق شما درسه خروجی سنسور ها به این شکله که توی زمینه سفید مقاومت گیرنده کمتر میشه و ولتاژ خروجی سنسور بیشر و در زمین سیاه برعکس
ولی چون در این مدار خروجی سنسور به ورودی منفی اپ امپ وصل شده خروجی اپ امپ عکس سنسور است

Exclamationبیستون کندن فرهاد نه کاریست شگفت
شور شیرین به سر هر که فتد کوهکن استExclamation

میلاد منافی
۱۰-مرداد-۱۳۹۴, ۰۰:۵۹:۴۰
تشکر شده توسط : omid_phoenix
محمد صادق آفلاین
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #110
سلام 
واقعیتش بلد نیستم لینک عکس رو چجوری و از کجا و ...کلا عکس براتون بزارم !!!!

اگر عکس مدار روهم میخواهید من که از همون مداری که مسئول سایت گذاشته دارم استفاده میکنم

من خروجی آپ امپ رو نگرفتم بلکه دوسر مولتی متر رو به دو مثبت منفی گیرنده ی مادون قرمز وصل کردم...و اعدادی که گذاشتم مال اون ها هست...(فکر نکنم غیر عادی باشه)
البته شاید غیر عادی تقسیم شدن ولتاژ بین سنسورها منظورتونه

من مدار رو دوباره چک کردم اونجا که گفتین (در این مدار خروجی سنسور به ورودی منفی اپ امپ وصل شده خروجی اپ امپ عکس سنسور است) درست نیست من دوباره چک کردم ودیدم خروجی گیرنده ی مادون قرمز به ورودی مثبت اپ امپ وصل شده ...!!!!

نمیدونم چطوری هست ولی انگار سنسورهای انتهایی بیشترین ولتاژ ها رو میکشه بعد دو سنسور کنار وسطی و دیگه اگر ولتاژی تهش موند به سنسور وسطی .... من هنوز دقیقا کار پتانسیومتر رو توی این مدار متوجه نشدم (قبلا توی یکی از کامنت ها خوندم که نوشته بود برای دقت سنسورها ولی منظور از دقت دقیقا..؟؟؟) اینطور که من کلی با اون ور رفتم فهمیدم وقتی پیچش آن تقریبا وسط باشه زمانی که خط سیاه که از وسط سنسورها به هر یک از دو طرف میره واکنش سنسورهای دو طرف تقریبا یکسان خواهد بود ولی اگر پیچش پتانسیومتر هربار کامل ب یک سمت بچرخونیم ی سمت سنسورها عمل میکنه و سمت دیگه کاری نمیکنه ...

در این مدار برق مثبت بدن تغییری از پتانسومتر عبور میکنه و برق منفی تحت تاثیر پتانسومتر قرار میگیره و حالا این قسمت منفی به به ورودی منفی 1و2و3و4 اپ امپ پایینی و ورودی 1 اپ امپ پایینی متصل میشه ...

اگه اشتباه میگم تصحیحش کنین ممنون
۱۰-مرداد-۱۳۹۴, ۱۴:۵۳:۲۱

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم ilgar 326 275,280 ۰۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۶:۲۷:۳۲
آخرین ارسال: telbaz
  کمک در ساخت ربات مسیر یاب osh 31 31,083 ۱۸-تير-۱۳۹۵, ۱۵:۵۸:۱۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  [آموزشی] اموزش ساخت ربات پرنده یا کواد کوپتر a.mehran 17 54,193 ۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۵, ۱۲:۱۵:۱۶
آخرین ارسال: a.mehran
  ساخت ربات نور یاب برای مبتدی ها balanmo12 28 69,174 ۲۷-آذر-۱۳۹۴, ۰۳:۰۸:۰۳
  کمک برای برنامه ربات تعقیب خط iman-63 13 16,578 ۲۸-تير-۱۳۹۴, ۱۰:۵۹:۴۳
آخرین ارسال: milad15m
  [فوری] سوالات ربات مسیریاب milad15m 245 88,823 ۰۸-خرداد-۱۳۹۴, ۲۲:۲۷:۴۴
  مشکل تو برنامه نویسی ربات تعقیب خط (سخت افزارشو ساختم) haji110 22 24,409 ۰۶-خرداد-۱۳۹۴, ۲۳:۱۸:۲۱
آخرین ارسال: علی عابدینی
  اموزش ساخت ربات مسیر یاب 1nafar 6 104,301 ۲۰-فروردین-۱۳۹۴, ۱۶:۱۳:۰۰
آخرین ارسال: sinaitg
  [آموزشی] فیلم ساخت قدم به قدم ربات پرنده behzady 2 12,468 ۲۰-آذر-۱۳۹۳, ۰۰:۳۶:۴۷
آخرین ارسال: aminramyar78
  کمک در مورد درست کردن ربات مسیر یاب siam2010 9 14,807 ۳۱-شهریور-۱۳۹۳, ۲۲:۱۶:۲۴
آخرین ارسال: milad15m

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 3 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS